Pogaduchy o wszystkim i niczym
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Prywatne pogaduchy
To zależy od definicji. Ale skoro już wołają tych kapłanów na poświęcenie domu czy odprawiają obrządki pogrzebowe, to chyba jakąś Prawdę znają, niezależnie od waty słownej? Nawet dżiniści.
|
Śr sty 15, 2014 3:22 |
|
|
|
 |
Magdalena_i
|
Gdzie Ty się Lurker podziewałeś?
_________________ " Wolność w Miłości należy do Ciebie "
|
Śr sty 15, 2014 3:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Pochłonęło mnie programowanie w języku o dźwięcznej nazwie Python i ta żmudna, konstruktywna robota wpłynęła na mnie tak kojąco, że straciłem ochotę na wykłócanie się.
Jak widzisz, zrobiłem sobie przerwę w pracy. Przerwę która, mam nadzieję, niedługo się skończy, bo podałem już orientacyjny termin przejścia do fazy testów. Cholera wie, czy się zmieszczę.
|
Śr sty 15, 2014 6:30 |
|
|
|
 |
Magdalena_i
|
ErgoProxy napisał(a): Pochłonęło mnie programowanie w języku o dźwięcznej nazwie Python i ta żmudna, konstruktywna robota wpłynęła na mnie tak kojąco, że straciłem ochotę na wykłócanie się.
Jak widzisz, zrobiłem sobie przerwę w pracy. Przerwę która, mam nadzieję, niedługo się skończy, bo podałem już orientacyjny termin przejścia do fazy testów. Cholera wie, czy się zmieszczę. A cóż Ty testujesz 
|
Śr sty 15, 2014 12:51 |
|
 |
lokis
|
ErgonProxy, w jaki sposob sciagasz strony zawierajace js?
|
Śr sty 15, 2014 17:42 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Magdalena_i napisał(a): A cóż Ty testujesz? Właśnie jeszcze nic, a powiedziałem, ze na Wielkanoc powinienem mieć rzecz gotową. Ktoś się oferował, że pobawi się w admina serwera. Tymczasem pewna koncepcja, którą zakodowałem, okazała się błędna i jakoś tak z setkę linijek trzeba przepisać na nowo, a wcześniej obmyślić, jak to zrobić. lokis napisał(a): ErgoProxy, w jaki sposob sciagasz strony zawierajace js? Łe. A "Zapisz stronę jako" nie daje rady? Prawy klik, "Pokaż źródło", otwiera się wtedy okienko z kodem HTML. Linki do skryptów i CSSów są klikalne. Jak się doklikam do interesującego pliku, mogę zaznaczyć wszystko (CTRL+A), skopiować do schowka (CTRL+C) i wkleić do edytora tekstowego (CTRL+V). Potem zapisać w edytorze. Tylko nie wiem, czy o to Ci chodziło, bo musisz jeszcze ręcznie odtworzyć strukturę katalogów, a ona może być różniasta. No i nie dostaniesz się w ten sposób do skryptu PHP, który stronę generuje (jeżeli takowy jest). Bogiem a prawdą chyba lepiej nauczyć się wget'a, to jest taki programik odpalany z linii komend do ściągania stron bez klikania i czytania.
|
Śr sty 15, 2014 18:32 |
|
 |
lokis
|
Konkretnie chodzi mi o spojnosc. Probowalem Ajaxa, chce go wykluczyc. W moim wypadku reczne "sterowanie" nie wchodzi w gre. Program ma sciagac dane w czasie rzeczywistym, przy kazdej zmianie wartosci w tabeli. Jeszcze nie zaznajomilem sie ze spidermonkey, moze to bedzie to? Zobaczymy. Dzieki za odpowiedz.
|
Śr sty 15, 2014 19:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Hm, chyba zrobiłem z siebie idiotę.
Co nie zmienia faktu, że na tak postawione pytanie nie potrafię (na razie) odpowiedzieć, jeśli AJAX nie wchodzi w grę. (Co mnie osobiście zaskakuje, bo to jest raczej naturalne rozwiązanie, które pierwsze przychodzi na myśl.)
|
Śr sty 15, 2014 20:27 |
|
 |
Magdalena_i
|
ErgoProxy napisał(a): Hm, chyba zrobiłem z siebie idiotę.
Co nie zmienia faktu, że na tak postawione pytanie nie potrafię (na razie) odpowiedzieć, jeśli AJAX nie wchodzi w grę. (Co mnie osobiście zaskakuje, bo to jest raczej naturalne rozwiązanie, które pierwsze przychodzi na myśl.) Te kombinacje to Ci kiedyś bokiem wyjdą
|
Cz sty 16, 2014 2:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No ale cóż ja Ci poradzę, że przeglądarki są napisane tak, a nie inaczej? Ideał prostoty ideałem prostoty, a czasami nie ma wyjścia i trzeba się zdrowo nakombinować, żeby osiągnąć pożądany rezultat.
|
Pt sty 17, 2014 15:01 |
|
 |
Magdalena_i
|
Lurker!!!! potrzebna pomoc  ! wyłaź z wyrka 
|
Pn cze 16, 2014 1:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie śpię. Piątą kawę piję. : P
|
Pn cze 16, 2014 1:47 |
|
 |
Magdalena_i
|
ErgoProxy napisał(a): Nie śpię. Piątą kawę piję. : P Toż się zawału nabawisz!!!!! wylej to paskudztwo ! ( chyba zrobię kawę)
|
Pn cze 16, 2014 1:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Lekkiej śmierci mi życzysz, dziękuję. Lekkiej w porównaniu do innych możliwości, trochę bólu, trochę strachu i odjazd w niebyt. A taka niewydolność oddechowa...
|
Pn cze 16, 2014 2:13 |
|
 |
Magdalena_i
|
ErgoProxy napisał(a): Lekkiej śmierci mi życzysz, dziękuję. Lekkiej w porównaniu do innych możliwości, trochę bólu, trochę strachu i odjazd w niebyt. A taka niewydolność oddechowa... W jaki niebyt ? !  Ty bajek nie słuchaj - poza tym każdemu należy życzyć lekkiej , niech ciało nie cierpi 
|
Pn cze 16, 2014 2:17 |
|
|
|