PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Soul33 napisał(a): Kukiza trochę mi szkoda i jednocześnie mnie irytuje przez wprowadzenie do Sejmu grupy, w której każdy cwaniak od szemranych interesów, bez pomysłu na życie albo zagrożony sądem, chciałby się znaleźć.
Już czytam na innym forum: "U mnie kukizowcy wystawili dwóch byłych burmistrzów, po same uszy unurzanych w aferach i korupcji (oraz współpracą z SB), a także niejakiego Anusza, który wyleciał z AWSu za kupienie magisterki."
Nie ma co się łudzić, że inni będą znacznie lepsi.
A szkoda mi go, bo intencje ma dobre i zdaje się wierzyć, że naprawdę łączyć tych ludzi jakaś idea. Oczywiście większości nic z Kukizem nie łączy. Wielu sprzeda go przy najbliższej okazji, a on przypłaci to tylko frustracją. Szybko podzielą los partii Palikota, tym bardziej, ze nie otrzymają ani złotówki subwencji.
|
Śr paź 28, 2015 12:45 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mhm. Frustracja, rzeczywiście, przykra sprawa, można pod jej wpływem narobić głupot, że ło. exeter@ateista.pl napisał(a): Gratuluję wszystkim dobrego samopoczucia w ten poniedziałkowy poranek. Mamy wiele powodów do zadowolenia - oddaliśmy właśnie pełnię władzy w ręce PISu i nawet zwolennicy tej partii zastanawiają się, czy w związku z tym faktem, mamy jeszcze demokrację w Polsce i czy będą następne wybory? W Sejmie zasiądzie pan Kukiz i jego kamanda - zbieranina bezideowych politycznych szulerów pod wodzą szefa rockowej kapeli. Takiego kuriozum świat nie widział. U mnie kukizowcy wystawili dwóch byłych burmistrzów, po same uszy unurzanych w aferach i korupcji(oraz współpracą z SB), a także niejakiego Anusza, który wyleciał z AWSu za kupienie magisterki. Nie sądzę, żeby reszta tej hałastry zasadniczo się od nich różniła. Cieszmy się bracia i siostry, oto oddaliśmy władzę w ręce "Towarzysza Szmaciaka". Podkreśllenie soulowego wyimka moje. Nie da się ukryć, że exeter, czarna owca bratniego forum ateista.pl, jest bardzo sfrustrowany.
|
Śr paź 28, 2015 12:54 |
|
 |
Johnny99
|
Kukizowi życzę jak najlepiej, ale naprawdę uważasz, ErgoProxy, że Liroya i Roberta Winnickiego łączy coś więcej niż to, że obydwaj byli na jego listach i obydwaj chcą rozwalić (czy może raczej - roz***bać) system?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Śr paź 28, 2015 13:17 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Kukizowi życzę jak najlepiej, ale naprawdę uważasz, ErgoProxy, że Liroya i Roberta Winnickiego łączy coś więcej niż to, że obydwaj byli na jego listach i obydwaj chcą rozwalić (czy może raczej - roz***bać) system? Wczoraj w jednym z programów publicystycznych poseł-elekt od Kukiza mówił całkiem do rzeczy, ale przy okazji powiedział, że nie będą brać subwencji; nie dodał, że, aby brać subwencje trzeba być zarejestrowaną partią, a póki co, Kukiz od partijniactwa odżegnuje się, ciekawa jestem jak to długo potrwa.
|
Śr paź 28, 2015 13:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wiesz co Johnny99, J...bać Obecną Władzę to akurat chcieli Raczyński i niejaki Hałaczkiewicz, którym Kukiz za współpracę podziękował jeszcze przed referendum. Co do ludzi, którzy weszli do Sejmu, sam jestem ciekaw, jak oni się zorganizują. Ale wiecie co, panowie – jaj se nie róbcie, ducha nie gaście: możecie mi wytłumaczyć, jak i po co idealista szczery, dla Polski idący do polityki – najgorszej kuchni, jaką zna człowiek – miałby się otoczyć ludźmi gotowymi pożreć się ze sobą i zdradzić go przy pierwszej okazji? Przypominam, że on testował swoich kandydatów psychologiem, a i CV trzeba było napisać.
|
Śr paź 28, 2015 13:41 |
|
|
|
 |
Antko
|
 Re: Idziemy na wybory
Soul33 napisał(a): Niestety poza tym są same minusy - szczególnie samodzielne rządy jednej partii. Przejdzie każda głupota, którą wymyślą. PiS ma 235 mandatów, czyli tylko 4 w zapasie. Zawsze ktoś może przejść do innej partii lub stać się posłem niezależnym.
|
Śr paź 28, 2015 13:50 |
|
 |
bert04
|
Johnny99 napisał(a): Najwyraźniej nikt nie podziela twojej histerycznej interpretacji tego zdarzenia. Cóż, tak też bywa, trzeba się z tym pogodzić. Pilaster mi w zupełności wystarcza do towarzystwa. -------------------- gita napisał(a): Żeby zmienić Konstytucję RP, trzeba mieć w sejmie 307 szabel, czy wiecie o tym? Wiemy wiemy. I czekamy, za co będzieta te szable kupować, ten, zdobywać. U Kukiza to łatwo przewidzieć, da mu się JOW-y i może coś jeszcze, to przyłoży szabli, ten ręki. Pozostaje 30 szabelek do sukcesu. Więc tutaj pewnie prezez / ex-premier / nad-premier (niepotrzebne skreślić) poczeka na efekt tendencji odśrodkowych w PO, być może same przyjdą w nowym hołdzie pruskim. Tyle że jak pisałem, IMHO zmiana konstytucji to plan B, jak na razie nie planowaliście go, więc jedziecie planem A (zmiana państwa w granicach lub na granicy konstytucji), a plan B będzie, jeżeli TK zacznie bruździć. Zresztą, najnowsza inicjatywa PiS może sparaliżować skuteczność TK, więc plan A pewnie będzie nadal realizowany. Cytuj: Moim zdaniem jest kilka powodów, a najważniejszy to ten, że przyjęli do swojego klubu degeneratów od Palikota. PO przyjmował, ten, spadochroniarzy z PiS, efekt podobny. Są ludzie, dla których Dorny, Kamińscy i Zalewscy są niestrawni.
_________________ Wszystko ma swój czas i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem ...
(Koh 3:1nn)
|
Śr paź 28, 2015 13:53 |
|
 |
Awa
|
Cytuj: @Awa
Stare i nie wasze. Ładnie to tak kopiować bez podania autorów? Bert, autorow nie podałam , bo powszechnie znani jak mniemam. Wkleiłam , bo jak ulał pasuje do SYTUACJI i nie mogłam się powstrzymać. 
|
Śr paź 28, 2015 14:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Awa napisał(a): Cytuj: @Awa
Stare i nie wasze. Ładnie to tak kopiować bez podania autorów? Bert, autorow nie podałam , bo powszechnie znani jak mniemam. Wkleiłam , bo jak ulał pasuje do SYTUACJI i nie mogłam się powstrzymać.  W każdej epoce wynajdowano sobie to co pasuje do sytuacji, choćby to nie miało nic wspólnego z rzeczywistością.
|
Śr paź 28, 2015 14:29 |
|
 |
JACEK_GALEK
|
Nie wpadam w euforię, pamiętając "po uczynkach ich poznacie". Życzę jednak jak najlepiej.
|
Śr paź 28, 2015 14:46 |
|
 |
Johnny99
|
ErgoProxy napisał(a): Ale wiecie co, panowie – jaj se nie róbcie, ducha nie gaście: możecie mi wytłumaczyć, jak i po co idealista szczery, dla Polski idący do polityki – najgorszej kuchni, jaką zna człowiek – miałby się otoczyć ludźmi gotowymi pożreć się ze sobą i zdradzić go przy pierwszej okazji? Przecież nikt nie twierdzi, że zrobił to świadomie, w sensie: chciał się takimi ludźmi otoczyć. Chciał zrobić dobry wynik i w tym celu wziął na listy ludzi znanych, czy mających już doświadczenie polityczno-partyjne itp. Nie wiadomo jednak, na ile może liczyć na ich lojalność. Cytuj: Przypominam, że on testował swoich kandydatów psychologiem, a i CV trzeba było napisać. A to nie dotyczyło przypadkiem tylko tych, co się przez Internety zgłosili? BTW to było faktycznie fajne. Wypełniłem ten formularz. Zakwalifikowali mnie do Dalszego Etapu Rekrutacji, ale nie poszedłem  Kto wie, może też byłby dzisiaj w Sejmie 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Śr paź 28, 2015 15:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Pomimo spekulacji różnych "życzliwych" PiSowi; premierem nowego rządu będzie proponowana przez Jarosława Kaczyńskiego Beata Szydło. Nowy, dobry dla Polski rząd będziemy wspierać modlitwą. modliliśmy się o dobry wybór do sejmu i senatu; nadal będziemy się modlić, oczywiście ci co dobrze życzą Polsce i Polakom.
|
Śr paź 28, 2015 15:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Pomimo spekulacji różnych "życzliwych" PiSowi; premierem nowego rządu będzie proponowana przez Jarosława Kaczyńskiego Beata Szydło. Nowy, dobry dla Polski rząd będziemy wspierać modlitwą. modliliśmy się o dobry wybór do sejmu i senatu; nadal będziemy się modlić, oczywiście ci co dobrze życzą Polsce i Polakom. Po owocach poznamy czy dobry....
|
Śr paź 28, 2015 15:30 |
|
 |
bert04
|
gita napisał(a): Nowy, dobry dla Polski rząd będziemy wspierać modlitwą. O i ja się za nich pomodlę. W końcu już św. Paweł nakazywał modlić się za rządzących...
_________________ Wszystko ma swój czas i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem ...
(Koh 3:1nn)
|
Śr paź 28, 2015 15:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): gita napisał(a): Pomimo spekulacji różnych "życzliwych" PiSowi; premierem nowego rządu będzie proponowana przez Jarosława Kaczyńskiego Beata Szydło. Nowy, dobry dla Polski rząd będziemy wspierać modlitwą. modliliśmy się o dobry wybór do sejmu i senatu; nadal będziemy się modlić, oczywiście ci co dobrze życzą Polsce i Polakom. Po owocach poznamy czy dobry.... Jeżeli będzie wspierany modlitwą milionów Polaków, na pewno będzie dobry.
|
Śr paź 28, 2015 15:39 |
|
|
|