Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 9:15

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 536 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 36  Następna strona
 problem 
Autor Wiadomość

Post Re: problem
Myślisz że bym nie chciała podjąć wreszcie jakiejś konkretnej decyzji i postawić krok w jedną stronę ale nie potrafię, nie mogę tego zrobić, może potrzebuję czasu...

Pn gru 29, 2014 22:18

Jajko napisał(a):
Za mnie modli się teściowa od kilkunastu lat. Intencja: nawrócenie, wzięcie ślubu kościelnego i ochrzczenie dziecka (o to modli się nieco krócej). I jakoś efekt marny.

Czyli przyznajesz, ze jakiś efekt jest :) . Marny efekt to więcej niż brak efektu :brawo: :) :razz:

Pn gru 29, 2014 22:19
Roza444 napisał(a):
Myślisz że bym nie chciała podjąć wreszcie jakiejś konkretnej decyzji i postawić krok w jedną stronę ale nie potrafię, nie mogę tego zrobić, może potrzebuję czasu...

Nie masz czasu. Z każdym dniem problem będzie się pogłębiał i będzie Ci coraz trudniej. I nie mówię tutaj o kwestii, z którą przyszłaś, ale o Twoim rzeczywistym problemie...

Pn gru 29, 2014 22:19

magda: to był eufemizm :D Efektu ani widu, ani słychu, a jeszcze żona przestała chodzić do kościółka.

Róża: Yarpen ma rację. Problem będzie się pogłębiał i będzie coraz trudniej - vide przykład mojej żony - kilkanaście lat próbowała powiedzieć mamie, że wiara i chodzenie do kościoła jej nie interesuje, ale robiła to tak nieudolnie, tak nieprzekonywająco i do tego dla świętego spokoju czasem ulegała, że to w ogóle nie działało. Dopiero ostatnio krótko i wyraźnie (ale bez przekleństw!) ucięła dyskusję na ten temat. Czego i Tobie życzę.

Pn gru 29, 2014 22:24

Roza444 napisał(a):
Możesz się modlić za kogo tylko uważasz ale mnie nie musi to dotyczyć, po co się modlić i za co? Jeżeli sami nie rozwiążemy swoich problemów to i kilka zdrowasiek nic nie pomoże. Nie potrzebuję tego całego kabaretu, już kilka osób się za mnie modli to aż za nadto.

Ale dlaczego swoje problemy mamy rozwiązywać SAMI? Skoro mamy w Niebie tak potężnych sojuszników?
Skąd porównanie modlitwy do kabaretu? Czy ludzie dobrej woli, którzy chcą Cię wspierać nie zasługują na lepsze określenie?

Ktoś modli się za Ciebie - uważasz, że to nic nie daje.
A dlaczego zajrzałaś na to forum?
Dlaczego jeszcze się wahasz?
Dlaczego wybór nie jest taki oczywisty?
Może to ta siła modlitwy powstrzymuje Cię przed rzuceniem się w przepaść?

Pn gru 29, 2014 22:28

Bo sami sobie z nimi najlepiej poradzimy. Ja tam żadnych sojuszników nie widzę, oprócz ludzi którzy pomagają oczywiście.
Dobra przesadziłam tak mi się napisało z tym kabaretem, jeśli kogoś uraziłam to przepraszam. Ale w żadnym wypadku nie chodziło mi o ludzi, szanuję wszystkich którzy wspierają i pomagają.
Uważam że szkoda czasu na modlitwę za mnie,
Zajrzałam bo nie wiedziałam co zrobić.

Pn gru 29, 2014 22:45

Niezmierzone są drogi Pańskie. Ateista (Jajko) i wahająca się/zbuntowana Roza (pośrednio) gromadzący ludzi na modlitwie (my oraz teściowa Jajka). Im więcej waszej przekory - tym więcej naszej modlitwy :) Z jednej strony zły się cieszy, z drugiej ma powody do jeszcze większej złości.

Jajko, mniej więcej zrozumiałam Twoją grę słowną.

Pn gru 29, 2014 22:50

Cytuj:
Ktoś modli się za Ciebie - uważasz, że to nic nie daje. A dlaczego zajrzałaś na to forum?

Czemu tak uparcie chcesz "zbawic" dziewczyne ktorej na tym nie zalezy? Na forum jest, bo pogadac chce. Napisales, masz wlasne klopoty. Typowe dla katolikow, jest mi zle pomodle sie za kogos innego. W d... mam, ze on/ona/ono nie chce. Robie co mi sie podoba, nienarzucajace sie wyznanie mi kaze. :D
Cytuj:
Zajrzałam bo nie wiedziałam co zrobić.

No, akurat! :)
Cytuj:
Z jednej strony zły się cieszy, z drugiej ma powody do jeszcze większej złości.

Czyli juz nie tylko glupi, niby nieistniejacy, egzorcystom daje sie uwidocznic, ale i manipulowany przez czlowieka. :)

Pn gru 29, 2014 23:00

To misie jeszcze nie śpią? :o przecież już zima nastała :)

Pn gru 29, 2014 23:10
Jajko napisał(a):
Za mnie modli się teściowa od kilkunastu lat. Intencja: nawrócenie, wzięcie ślubu kościelnego i ochrzczenie dziecka (o to modli się nieco krócej). I jakoś efekt marny.
Jeszcze wyznaczonego Tobie życia doczesnego nie przeżyłeś, zatem wszystko przed Tobą.
Gdyby teściowa nie wymadlała żadnych łask, to nie pisałbyś na portalu katolickim, ale wszedł na jakiś radykalny ateistyczny i jadowicie pluł na Kościół i ludzi wierzących.
Św Monika modlił się ok 30 lat i intencji nawrócenie syna i "wymodliła" dr Kościoła.

Wt gru 30, 2014 9:32

Hehe, chcesz powiedzieć, że tylko dzięki modłom teściowej nie pluję na Kościół na jakimś radykalnym ateistycznym portalu??? DObre!

Wt gru 30, 2014 10:21
Jajko napisał(a):
Hehe, chcesz powiedzieć, że tylko dzięki modłom teściowej nie pluję na Kościół na jakimś radykalnym ateistycznym portalu??? DObre!

Nie powiedziałam, że tylko.
Ale wiem, że żadna modlitwa nie jest niewysłuchiwana.

Wt gru 30, 2014 12:55

Alus napisał(a):
Ale wiem, że żadna modlitwa nie jest niewysłuchiwana.

Skąd to wiesz i co to znaczy, że każda modlitwa jest wysłuchiwana? Czy to oznacza jej spełnienie czy jak? A może tylko "wysłuchanie" i nic ponad to?

Wt gru 30, 2014 19:40

Roza444 napisał(a):
Uważam że szkoda czasu na modlitwę za mnie,

Ale to mój czas :)

A chciałabyś pomodlić się za mnie, czy będzie to strata Twojego czasu?
Co powiesz na taką prośbę?

Wt gru 30, 2014 22:37

Teraz to mi klina zabiłeś. Nie to nie będzie strata czasu ale....

Wt gru 30, 2014 22:59
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 536 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 36  Następna strona