Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Fanatyzm
Przeciez w wojnie gina tez zolnierze ktorzy sie nie bronia tylko maja zadanie zabic wroga dla celu glownie polityczneho gdzie tu je obrona wlasna
|
Pn lut 17, 2014 16:18 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Na wojnie sytuacja jest inna, ale zabicie żołnierza w walce nie jest morderstwem, bo ani Chrystus nie nawoływał żołnierzy do porzucania służby, ani apostołowie tego nie czynili, ani nawet w ST Bóg przeciwko wojnom nie protestował (nawet na niektóre Izraelitów sam posłał).
|
Pn lut 17, 2014 16:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Czyli wyslanie przez baraka zolnierzy do iraku zeby zabijali sie za rope jest jak najbardziej moralne
|
Pn lut 17, 2014 16:29 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Yarpen_Zirgin napisał(a): Na wojnie sytuacja jest inna, ale zabicie żołnierza w walce nie jest morderstwem, bo ani Chrystus nie nawoływał żołnierzy do porzucania służby, anhi apostołowie tego nie czynili, ani nawet w ST Bóg przeciwko wojnom nie protestował (nawet na niektóre Izraelitów sam posłał). No patrz, a kiedy mówiłem to samo mojemu "koledze" na forum, to nie chciał tego przyjąć do wiadomości. 
|
Pn lut 17, 2014 16:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zalezy czego sie w danje chwili dowodzi
|
Pn lut 17, 2014 16:34 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
konsumentwiary napisał(a): Czyli wyslanie przez baraka zolnierzy do iraku zeby zabijali sie za rope jest jak najbardziej moralne Nie wiem, czy akurat to jest moralne, ale za to wiem, że żołnierze, którzy na tej wojnie walczyli, nie mieli na sumieniu grzechy morderstwa.
|
Pn lut 17, 2014 16:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jak mogli nie miec skoro wiedzieli ze ida zeby zabic i miec rope to jest premedytacja i to najgorsza
|
Pn lut 17, 2014 16:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Przeciez zolnierze wiedza dlaczego toczy sie wojna moga zrezygnowac ale tego nie robia
|
Pn lut 17, 2014 16:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Do ruskich zlolnierzy ktorzy ie cieli walczyc strzelano w pllecy czlowiek nie musi zabic nawet jesli ma poswiwcic zycie wiec morderstwa podczas wojny niea sie usprawiedliwic
|
Pn lut 17, 2014 16:46 |
|
 |
JedenPost
|
Yarpen_Zirgin napisał(a): Na wojnie sytuacja jest inna, ale zabicie żołnierza w walce nie jest morderstwem, bo ani Chrystus nie nawoływał żołnierzy do porzucania służby, ani apostołowie tego nie czynili, ani nawet w ST Bóg przeciwko wojnom nie protestował (nawet na niektóre Izraelitów sam posłał). Czyli pewnie wyrzynanie na wojnie cywilów też nie jest grzechem, bo Bóg takie rzeczy czynić zalecał?
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Pn lut 17, 2014 16:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Skoro czlowiek moze sie bronic ale moze ustapic i zginac tzn ze ma wybor czyli jedno z tych zachowan jest lepsze lub gorsze a grzech to grzech
|
Pn lut 17, 2014 16:48 |
|
 |
JedenPost
|
Rozumiem, że przyzwolenie (przez bezczynność) na rzeź Twoim zdaniem grzechem nie jest? Świat byłby lepszy, gdyby wszyscy, nie chcąc popełnić grzechu, pozwolili Hitlerowi spokojnie wymordować kogo chciał?
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Pn lut 17, 2014 16:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dla mnie jakiekolwiek zabojstwo jest niewybaczalne te posty wyzej o aprobacie dla wojny nie sa moje
|
Pn lut 17, 2014 16:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Przyzwolneie to to samo co zabojstwo z reki przyzwalajacego
|
Pn lut 17, 2014 16:53 |
|
 |
olijula
|
każde zabójstwo jest złem i tyle. Owszem liczą się okoliczności. Czasem są one łagodzące, jednak nigdy nie możemy mówić, że nie ma grzechu i wszystko gra.
|
Pn lut 17, 2014 16:54 |
|
|
|