| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Wybory Samorzadowe 2014
Johnny99 napisał(a): Alus napisał(a): Matecznik PO nie jest ani głuchy, ani ślepy. Fani PO są zawsze głusi i ślepi na wszystko, co akurat podnosi PiS. No, co do zasady przynajmniej. I tak swiat @Johnnego99 sie uproscil: kazdy kto nie podchwytuje z zapalem kazdej (durnej) uwagi PiSu jest ... fanem PO. Bo kazdy (prawy i myslacy) obywatel, powinien popierac kazda wypowiedz Prezesa i ja rozwijac, poglebiac i dodawac ... jej sensu. A jak cos powie PSL? SLD? Korwin? To tez nalezy im przytakiwac i leciec na lep ich wypowiedzi? Naprawde mozna juz tylko myslec "partyjnie", bo @Johnny99 (politycznie) tylko tak myslec potrafi? No to wiem juz dlaczego scena polityczna jest w Polsce tak uboga w niezalezne myslenie.... W koncu zwykli obywatele tez tak nie mysla. I nawet tego nie oczekuja.
|
| Wt lis 25, 2014 11:41 |
|
|
|
 |
|
Johnny99
|
Kael napisał(a): I tak swiat @Johnnego99 sie uproscil: kazdy kto nie podchwytuje z zapalem kazdej (durnej) uwagi PiSu jest ... fanem PO. Nie. Np. ja nie jestem fanem PO. Cytuj: Bo kazdy (prawy i myslacy) obywatel, powinien popierac kazda wypowiedz Prezesa i ja rozwijac, poglebiac i dodawac ... jej sensu. Kto tak twierdzi? Cytuj: A jak cos powie PSL? SLD? Korwin? To tez nalezy im przytakiwac i leciec na lep ich wypowiedzi? Jeżeli te wypowiedzi są trafne, uzasadnione, mądre itp. to tak, a jeśli nie są, to nie. Cytuj: Naprawde mozna juz tylko myslec "partyjnie", bo @Johnny99 (politycznie) tylko tak myslec potrafi? Dlaczego Kael tak uważa?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Wt lis 25, 2014 11:58 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Fani PO są zawsze głusi i ślepi na wszystko, co akurat podnosi PiS. No, co do zasady przynajmniej. Tak Ci sie tylko wydaje. Fani PO dostrzegają jak Kaczyński robi oszustów, V kolumnę, z 72 tysięcy swoich zwolenników Dostrzegają także jak bez zarzuty byli ci sami sędziowie PKW w przypadkach wygranych wyborów przez PiS. Ciekawe co Kaczyński wymyśli gdy wygra Komorowski przy zmienionym składzie PKW
|
| Wt lis 25, 2014 12:00 |
|
|
|
 |
|
Johnny99
|
Alus napisał(a): Fani PO dostrzegają jak Kaczyński robi oszustów, V kolumnę, z 72 tysięcy swoich zwolenników Dostrzegają także jak bez zarzuty byli ci sami sędziowie PKW w przypadkach wygranych wyborów przez PiS. Oczywiście, "wszystko co złe na nich" dostrzegają, nawet tam, gdzie nic nie ma.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Wt lis 25, 2014 12:04 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Alus napisał(a): Fani PO dostrzegają jak Kaczyński robi oszustów, V kolumnę, z 72 tysięcy swoich zwolenników Dostrzegają także jak bez zarzuty byli ci sami sędziowie PKW w przypadkach wygranych wyborów przez PiS. Oczywiście, "wszystko co złe na nich" dostrzegają, nawet tam, gdzie nic nie ma. Klasyka - dostrzegasz prawidłowości wyborów gdy wygrywała PiS, a nierzetelność gdy przegrywa.
|
| Wt lis 25, 2014 12:14 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Słuchajcie, słucham właśnie radia i chciałbym się zapytać, co zrobi Prezes, jeśli dojdzie do władzy i będąc u władzy, kolejne wybory przegra. Zamiast w myśl reguł demokracji oddać władzę, też będzie ogłaszał fałszerstwo? Mając pod sobą wszystkie służby państwa?
|
| Wt lis 25, 2014 12:20 |
|
 |
|
Johnny99
|
Alus napisał(a): Klasyka - dostrzegasz prawidłowości wyborów gdy wygrywała PiS, a nierzetelność gdy przegrywa. Jakiś dowód? ErgoProxy napisał(a): Słuchajcie, słucham właśnie radia i chciałbym się zapytać, co zrobi Prezes, jeśli dojdzie do władzy i będąc u władzy, kolejne wybory przegra. Zamiast w myśl reguł demokracji oddać władzę, też będzie ogłaszał fałszerstwo? A co zrobił, kiedy ostatnio był u władzy i przegrał wybory?
|
| Wt lis 25, 2014 12:29 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
ErgoProxy napisał(a): Słuchajcie, słucham właśnie radia i chciałbym się zapytać, co zrobi Prezes, jeśli dojdzie do władzy i będąc u władzy, kolejne wybory przegra. Zamiast w myśl reguł demokracji oddać władzę, też będzie ogłaszał fałszerstwo? Mając pod sobą wszystkie służby państwa? Odda. Kaczyńskiemu nie chodzi o samą władzę, bo lepiej mu się żyje w licznej opozycji, frukta te sama co dla rządzących, a odpowiedzialności zero. Wystarczy sobie wyobrazić gehennę premiera Kaczyńskiego zmuszonego podawać rękę Tuskowi Prezydentowi UR W całej tej zadymie powyborczej chodzi o zaprezentowanie się w roli męczennika ciemiężonego przez polskojęzyczne partie z korzeniami prosowieckimi i służące Merkel. W perspektywie 11 miesięcy mamy jeszcze wybory prezydenckie, parlamentarne - należy zatem uprzedzać ewentualne porażki.
|
| Wt lis 25, 2014 12:32 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Kael napisał(a): I tak swiat @Johnnego99 sie uproscil: kazdy kto nie podchwytuje z zapalem kazdej (durnej) uwagi PiSu jest ... fanem PO. Nie. Np. ja nie jestem fanem PO. A jestes głuchy i ślepy na wszystko, co akurat podnosi PiS? Jesli tak to trudno udowodnic, ze nie jestes fanem PO (i lemingiem). Wpisujesz sie w definicje przez siebie podana. Brak wyksztalcenia matematycznego w narodzie zadania ci nie ulstwi (nauka o zbiorach). Johnny99 napisał(a): Cytuj: A jak cos powie PSL? SLD? Korwin? To tez nalezy im przytakiwac i leciec na lep ich wypowiedzi? Jeżeli te wypowiedzi są trafne, uzasadnione, mądre itp. to tak, a jeśli nie są, to nie. Myslisz ze w tej sieczce, ktora podaja media ktokolwiek stara sie jeszcze oddzielic ziarna od plew? A jezeli nawet probuje, to na jakiej podstawie? Wlasnej wiedzy? Sympatii do partii? Do polityka? Bo mowi to co sluchacz chce uslyszec? Johnny99 napisał(a): Cytuj: Naprawde mozna juz tylko myslec "partyjnie", bo @Johnny99 (politycznie) tylko tak myslec potrafi? Dlaczego Kael tak uważa? Bo @Johnny99 tak mysli: partiami. Fani PO np. Nie wiadomo tylko co dokladnie ich laczy poza niesluchaniem "argumentow" PiSu. Ale @Johnny99 jak mozna wywnioskowac z jego polslowek tez nie slucha PiSu a fanem PO (podobno, wedlug siebie) nie jest. "Mury" Kaczmarskiego oczywiscie znasz?
|
| Wt lis 25, 2014 15:26 |
|
 |
|
Johnny99
|
Kael napisał(a): A jestes głuchy i ślepy na wszystko, co akurat podnosi PiS? Oczywiście, nie. Cytuj: Myslisz ze w tej sieczce, ktora podaja media ktokolwiek stara sie jeszcze oddzielic ziarna od plew? Mądrzy się starają. Cytuj: Bo @Johnny99 tak mysli: partiami. Fani PO np. Nie wiadomo tylko co dokladnie ich laczy poza niesluchaniem "argumentow" PiSu. W zasadzie niewiele. Poparcie dla PO jest w dużym stopniu wypadkową nienawiści do PiS. Cytuj: Ale @Johnny99 jak mozna wywnioskowac z jego polslowek tez nie slucha PiSu a fanem PO (podobno, wedlug siebie) nie jest. Jak PiS mówi rozsądnie, to słucha, a jak nie, to nie. Cytuj: "Mury" Kaczmarskiego oczywiscie znasz? I nie tylko.
|
| Wt lis 25, 2014 15:32 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
"Mury" Kaczmarskiego publicznie śpiewał ostatnio Miller, czym wzbudził powszechne rozbawienie....ale teraz okazuje się, że jednak wraz z PiS będzie burzył mury  .....
|
| Wt lis 25, 2014 15:51 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Kael napisał(a): A jestes głuchy i ślepy na wszystko, co akurat podnosi PiS? Oczywiście, nie. To odpowiedziales nie na moja wypowiedz. Johnny99 napisał(a): Cytuj: Myslisz ze w tej sieczce, ktora podaja media ktokolwiek stara sie jeszcze oddzielic ziarna od plew? Mądrzy się starają. Po ostatnich wyborach: ilu jest na tyle madrych, ze ich starania uwienczone sa sukcesem czyli trzezwa ocena rzeczywistosci? Johnny99 napisał(a): Cytuj: Bo @Johnny99 tak mysli: partiami. Fani PO np. Nie wiadomo tylko co dokladnie ich laczy poza niesluchaniem "argumentow" PiSu. W zasadzie niewiele. Poparcie dla PO jest w dużym stopniu wypadkową nienawiści do PiSu Nienawisci? Widze ze lubisz radykalne osady ... innych. A PiS tak czesto mowil nierozsadnie, ze ja go juz rzadko slucham. Szkoda mi czasu na ciagle dawanie szans pewnym ludziom. Teraz pozostaly tylko czyny. I to takie, zeby nie rozwalily do konca panstwa. Ten "honor" dotyczy nie tylko PiS. Korwina nie slucham od lat. To nie na moje nerwy.
|
| Wt lis 25, 2014 15:57 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
bramin, Johnny pytają kto konkretnie mówi o sfałszowaniu wyborów, to sobie odsłuchajcie http://www.radiomaryja.pl/multimedia/wy ... alszowane/Niemniej świetny kabaret oglądać w programie Lisa tandem Ziobro+Senyszyn 
|
| Wt lis 25, 2014 16:19 |
|
 |
|
Johnny99
|
Kael napisał(a): To odpowiedziales nie na moja wypowiedz. Którą? Cytuj: Po ostatnich wyborach: ilu jest na tyle madrych, ze ich starania uwienczone sa sukcesem czyli trzezwa ocena rzeczywistosci? Nie wiem. Cytuj: Nienawisci? Widze ze lubisz radykalne osady ... innych. Nie aż tak bardzo jak ty. Cytuj: A PiS tak czesto mowil nierozsadnie, ze ja go juz rzadko slucham. Tak samo, jak wszystkie inne partie. I nie wsłuchuję się jakoś szczególnie, słyszę to, co przekazują media.
|
| Śr lis 26, 2014 8:06 |
|
 |
|
zepp
|
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1017099,tit ... aid=113df1Pocieszające, że jednak większość trzyma się, oczywiście subiektywnie pojmowanego .... zdrowego rozsądku.
_________________ Jeśli można na coś poradzić, po cóż rozpaczać, Jeśli nie można, na cóż ronić łzy ...
|
| Śr lis 26, 2014 8:18 |
|
|
|