Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N lis 09, 2025 13:27

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 209 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Następna strona
 Wybory Samorzadowe 2014 
Autor Wiadomość
Post Re: Wybory Samorzadowe 2014
Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):
Matecznik PO nie jest ani głuchy, ani ślepy.

Fani PO są zawsze głusi i ślepi na wszystko, co akurat podnosi PiS. No, co do zasady przynajmniej.

I tak swiat @Johnnego99 sie uproscil: kazdy kto nie podchwytuje z zapalem kazdej (durnej) uwagi PiSu jest ... fanem PO. Bo kazdy (prawy i myslacy) obywatel, powinien popierac kazda wypowiedz Prezesa i ja rozwijac, poglebiac i dodawac ... jej sensu.

A jak cos powie PSL? SLD? Korwin? To tez nalezy im przytakiwac i leciec na lep ich wypowiedzi?

Naprawde mozna juz tylko myslec "partyjnie", bo @Johnny99 (politycznie) tylko tak myslec potrafi?

No to wiem juz dlaczego scena polityczna jest w Polsce tak uboga w niezalezne myslenie.... W koncu zwykli obywatele tez tak nie mysla. I nawet tego nie oczekuja.

Wt lis 25, 2014 11:41

Kael napisał(a):
I tak swiat @Johnnego99 sie uproscil: kazdy kto nie podchwytuje z zapalem kazdej (durnej) uwagi PiSu jest ... fanem PO.

Nie. Np. ja nie jestem fanem PO.

Cytuj:
Bo kazdy (prawy i myslacy) obywatel, powinien popierac kazda wypowiedz Prezesa i ja rozwijac, poglebiac i dodawac ... jej sensu.

Kto tak twierdzi?

Cytuj:
A jak cos powie PSL? SLD? Korwin? To tez nalezy im przytakiwac i leciec na lep ich wypowiedzi?

Jeżeli te wypowiedzi są trafne, uzasadnione, mądre itp. to tak, a jeśli nie są, to nie.

Cytuj:
Naprawde mozna juz tylko myslec "partyjnie", bo @Johnny99 (politycznie) tylko tak myslec potrafi?

Dlaczego Kael tak uważa?

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt lis 25, 2014 11:58
Cytuj:
Fani PO są zawsze głusi i ślepi na wszystko, co akurat podnosi PiS. No, co do zasady przynajmniej.

Tak Ci sie tylko wydaje.
Fani PO dostrzegają jak Kaczyński robi oszustów, V kolumnę, z 72 tysięcy swoich zwolenników :D
Dostrzegają także jak bez zarzuty byli ci sami sędziowie PKW w przypadkach wygranych wyborów przez PiS.

Ciekawe co Kaczyński wymyśli gdy wygra Komorowski przy zmienionym składzie PKW

Wt lis 25, 2014 12:00

Alus napisał(a):
Fani PO dostrzegają jak Kaczyński robi oszustów, V kolumnę, z 72 tysięcy swoich zwolenników :D
Dostrzegają także jak bez zarzuty byli ci sami sędziowie PKW w przypadkach wygranych wyborów przez PiS.

Oczywiście, "wszystko co złe na nich" dostrzegają, nawet tam, gdzie nic nie ma.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt lis 25, 2014 12:04
Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):

Oczywiście, "wszystko co złe na nich" dostrzegają, nawet tam, gdzie nic nie ma.

Klasyka - dostrzegasz prawidłowości wyborów gdy wygrywała PiS, a nierzetelność gdy przegrywa.

Wt lis 25, 2014 12:14
Słuchajcie, słucham właśnie radia i chciałbym się zapytać, co zrobi Prezes, jeśli dojdzie do władzy i będąc u władzy, kolejne wybory przegra. Zamiast w myśl reguł demokracji oddać władzę, też będzie ogłaszał fałszerstwo? Mając pod sobą wszystkie służby państwa?

Wt lis 25, 2014 12:20

Alus napisał(a):
Klasyka - dostrzegasz prawidłowości wyborów gdy wygrywała PiS, a nierzetelność gdy przegrywa.

Jakiś dowód?

ErgoProxy napisał(a):
Słuchajcie, słucham właśnie radia i chciałbym się zapytać, co zrobi Prezes, jeśli dojdzie do władzy i będąc u władzy, kolejne wybory przegra. Zamiast w myśl reguł demokracji oddać władzę, też będzie ogłaszał fałszerstwo?

A co zrobił, kiedy ostatnio był u władzy i przegrał wybory?

Wt lis 25, 2014 12:29
ErgoProxy napisał(a):
Słuchajcie, słucham właśnie radia i chciałbym się zapytać, co zrobi Prezes, jeśli dojdzie do władzy i będąc u władzy, kolejne wybory przegra. Zamiast w myśl reguł demokracji oddać władzę, też będzie ogłaszał fałszerstwo? Mając pod sobą wszystkie służby państwa?

Odda.
Kaczyńskiemu nie chodzi o samą władzę, bo lepiej mu się żyje w licznej opozycji, frukta te sama co dla rządzących, a odpowiedzialności zero.
Wystarczy sobie wyobrazić gehennę premiera Kaczyńskiego zmuszonego podawać rękę Tuskowi Prezydentowi UR :D :D
W całej tej zadymie powyborczej chodzi o zaprezentowanie się w roli męczennika ciemiężonego przez polskojęzyczne partie z korzeniami prosowieckimi i służące Merkel.
W perspektywie 11 miesięcy mamy jeszcze wybory prezydenckie, parlamentarne - należy zatem uprzedzać ewentualne porażki.

Wt lis 25, 2014 12:32
Johnny99 napisał(a):
Kael napisał(a):
I tak swiat @Johnnego99 sie uproscil: kazdy kto nie podchwytuje z zapalem kazdej (durnej) uwagi PiSu jest ... fanem PO.

Nie. Np. ja nie jestem fanem PO.

A jestes głuchy i ślepy na wszystko, co akurat podnosi PiS? Jesli tak to trudno udowodnic, ze nie jestes fanem PO (i lemingiem). Wpisujesz sie w definicje przez siebie podana. Brak wyksztalcenia matematycznego w narodzie zadania ci nie ulstwi (nauka o zbiorach).

Johnny99 napisał(a):
Cytuj:

Jeżeli te wypowiedzi są trafne, uzasadnione, mądre itp. to tak, a jeśli nie są, to nie.

Myslisz ze w tej sieczce, ktora podaja media ktokolwiek stara sie jeszcze oddzielic ziarna od plew? A jezeli nawet probuje, to na jakiej podstawie? Wlasnej wiedzy? Sympatii do partii? Do polityka? Bo mowi to co sluchacz chce uslyszec?
Johnny99 napisał(a):
Cytuj:

Dlaczego Kael tak uważa?

Bo @Johnny99 tak mysli: partiami. Fani PO np. Nie wiadomo tylko co dokladnie ich laczy poza niesluchaniem "argumentow" PiSu. Ale @Johnny99 jak mozna wywnioskowac z jego polslowek tez nie slucha PiSu a fanem PO (podobno, wedlug siebie) nie jest.

"Mury" Kaczmarskiego oczywiscie znasz?

Wt lis 25, 2014 15:26

Kael napisał(a):
A jestes głuchy i ślepy na wszystko, co akurat podnosi PiS?

Oczywiście, nie.

Cytuj:
Myslisz ze w tej sieczce, ktora podaja media ktokolwiek stara sie jeszcze oddzielic ziarna od plew?

Mądrzy się starają.

Cytuj:
Bo @Johnny99 tak mysli: partiami. Fani PO np. Nie wiadomo tylko co dokladnie ich laczy poza niesluchaniem "argumentow" PiSu.

W zasadzie niewiele. Poparcie dla PO jest w dużym stopniu wypadkową nienawiści do PiS.

Cytuj:
Ale @Johnny99 jak mozna wywnioskowac z jego polslowek tez nie slucha PiSu a fanem PO (podobno, wedlug siebie) nie jest.

Jak PiS mówi rozsądnie, to słucha, a jak nie, to nie.

Cytuj:
"Mury" Kaczmarskiego oczywiscie znasz?

I nie tylko.

Wt lis 25, 2014 15:32
"Mury" Kaczmarskiego publicznie śpiewał ostatnio Miller, czym wzbudził powszechne rozbawienie....ale teraz okazuje się, że jednak wraz z PiS będzie burzył mury :D .....

Wt lis 25, 2014 15:51
Johnny99 napisał(a):
Kael napisał(a):
A jestes głuchy i ślepy na wszystko, co akurat podnosi PiS?

Oczywiście, nie.

To odpowiedziales nie na moja wypowiedz.

Johnny99 napisał(a):
Cytuj:
Myslisz ze w tej sieczce, ktora podaja media ktokolwiek stara sie jeszcze oddzielic ziarna od plew?

Mądrzy się starają.

Po ostatnich wyborach: ilu jest na tyle madrych, ze ich starania uwienczone sa sukcesem czyli trzezwa ocena rzeczywistosci?
Johnny99 napisał(a):
Cytuj:
Bo @Johnny99 tak mysli: partiami. Fani PO np. Nie wiadomo tylko co dokladnie ich laczy poza niesluchaniem "argumentow" PiSu.

W zasadzie niewiele. Poparcie dla PO jest w dużym stopniu wypadkową nienawiści do PiSu

Nienawisci? Widze ze lubisz radykalne osady ... innych.

A PiS tak czesto mowil nierozsadnie, ze ja go juz rzadko slucham. Szkoda mi czasu na ciagle dawanie szans pewnym ludziom. Teraz pozostaly tylko czyny. I to takie, zeby nie rozwalily do konca panstwa.

Ten "honor" dotyczy nie tylko PiS. Korwina nie slucham od lat. To nie na moje nerwy.

Wt lis 25, 2014 15:57
bramin, Johnny pytają kto konkretnie mówi o sfałszowaniu wyborów, to sobie odsłuchajcie
http://www.radiomaryja.pl/multimedia/wy ... alszowane/

Niemniej świetny kabaret oglądać w programie Lisa tandem Ziobro+Senyszyn :D

Wt lis 25, 2014 16:19

Kael napisał(a):
To odpowiedziales nie na moja wypowiedz.

Którą?

Cytuj:
Po ostatnich wyborach: ilu jest na tyle madrych, ze ich starania uwienczone sa sukcesem czyli trzezwa ocena rzeczywistosci?

Nie wiem.

Cytuj:
Nienawisci? Widze ze lubisz radykalne osady ... innych.

Nie aż tak bardzo jak ty.

Cytuj:
A PiS tak czesto mowil nierozsadnie, ze ja go juz rzadko slucham.

Tak samo, jak wszystkie inne partie. I nie wsłuchuję się jakoś szczególnie, słyszę to, co przekazują media.

Śr lis 26, 2014 8:06

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1017099,tit ... aid=113df1
Pocieszające, że jednak większość trzyma się, oczywiście subiektywnie pojmowanego .... zdrowego rozsądku.

Śr lis 26, 2014 8:18
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 209 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Następna strona