Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 03, 2025 20:33

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6551 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149 ... 437  Następna strona
 Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji 
Autor Wiadomość
Post Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.
Dalszy ciąg bełkotliwych nauk Franciszka, fałszywego proroka , 25.10.2014, temat "Orędzia na czasy ostateczne".
Franciszek co jakiś czas pokazuje, że nie pochodzi od Boga, 19.02.2014r temat "Święta prawda".
Franciszek, fałszywy prorok, destrukcja Kościoła temat założonego wątku przez quasa.
Bóg przepowiedział fałszywego proroka i to jak będzie on działał i tak działa Franciszek, jak to zostało przepowiedziane, 15.01.2015, "Orędzia na czasy ostateczne".
Ale te wypowiedzi wedle moderacji w żadnym razie nie stanowią pomówień czy oczerniań.

Cz sty 29, 2015 14:19
Moderator

Za obraźliwe sformułowania pod adresem papieża quas miał dwa tygodnie bana. Ale twierdzenie o fałszywym proroku to jest pogląd. Oczywiście, ze zrozumiałych względów, może być odbierany jako obraźliwy - dlatego kiedyś uznaliśmy, że można ten temat poruszać tylko w jednym wątku.

Czasem lepiej, aby istniała możliwość skomentowania zarzutów (które i tak gdzieś krążą po sieci), niż zabronić wypowiedzi na dany temat.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Cz sty 29, 2015 15:53

Chcialbym prosic moderacje o upomnienie WISTa! Mimo, ze w jezyku polskim piszemy "kreatura", mimo, ze uzytkownik quas ma taki nie inny nick, ten ciagle Quas i Quas! Do czego to podobne! :evil:

Pt lut 06, 2015 18:24

Rzadko Cie Misiu czytuje, ale jak już czytam to się zawsze uśmiecham :)

Pt lut 06, 2015 18:51

Post Re:
Postanowiłem, że charakter wpisu @glejta pasuje raczej do tego działu i tu można się spodziewać na przedstawione wątpliwości odpowiedzi medieval_man

Kamyk napisał(a):
Nie po to posty są usuwane, aby je umieszczać po raz kolejny.
@Crevan - zapoznaj się z regulaminem tego działu, zanim w nim znowu napiszesz coś sprzecznego z nauczaniem Kościoła

O rany :o Nie znam dokładnie całego nauczania kościoła a i kapłani nauczają często sprzecznie w poszczególnych tematach jak również twierdzą ,że sic! Jezus nauczał sprzecznie, jakby prawda mogła być sprzeczna samaa ze sobą ( to oczywiście logiczny nonsens). Jest to dla mnie nie do przyjęcia . Jednak szukać prawdy powinniśmy ponieważ polecił to nam sam Jezus. Czy nie lepiej w dyskusji opatrzeć dany wpis niezgodny z nauczaniem odpowiednią adnotacją. Rozumiem, że jest to ryzykowne bo gdy jakieś spójne i logiczne wnioskowanie wskaże niezbicie ,że nauczanie to jest błędne, wykazując jednak spójnośćnawet z tymi "niby" sprzecznymi nauczaniami. Pomijając to; zastanawiam się, jak można doszukiwać się prawdy w toku dyskusji, skoro nie można użyć argumentów wskazujących na jej istnienie :o :shock: , bo ktoś nie uznaje ich za prawdziwe. Mogę wtedy rozumieć, że albo ktoś bardzo nie chce aby prawda była poznana, albo boi się że się pomylił i zostanie pozbawiony uprzywilejowanej pozycji z tego powodu. Jeżeli tak postępuje to nie zależy mu na samej prawdzie tylko na tym aby być tym od kogo zależy czy będzie można uznać argumenty czy nie bez względu na prawdę a z powodów wydumanych i uznających wyższość celów innych niż Prawda.
A jeżeli jest tak , że poznanie Prawdy rzeczywiście nas wyzwoli to już całkiem jest to dla mnie podejrzane gdy się zabrania używać argumentów , które uznaję w danym momencie jako zasadne ( bo akurat nie zgadzają się z nauczaniem kościoła choć np mogą być potwierdzone cudami)

So lut 14, 2015 19:46

Post Re: Sens cierpienia na krzyżu
medieval_man napisał(a):
Regulamin wyraźnie stwierdza: Szczególne zasady dyskusji obowiązują w działach: "Prawdy wiary" i "Żyć Wiarą" - informacja znajduje się w tym konkretnym dziale.
Z tego wynika, że w innych działach można swobodnie dyskutować, a tutaj tylko przy respektowaniu prawd wiary.
Takie to trudne?

Wydaje mi się ,że prościej było by na tych zasadach wkleić tylko wszystkie przyjęte przez kościół teksty jako treść do poczytania i nie było by problemu. Bo tekst byłby całkiem dokładny i nic nie trzeba by prostować jako nie przyjęte przez kościół. A tym bardziej cenzorować.

So lut 14, 2015 22:40
Post Re: Sens cierpienia na krzyżu
glejt napisał(a):
Wydaje mi się ,że prościej było by na tych zasadach wkleić tylko wszystkie przyjęte przez kościół teksty jako treść do poczytania i nie było by problemu. Bo tekst byłby całkiem dokładny i nic nie trzeba by prostować jako nie przyjęte przez kościół. A tym bardziej cenzorować.

Źle Ci się wydaje. "Zasady przyjęte przez Kościół" czasem wymagają wyjaśnienia, ktoś może ich zwyczajnie nie rozumieć, lub mieć wątpliwości dotyczące konkretnego zagadnienia. Dział Prawdy wiary służy właśnie do ich wyjaśniania, ale bez podważania prawd wiary Kościoła. Zapewniam, że jest to możliwe.
Mam nadzieję, że pomimo wyrażanego zadziwienia będziesz jednak stosował się do regulaminu, który podpisałeś. Na przyszłość proszę też o umieszczanie uwag dotyczących charakteru poszczególnych działów i innych uwag technicznych tutaj, nie w tematach na forum.

N lut 15, 2015 8:24
https://moja.wiara.pl/info/PrawdziwaPrawda
Tekst popisu tego użytkownika i prowadzące z niego linki wydają mi się cokolwiek obraźliwe.

Cz lut 26, 2015 15:04

https://moja.wiara.pl/info/darek5

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Pt lut 27, 2015 16:12

Cawilian napisał(a):
https://moja.wiara.pl/info/PrawdziwaPrawda
Tekst popisu tego użytkownika i prowadzące z niego linki wydają mi się cokolwiek obraźliwe.

Możesz powiedzieć dlaczego?

N mar 01, 2015 14:04

To już chyba nieistotne, bo ban był szybszy.

N mar 01, 2015 14:22

Proszę o usunięcie obrażającego uczucia religijne tematu viewtopic.php?f=27&t=36671

Wt mar 03, 2015 23:00

Post Re: maz nie chce sie zgodzic na chrzest dziecka
MARIEL napisał(a):
Wypowiedzi naruszające zasady działu zostały usunięte. Proszę zwracać uwagę gdzie się pisze.

Czyli zwrócenie uwagi, że mogą z tego wyniknąć problemy w relacjach dziecka z matką narusza egulamin? Okeejjj...

Śr mar 04, 2015 21:05
Tutaj się umieszcza uwagi do moderatorów. I owszem - wszystkie usunięte wpisy naruszały w jakiś sposób zasady działu, gdzie rozmawia się w duchu wiary katolickiej.

Śr mar 04, 2015 21:11

MARIEL napisał(a):
Tutaj się umieszcza uwagi do moderatorów. I owszem - wszystkie usunięte wpisy naruszały w jakiś sposób zasady działu, gdzie rozmawia się w duchu wiary katolickiej.

Czyli "duch wiary katolickiej" zabrania zwrócenia uwagi, że dane postępowanie katolika może doprowadzić do napięć w relacjach rodzinnych? Czy jak mam to interpretować?

Ponadto jak narusza "ducha wiary katolickiej" stwierdzenie, że nie ma w Biblii mowy o chrzcie niemowląt?

Śr mar 04, 2015 21:15
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 6551 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149 ... 437  Następna strona