Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 0:47

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 370 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 25  Następna strona
 Pogaduchy o wszystkim i niczym 
Autor Wiadomość
Post Re: Prywatne pogaduchy
To zależy od definicji. Ale skoro już wołają tych kapłanów na poświęcenie domu czy odprawiają obrządki pogrzebowe, to chyba jakąś Prawdę znają, niezależnie od waty słownej? Nawet dżiniści.

Śr sty 15, 2014 3:22

Gdzie Ty się Lurker podziewałeś?

Śr sty 15, 2014 3:46
Pochłonęło mnie programowanie w języku o dźwięcznej nazwie Python i ta żmudna, konstruktywna robota wpłynęła na mnie tak kojąco, że straciłem ochotę na wykłócanie się.

Jak widzisz, zrobiłem sobie przerwę w pracy. Przerwę która, mam nadzieję, niedługo się skończy, bo podałem już orientacyjny termin przejścia do fazy testów. Cholera wie, czy się zmieszczę.

Śr sty 15, 2014 6:30

ErgoProxy napisał(a):
Pochłonęło mnie programowanie w języku o dźwięcznej nazwie Python i ta żmudna, konstruktywna robota wpłynęła na mnie tak kojąco, że straciłem ochotę na wykłócanie się.

Jak widzisz, zrobiłem sobie przerwę w pracy. Przerwę która, mam nadzieję, niedługo się skończy, bo podałem już orientacyjny termin przejścia do fazy testów. Cholera wie, czy się zmieszczę.

A cóż Ty testujesz :|

Śr sty 15, 2014 12:51

ErgonProxy, w jaki sposob sciagasz strony zawierajace js?

Śr sty 15, 2014 17:42
Magdalena_i napisał(a):
A cóż Ty testujesz?

Właśnie jeszcze nic, a powiedziałem, ze na Wielkanoc powinienem mieć rzecz gotową. Ktoś się oferował, że pobawi się w admina serwera.

Tymczasem pewna koncepcja, którą zakodowałem, okazała się błędna i jakoś tak z setkę linijek trzeba przepisać na nowo, a wcześniej obmyślić, jak to zrobić.

lokis napisał(a):
ErgoProxy, w jaki sposob sciagasz strony zawierajace js?

Łe. A "Zapisz stronę jako" nie daje rady? Prawy klik, "Pokaż źródło", otwiera się wtedy okienko z kodem HTML. Linki do skryptów i CSSów są klikalne. Jak się doklikam do interesującego pliku, mogę zaznaczyć wszystko (CTRL+A), skopiować do schowka (CTRL+C) i wkleić do edytora tekstowego (CTRL+V). Potem zapisać w edytorze. Tylko nie wiem, czy o to Ci chodziło, bo musisz jeszcze ręcznie odtworzyć strukturę katalogów, a ona może być różniasta. No i nie dostaniesz się w ten sposób do skryptu PHP, który stronę generuje (jeżeli takowy jest).

Bogiem a prawdą chyba lepiej nauczyć się wget'a, to jest taki programik odpalany z linii komend do ściągania stron bez klikania i czytania.

Śr sty 15, 2014 18:32

Konkretnie chodzi mi o spojnosc. Probowalem Ajaxa, chce go wykluczyc. W moim wypadku reczne "sterowanie" nie wchodzi w gre. Program ma sciagac dane w czasie rzeczywistym, przy kazdej zmianie wartosci w tabeli.
Jeszcze nie zaznajomilem sie ze spidermonkey, moze to bedzie to? Zobaczymy.
Dzieki za odpowiedz.

Śr sty 15, 2014 19:44
Hm, chyba zrobiłem z siebie idiotę.

Co nie zmienia faktu, że na tak postawione pytanie nie potrafię (na razie) odpowiedzieć, jeśli AJAX nie wchodzi w grę. (Co mnie osobiście zaskakuje, bo to jest raczej naturalne rozwiązanie, które pierwsze przychodzi na myśl.)

Śr sty 15, 2014 20:27

ErgoProxy napisał(a):
Hm, chyba zrobiłem z siebie idiotę.

Co nie zmienia faktu, że na tak postawione pytanie nie potrafię (na razie) odpowiedzieć, jeśli AJAX nie wchodzi w grę. (Co mnie osobiście zaskakuje, bo to jest raczej naturalne rozwiązanie, które pierwsze przychodzi na myśl.)

Te kombinacje to Ci kiedyś bokiem wyjdą

Cz sty 16, 2014 2:37
No ale cóż ja Ci poradzę, że przeglądarki są napisane tak, a nie inaczej? Ideał prostoty ideałem prostoty, a czasami nie ma wyjścia i trzeba się zdrowo nakombinować, żeby osiągnąć pożądany rezultat.

Pt sty 17, 2014 15:01

Lurker!!!! potrzebna pomoc !!! wyłaź z wyrka !!

Pn cze 16, 2014 1:39
Nie śpię. Piątą kawę piję. : P

Pn cze 16, 2014 1:47

ErgoProxy napisał(a):
Nie śpię. Piątą kawę piję. : P

Toż się zawału nabawisz!!!!! wylej to paskudztwo !
( chyba zrobię kawę)

Pn cze 16, 2014 1:59
Lekkiej śmierci mi życzysz, dziękuję. Lekkiej w porównaniu do innych możliwości, trochę bólu, trochę strachu i odjazd w niebyt. A taka niewydolność oddechowa...

Pn cze 16, 2014 2:13

ErgoProxy napisał(a):
Lekkiej śmierci mi życzysz, dziękuję. Lekkiej w porównaniu do innych możliwości, trochę bólu, trochę strachu i odjazd w niebyt. A taka niewydolność oddechowa...

W jaki niebyt ? ! :D Ty bajek nie słuchaj - poza tym każdemu należy życzyć lekkiej , niech ciało nie cierpi :lol:

Pn cze 16, 2014 2:17
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 370 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 25  Następna strona