Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 0:36

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 368 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 25  Następna strona
 Młoda Polska 
Autor Wiadomość
Post Re: Młoda Polska
@Johnny99
Niby nic...
Jezeli masz dowody na twoje posadzenia, to mozesz miec racje.

Jezeli to tylko uwazanie, bo tak ci w duszy gra, to moze nieco ta dychotomia dziwic.

Pn cze 09, 2014 9:45

Moim zdaniem po przedstawieniu argumentów przestaje to (tj. na przykład zaszeregowanie do kategorii "zdrajców") być opluwaniem.

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Ostatnio edytowano Pn cze 09, 2014 9:47 przez JedenPost, łącznie edytowano 1 raz

Pn cze 09, 2014 9:47
Johnny99 napisał(a):

Zapewne po prostu myśli tak, jak co bardziej radykalni pisowcy. Do czego ci potrzebna głębsza wiedza co do jej intencji?
Nie interesują mnie jej intencje tylko uzasadnienie obelgi, którą rzuciła pod adresem drugiego człowieka.

Cytuj:
Ciekawe tylko, dlaczego zazwyczaj dalszą konkluzją z tego wycierania gęby chrześcijaństwem jest konstatacja, że trzeba głosować przeciwko PiS..

Napisałam, że trzeba głosować przeciwko PiS? Z kim @Johnny rozmawiasz?
Johnny99 napisał(a):
Tusk jest moim bliźnim i życzę mu zbawienia. Co to ma wspólnego z tym, czy go uważam za zdrajcę czy nie?

Naprawdę nie rozumiesz czy pasują Ci gierki słowne, bo nie za bardzo mam czas na zabawę...
Nie jest dla mnie problemem jeśli uważasz go za zdrajcę. Jest jakimś problemem, jeśli chlapałbyś tak sobie dla poklasku, nie potrafiąc wytłumaczyć DLACZEGO uważasz go za zdrajcę.
Edit:
JedenPost napisał(a):
Moim zdaniem po przedstawieniu argumentów przestaje to (tj. na przykład zaszeregowanie do kategorii "zdrajców") być opluwaniem.

Ciekawe, że inni jakoś łapią w lot o co chodzi... Ale nie @Johnny ;)

Pn cze 09, 2014 9:47
Cytuj:
Ciekawe tylko, dlaczego zazwyczaj dalszą konkluzją z tego wycierania gęby chrześcijaństwem jest konstatacja, że trzeba głosować przeciwko PiS..

PiS jest uosobieniem chrześcijaństwa, dlatego chrześcijanin nie może głosować p-ko PiS ? :o

Cytuj:
Tusk jest moim bliźnim i życzę mu zbawienia. Co to ma wspólnego z tym, czy go uważam za zdrajcę czy nie?

Ano, tylko i aż jaką miarą mierzycie, taką i wam odmierzą.

Pn cze 09, 2014 9:51

MARIEL napisał(a):
Nie interesują mnie jej intencje tylko uzasadnienie obelgi, którą rzuciła pod adresem drugiego człowieka.

Tusk to nie jest "drugi człowiek", a w każdym razie nie w sensie politycznym, a w tym kontekście należy widzieć tę sprawę. Wypowiadając się o Tusku jako o "drugim człowieku", Maria powiedziała wyraźnie, że się za niego modli. I o to właśnie mi chodzi cały czas.

Cytuj:
Napisałam, że trzeba głosować przeciwko PiS?

Mówię tylko, jak to się zazwyczaj kończy..

Cytuj:
Nie jest dla mnie problemem jeśli uważasz go za zdrajcę. Jest jakimś problemem, jeśli chlapałbyś tak sobie dla poklasku, nie potrafiąc wytłumaczyć DLACZEGO uważasz go za zdrajcę.

Kup nowy numer "WSieci", jeśli ci aż tak strasznie zależy na tym, by ktoś ci wytłumaczył, dlaczego "drugiego człowieka" "opluwa" i obrzuca "obelgami". Ale przedtem odpowiedz na moje pytanie. JedenPost odpowiedział. A jeżeli uważasz tak jak on, to świetnie - to znaczy, że, na przykład, PiS nigdy nikogo nie opluł ani nie obrzucił obelgami, bo za każdym razem pisowcy wyjaśniają, dlaczego tak postępują..

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn cze 09, 2014 9:53
Johnny99 napisał(a):
Kup nowy numer "WSieci", jeśli ci aż tak strasznie zależy na tym, by ktoś ci wytłumaczył, dlaczego "drugiego człowieka" "opluwa" i obrzuca "obelgami". Ale przedtem odpowiedz na moje pytanie. JedenPost odpowiedział. A jeżeli uważasz tak jak on, to świetnie - to znaczy, że, na przykład, PiS nigdy nikogo nie opluł ani nie obrzucił obelgami, bo za każdym razem pisowcy wyjaśniają, dlaczego tak postępują..

Już odpowiedziałam.

Pn cze 09, 2014 9:59

Chodzi mi o to pytanie:

Tzn. kiedy się opluwa, jednocześnie przedstawiając wyjaśnienie, to to już jest chrześcijańskie? A wystarczy jakiekolwiek wyjaśnienie, czy musi być np. sensowne?

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn cze 09, 2014 10:01

Tak, wyjaśnienie powinno byc sensowne, bo wtedy wiadomo, że atak ma na celu zabezpieczenie jakiegoś zagrożonego w mniemaniu atakującego dobra, a nie tylko zniszczenie/wykorzystanie wroga/konkurenta.

Pn cze 09, 2014 10:21

Ok. A kto decyduje, czy wyjaśnienie jest sensowne czy nie?

Pn cze 09, 2014 10:24

Przypuszczam, że każdy, kto sie z nim zapozna decyduje indywidualnie. Wnioski zatem prawie zawsze są rozbieżne, niemniej brak wyjaśnienia chyba z każdej perspektywy dyskwalifikuje.

Pn cze 09, 2014 10:26
Johnny99 napisał(a):
Chodzi mi o to pytanie:

Tzn. kiedy się opluwa, jednocześnie przedstawiając wyjaśnienie, to to już jest chrześcijańskie? A wystarczy jakiekolwiek wyjaśnienie, czy musi być np. sensowne?

Bardziej chrześcijańskie w tym konkretnym przypadku byłoby wyjaśnienie dlaczego tego konkretnego człowieka uważam za zdrajcę Polski, postawienie sprawy - jest zdrajcą Polski bo tak niestety daje jakiś pogląd na pobudki rzucającego ciężkim oskarżeniem.

Pn cze 09, 2014 10:26

JedenPost napisał(a):
Przypuszczam, że każdy, kto sie z nim zapozna decyduje indywidualnie. Wnioski zatem prawie zawsze są rozbieżne, niemniej brak wyjaśnienia chyba z każdej perspektywy dyskwalifikuje

MARIEL napisał(a):
Bardziej chrześcijańskie w tym konkretnym przypadku byłoby wyjaśnienie dlaczego tego konkretnego człowieka uważam za zdrajcę Polski, pozostawienie sprawy - jest zdrajcą Polski bo tak niestety daje jakiś pogląd na pobudki rzucającego ciężkim oskarżeniem.

A gdyby Maria powiedziała: "uważam Tuska za zdrajcę Polski, bo tak mówią pisowcy, a ja im ufam" to załatwiałoby to sprawę, czy nie?

Tzn. jakie pobudki? Tusk raczej nie jest znajomym Marysi, osobiście jej raczej nie skrzywdził. Jakie więc mogłaby mieć pobudki, poza politycznymi?

Pn cze 09, 2014 10:35
Johnny99 napisał(a):
Tzn. jakie pobudki? Tusk raczej nie jest znajomym Marysi, osobiście jej raczej nie skrzywdził. Jakie więc mogłaby mieć pobudki, poza politycznymi?

Ale dlaczego optymistycznie zakładasz, że dziewczyna w ogóle miała jakieś pobudki polityczne? Obejrzałeś wywiad z Marysią? Ja już tak.
Przeczytałeś zalinkowane przez @Alus wpisy z bloga uczennicy?
Przedstawiła do tej pory jakąś sensowną argumentację?
Niestety póki co wygląda to tylko na zwykłą chęć wypłynięcia i zyskania na popularności, bo przecież pyszczenie na wadzę zawsze jest nośne.

Jeśli uczennica w końcu zdecydowała się odrobić pracę domową i jakoś się wytłumaczyła - jest ok, nie mam więcej pytań.

Na razie mamy kilka kiepskich wywiadów z kimś, kto najwyraźniej na obronę swojej tezy nie był przygotowany. Otwórz oczy @Johnny i obejrzyj co ma do powiedzenia bohaterka ostatnich dni http://www.youtube.com/watch?v=h1XgK0-2eWs

Pn cze 09, 2014 10:45

MARIEL napisał(a):
Ale dlaczego optymistycznie zakładasz, że dziewczyna w ogóle miała jakieś pobudki polityczne? Obejrzałeś wywiad z Marysią? Ja już tak.
Przeczytałeś zalinkowane przez @Alus wpisy z bloga uczennicy?
Przedstawiła do tej pory jakąś sensowną argumentację?

A kupiłaś ten nowy numer "WSieci"? :-D

Cytuj:
Na razie mamy kilka kiepskich wywiadów z kimś, kto najwyraźniej na obronę swojej tezy nie był przygotowany:

Co raczej świadczyłoby o tym, że nie przypuszczała, iż jej wystąpienie spotka się z aż taką reakcją. Ale znowu nie odpowiedziałaś na moje pytanie..

Pn cze 09, 2014 10:53
MARIEL napisał(a):
Jeśli uczennica w końcu zdecydowała się odrobić pracę domową i jakoś się wytłumaczyła - jest ok, nie mam więcej pytań.

A art. przeczytam jak będzie dostępny za darmo w necie, zdecydowanie mam pilniejsze wydatki.
Edit: oczywiście odpowiedziałam, tylko nie w sposób który by Ci ułatwił rozmydlenie sprawy ;)

Pn cze 09, 2014 10:56
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 368 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 25  Następna strona