Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 18:09

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 622  Następna strona
 PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015 
Autor Wiadomość
Post Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Soul33 napisał(a):
Kukiza trochę mi szkoda i jednocześnie mnie irytuje przez wprowadzenie do Sejmu grupy, w której każdy cwaniak od szemranych interesów, bez pomysłu na życie albo zagrożony sądem, chciałby się znaleźć.

Już czytam na innym forum: "U mnie kukizowcy wystawili dwóch byłych burmistrzów, po same uszy unurzanych w aferach i korupcji (oraz współpracą z SB), a także niejakiego Anusza, który wyleciał z AWSu za kupienie magisterki."

Nie ma co się łudzić, że inni będą znacznie lepsi.

A szkoda mi go, bo intencje ma dobre i zdaje się wierzyć, że naprawdę łączyć tych ludzi jakaś idea. Oczywiście większości nic z Kukizem nie łączy. Wielu sprzeda go przy najbliższej okazji, a on przypłaci to tylko frustracją.

Szybko podzielą los partii Palikota, tym bardziej, ze nie otrzymają ani złotówki subwencji.

Śr paź 28, 2015 12:45
Mhm. Frustracja, rzeczywiście, przykra sprawa, można pod jej wpływem narobić głupot, że ło.
exeter@ateista.pl napisał(a):
Gratuluję wszystkim dobrego samopoczucia w ten poniedziałkowy poranek. Mamy wiele powodów do zadowolenia - oddaliśmy właśnie pełnię władzy w ręce PISu i nawet zwolennicy tej partii zastanawiają się, czy w związku z tym faktem, mamy jeszcze demokrację w Polsce i czy będą następne wybory? W Sejmie zasiądzie pan Kukiz i jego kamanda - zbieranina bezideowych politycznych szulerów pod wodzą szefa rockowej kapeli. Takiego kuriozum świat nie widział. U mnie kukizowcy wystawili dwóch byłych burmistrzów, po same uszy unurzanych w aferach i korupcji(oraz współpracą z SB), a także niejakiego Anusza, który wyleciał z AWSu za kupienie magisterki. Nie sądzę, żeby reszta tej hałastry zasadniczo się od nich różniła. Cieszmy się bracia i siostry, oto oddaliśmy władzę w ręce "Towarzysza Szmaciaka".

Podkreśllenie soulowego wyimka moje. Nie da się ukryć, że exeter, czarna owca bratniego forum ateista.pl, jest bardzo sfrustrowany.

Śr paź 28, 2015 12:54

Kukizowi życzę jak najlepiej, ale naprawdę uważasz, ErgoProxy, że Liroya i Roberta Winnickiego łączy coś więcej niż to, że obydwaj byli na jego listach i obydwaj chcą rozwalić (czy może raczej - roz***bać) system?

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr paź 28, 2015 13:17
Johnny99 napisał(a):
Kukizowi życzę jak najlepiej, ale naprawdę uważasz, ErgoProxy, że Liroya i Roberta Winnickiego łączy coś więcej niż to, że obydwaj byli na jego listach i obydwaj chcą rozwalić (czy może raczej - roz***bać) system?

Wczoraj w jednym z programów publicystycznych poseł-elekt od Kukiza mówił całkiem do rzeczy, ale przy okazji powiedział, że nie będą brać subwencji; nie dodał, że, aby brać subwencje trzeba być zarejestrowaną partią, a póki co, Kukiz od partijniactwa odżegnuje się, ciekawa jestem jak to długo potrwa.

Śr paź 28, 2015 13:26
Wiesz co Johnny99, J...bać Obecną Władzę to akurat chcieli Raczyński i niejaki Hałaczkiewicz, którym Kukiz za współpracę podziękował jeszcze przed referendum. Co do ludzi, którzy weszli do Sejmu, sam jestem ciekaw, jak oni się zorganizują. Ale wiecie co, panowie – jaj se nie róbcie, ducha nie gaście: możecie mi wytłumaczyć, jak i po co idealista szczery, dla Polski idący do polityki – najgorszej kuchni, jaką zna człowiek – miałby się otoczyć ludźmi gotowymi pożreć się ze sobą i zdradzić go przy pierwszej okazji? Przypominam, że on testował swoich kandydatów psychologiem, a i CV trzeba było napisać.

Śr paź 28, 2015 13:41

Post Re: Idziemy na wybory
Soul33 napisał(a):
Niestety poza tym są same minusy - szczególnie samodzielne rządy jednej partii. Przejdzie każda głupota, którą wymyślą.

PiS ma 235 mandatów, czyli tylko 4 w zapasie. Zawsze ktoś może przejść do innej partii lub stać się posłem niezależnym.

Śr paź 28, 2015 13:50

Johnny99 napisał(a):
Najwyraźniej nikt nie podziela twojej histerycznej interpretacji tego zdarzenia. Cóż, tak też bywa, trzeba się z tym pogodzić.

Pilaster mi w zupełności wystarcza do towarzystwa.

--------------------

gita napisał(a):
Żeby zmienić Konstytucję RP, trzeba mieć w sejmie 307 szabel, czy wiecie o tym?

Wiemy wiemy. I czekamy, za co będzieta te szable kupować, ten, zdobywać. U Kukiza to łatwo przewidzieć, da mu się JOW-y i może coś jeszcze, to przyłoży szabli, ten ręki. Pozostaje 30 szabelek do sukcesu. Więc tutaj pewnie prezez / ex-premier / nad-premier (niepotrzebne skreślić) poczeka na efekt tendencji odśrodkowych w PO, być może same przyjdą w nowym hołdzie pruskim.

Tyle że jak pisałem, IMHO zmiana konstytucji to plan B, jak na razie nie planowaliście go, więc jedziecie planem A (zmiana państwa w granicach lub na granicy konstytucji), a plan B będzie, jeżeli TK zacznie bruździć.

Zresztą, najnowsza inicjatywa PiS może sparaliżować skuteczność TK, więc plan A pewnie będzie nadal realizowany.

Cytuj:
Moim zdaniem jest kilka powodów, a najważniejszy to ten, że przyjęli do swojego klubu degeneratów od Palikota.

PO przyjmował, ten, spadochroniarzy z PiS, efekt podobny. Są ludzie, dla których Dorny, Kamińscy i Zalewscy są niestrawni.

...

(Koh 3:1nn)

Śr paź 28, 2015 13:53

Cytuj:
@Awa

Stare i nie wasze. Ładnie to tak kopiować bez podania autorów?

Bert, autorow nie podałam , bo powszechnie znani jak mniemam. Wkleiłam , bo jak ulał pasuje do SYTUACJI i nie mogłam się powstrzymać. :x

Śr paź 28, 2015 14:03
Awa napisał(a):
Cytuj:
@Awa

Stare i nie wasze. Ładnie to tak kopiować bez podania autorów?

Bert, autorow nie podałam , bo powszechnie znani jak mniemam. Wkleiłam , bo jak ulał pasuje do SYTUACJI i nie mogłam się powstrzymać. :x

W każdej epoce wynajdowano sobie to co pasuje do sytuacji, choćby to nie miało nic wspólnego z rzeczywistością.

Śr paź 28, 2015 14:29

Nie wpadam w euforię, pamiętając "po uczynkach ich poznacie". Życzę jednak jak najlepiej.

Śr paź 28, 2015 14:46

ErgoProxy napisał(a):
Ale wiecie co, panowie – jaj se nie róbcie, ducha nie gaście: możecie mi wytłumaczyć, jak i po co idealista szczery, dla Polski idący do polityki – najgorszej kuchni, jaką zna człowiek – miałby się otoczyć ludźmi gotowymi pożreć się ze sobą i zdradzić go przy pierwszej okazji?

Przecież nikt nie twierdzi, że zrobił to świadomie, w sensie: chciał się takimi ludźmi otoczyć. Chciał zrobić dobry wynik i w tym celu wziął na listy ludzi znanych, czy mających już doświadczenie polityczno-partyjne itp. Nie wiadomo jednak, na ile może liczyć na ich lojalność.

Cytuj:
Przypominam, że on testował swoich kandydatów psychologiem, a i CV trzeba było napisać.

A to nie dotyczyło przypadkiem tylko tych, co się przez Internety zgłosili?

BTW to było faktycznie fajne. Wypełniłem ten formularz. Zakwalifikowali mnie do Dalszego Etapu Rekrutacji, ale nie poszedłem :roll: Kto wie, może też byłby dzisiaj w Sejmie :-D

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr paź 28, 2015 15:22
Pomimo spekulacji różnych "życzliwych" PiSowi; premierem nowego rządu będzie proponowana przez Jarosława Kaczyńskiego Beata Szydło.
Nowy, dobry dla Polski rząd będziemy wspierać modlitwą. modliliśmy się o dobry wybór do sejmu i senatu; nadal będziemy się modlić, oczywiście ci co dobrze życzą Polsce i Polakom.

Śr paź 28, 2015 15:26
gita napisał(a):
Pomimo spekulacji różnych "życzliwych" PiSowi; premierem nowego rządu będzie proponowana przez Jarosława Kaczyńskiego Beata Szydło.
Nowy, dobry dla Polski rząd będziemy wspierać modlitwą. modliliśmy się o dobry wybór do sejmu i senatu; nadal będziemy się modlić, oczywiście ci co dobrze życzą Polsce i Polakom.

Po owocach poznamy czy dobry....

Śr paź 28, 2015 15:30

gita napisał(a):
Nowy, dobry dla Polski rząd będziemy wspierać modlitwą.

O i ja się za nich pomodlę. W końcu już św. Paweł nakazywał modlić się za rządzących...

...

(Koh 3:1nn)

Śr paź 28, 2015 15:31
Alus napisał(a):
gita napisał(a):

Po owocach poznamy czy dobry....

Jeżeli będzie wspierany modlitwą milionów Polaków, na pewno będzie dobry.

Śr paź 28, 2015 15:39
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 622  Następna strona