Wzajemne uwagi - między użytkownikami
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Kozioł napisał(a): Moderator kierujący się dumą i urazami nie jest wiarygodny. Nadal projektujesz na mnie jakieś wzięte z sufitu przekonania o tym, czym rzekomo się kieruję. Kozioł napisał(a): Przykro mi, że zabrnęłaś tak daleko. Skandal. Moderator po udzieleniu wyczerpującej odpowiedzi zamknął wątek 
|
| Śr sty 15, 2014 11:54 |
|
|
|
 |
|
Asienkka
|
Kozioł napisał(a): Zamykając temat, gdy rozmowa ciągle sie toczyła, a zeszła na niewygodna drogę porównywania moderatorów. Kozioł - na niewygodną?! Chciałbyś się pobawić w porównywanie moderatorów? Przecież, porównywanie ludzi to taka fajna zabawa...
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
| Śr sty 15, 2014 12:03 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Kpij, kpij, kpina ładnie wygląda... chociaż nic nie wnosi.
Zdaję sobie sprawy, ze na prawie każdym forum moderacja jest nietykalna, a na niektórych za samą uwagę o moderacji się wylatuje (moderator to krucha istota).
Zamykanie żywego wątku to jednak moderacja najniższych lotów.
Porównywanie moderatorów, bez względu na to jak to ocenimy, nie jest powodem samym w sobie do zamknięcia tematu. Tym bardziej, ze forum zareagowało dość zdrowo sprowadzając spiskowe teorie do płaszczyzny kabaretu. Proszę tylko o trochę zdrowego rozsądku i dystansu. Dużo chyba nie wymagam?
|
| Śr sty 15, 2014 12:28 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Kozioł napisał(a): Porównywanie moderatorów, bez względu na to jak to ocenimy, nie jest powodem samym w sobie do zamknięcia tematu.
Oczywiście, że nie jest i nie była. A możliwość porównywania nadal przecież masz :) Nazwałeś moją moderację m. najniższych lotów. Przyjęłam na klatę.
|
| Śr sty 15, 2014 12:33 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
MARIEL napisał(a): Kozioł napisał(a): Porównywanie moderatorów, bez względu na to jak to ocenimy, nie jest powodem samym w sobie do zamknięcia tematu.
Oczywiście, że nie jest i nie była. A możliwość porównywania nadal przecież masz  Nazwałeś moją moderację m. najniższych lotów. Przyjęłam na klatę. Reagujesz bardzo emocjonalnie. Nie mam ochoty na gierki. W wątku się nie udzielałem. Napisałem, że zamknięcie żywego wątku nie było moderacją najwyższych lotów.
|
| Śr sty 15, 2014 12:38 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Kozioł napisał(a): Reagujesz bardzo emocjonalnie.
Oceniasz mnie podług siebie. Kozioł napisał(a): W wątku się nie udzielałem. Napisałem, że zamknięcie żywego wątku nie było moderacją najwyższych lotów. Ok, Twoja opinia.
|
| Śr sty 15, 2014 12:48 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Innymi slowy wedlug niektorych uzytkownikow watek "zywy" zyc musi, chocby tam glupoty byly wypisywane? Bo niektorzy uzytkownicy sie dobrze bawia? No i po raz kolejny maja okazje wyzalic sie na moderacje?
Jak dla mnie to nawet ten watek nie jest po to, zeby zale na moderacje wylewac.
|
| Śr sty 15, 2014 14:55 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
@Kael Ludzie piszą głupoty w wielu watkach (jak nie większości), w niektórych trwa to czasem tygodniami. Wylewają swoje zale na wszystkie istoty materialne, niematerialne i jakie im do głowy przyjdą. To nie jest forum naukowe.
|
| Śr sty 15, 2014 15:07 |
|
 |
|
Asienkka
|
Kozioł napisał(a): Kpij, kpij, kpina ładnie wygląda... chociaż nic nie wnosi.
Zdaję sobie sprawy, ze na prawie każdym forum moderacja jest nietykalna, a na niektórych za samą uwagę o moderacji się wylatuje (moderator to krucha istota).
Zamykanie żywego wątku to jednak moderacja najniższych lotów.
Porównywanie moderatorów, bez względu na to jak to ocenimy, nie jest powodem samym w sobie do zamknięcia tematu. Tym bardziej, ze forum zareagowało dość zdrowo sprowadzając spiskowe teorie do płaszczyzny kabaretu. Proszę tylko o trochę zdrowego rozsądku i dystansu. Dużo chyba nie wymagam? Moralizatorski ton towarzyszy Ci dosyć często, jednak na mnie nie robi to większego wrażenie - kwestia przyzwyczajenia. Wybacz - nie Ty będziesz na tym forum decydował o tym, co jest powodem do zamknięcia wątku, a co nim nie jest.
|
| Śr sty 15, 2014 16:17 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Oczywiście, że nie ja. O tym decyduje moderator. Nie ma co się duma i władzą unosić. Ja się po prostu z taka decyzją nie zgadzam i namawiałem do jej zmiany.
Złosliwości i kpiny na mnie tez nie robia wrazenia. Przyzwyczaiłem się do nich na tym i podobnych forach.
|
| Śr sty 15, 2014 16:33 |
|
 |
|
Asienkka
|
Wyrażaj swoje zdanie, namawiaj do zmiany decyzji - nie mam nic przeciwko. Proszę Cię tylko o jedno - daruj sobie ocenianie innych według siebie  Nie wiesz czy ktoś się czymś unosi, czy ktoś emocjonalnie podchodzi do tego czy owego - oceniasz słowa, tak jakbyś znał danego człowieka, a przynajmniej rozmawiał z nim twarzą w twarz  Takie to trochę niepoważne jest...
|
| Śr sty 15, 2014 16:47 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Kozioł napisał(a): @Kael Ludzie piszą głupoty w wielu watkach (jak nie większości), w niektórych trwa to czasem tygodniami. Wylewają swoje zale na wszystkie istoty materialne, niematerialne i jakie im do głowy przyjdą. To nie jest forum naukowe. No i? W zwiazku z tym moderacja musi kazdy watek trzymac przy zyciu? Moze ci sie w ogole fora pomylily?
|
| Śr sty 15, 2014 17:10 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Kozioł napisał(a): @Kael Ludzie piszą głupoty w wielu watkach (jak nie większości), w niektórych trwa to czasem tygodniami. Wylewają swoje zale na wszystkie istoty materialne, niematerialne i jakie im do głowy przyjdą. To nie jest forum naukowe. No i? W zwiazku z tym moderacja musi kazdy watek trzymac przy zyciu? Moze ci sie w ogole fora pomylily? A z jakim forum mi się niby pomyliło? Pytam, żeby niedomówień nie było.
|
| Śr sty 15, 2014 17:43 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Z takim, na ktorym to uzytkownicy decyduja jak moderacja ma sie zachowywac. Tutaj jest regulamin, sa ludzie, ktorzy poswiecaja czas, zeby nie wygladalo tu jak na onecie, a ze sa ludzmi, to nie sa doskonali. Nikt nie jest. I oczekiwanie, ze zawsze zareaguja jak komputer, ktory ma algorytm na zamykanie watkow o szczegolnych cechach a zostawianie watkow, tylko dlatego ze sa "zywe" bez wzgledu na tresci, jest pomylka.
|
| Śr sty 15, 2014 17:46 |
|
 |
|
Soul33
Moderator
|
A więc widać, że nie będzie porównywania modów. Odpowiem jednak jeszcze na fragment postu Val z zamkniętego wątku (na część innych argumentów już kiedyś odpowiadałem, więc nie ma sensu się powtarzać). Val napisał(a): ...niewierzących nie reprezentuje (wypowiedzi na to nie wskazują) Odradzam zatem wchodzenie na forum ateista, aby uniknąć zbyt dużego dysonansu poznawczego  Jest tam przynajmniej kilka niewierzących osób, które w dyskusjach zawsze przyjmują stanowisko obrony KK i chrześcijaństwa. I wtedy już w zasadzie nie krytykują. Ewentualnie zamieszczą jakąś krytyczną uwagę sporadycznie ale prawie nigdy nie prowadzą dyskusji z krytycznego punktu widzenia. Zapewne po prostu wynika to z tendencji do szukania potwierdzenia poglądów, o której sama nieraz wspominasz. Oraz z faktu zetknięcia się z nazbyt radykalnie antyklerykalnymi opiniami - wtedy każdemu może się włączyć tryb polemiczny.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
| Śr sty 15, 2014 17:57 |
|
|
|