Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn lis 24, 2025 6:33

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2124 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 142  Następna strona
 Smoleńsk 10.04.2010 
Autor Wiadomość
Post Re: Smoleńsk 10.04.2010
Kael napisał(a):
Niestety polski wegiel przegrywa z np chinskim. Tamten wydobywa sie praktycznie metoda odkrywkowa. Polski jest juz tak gleboko i mamy takie (chyba oczywiste) normy bezpieczenstwa, ze cena jest niekonkurencyjna. A dzis kazdy liczy koszty.

W socjalizmie przemysl ciezki nie byl rentowny, ale byl finansowany z budzetu i zacofany technicznie. Pamietasz czarne dymy z wszystkich kominow, takze elektrowni i hut? Myslisz ze modernizacja nic nie kosztuje? A jak jeszcze wszyscy chca podwyzek, to w koncu wlasciciel rezygnuje z doplat do intetesu.

Wierzysz, ze PiS wszystko upanstwowi i wracajac do socjalizmu "naprawi" gospodarke?
Zgaduje ze ani z technika ani z ekonomia nie masz zawodowo do czynienia?

O jakiej ekonomii piszesz?
Obawiam sie ze nie bierzesz pod uwage ekonomii gieldowej i korporacyjnej , bo to wlasnie one doprowadza zaklady do nierentownosci.

Pn lis 02, 2015 11:44

Kael, chcesz wiedzieć to skończyłam prywatną wyższą szkołę ekonomiczną. I obecnie nie do pomyślenia jest dla mnie że można tylko stawiać blaszaki, nic nie produkować, sprowadzać towary z zagranicy i odprowadzać tam kasę. To do żadnego wzrostu gospodarczego nie doprowadzi.
Przejeżdżałam obok strajkujących górników, wiem że restrukturyzacja górnictwa to nie jest taka prosta sprawa i nie jest to sprawa paru miesięcy.
Jedno muszę tylko powiedzieć: prawda musi wyjść na jaw ile zostało zniszczone. Bo budować trzeba będzie od nowa,a program naprawy Rzeczpospolitej to kwestia wielu lat.

Pn lis 02, 2015 11:49
Czyli uwazasz, ze rzad ma dawac doplaty z twoich podatkow do orywatnych nierentownych przedsiebiorstw?

Pn lis 02, 2015 12:05
akacja napisał(a):
Kael, chcesz wiedzieć to skończyłam prywatną wyższą szkołę ekonomiczną. I obecnie nie do pomyślenia jest dla mnie że można tylko stawiać blaszaki, nic nie produkować, sprowadzać towary z zagranicy i odprowadzać tam kasę. To do żadnego wzrostu gospodarczego nie doprowadzi.
Przejeżdżałam obok strajkujących górników, wiem że restrukturyzacja górnictwa to nie jest taka prosta sprawa i nie jest to sprawa paru miesięcy.
Jedno muszę tylko powiedzieć: prawda musi wyjść na jaw ile zostało zniszczone. Bo budować trzeba będzie od nowa,a program naprawy Rzeczpospolitej to kwestia wielu lat.

Byle nie podobnie "budować"
http://www.mojeopinie.pl/raport_niku_do ... 1249161449

Aktualnie:
https://www.radiogdansk.pl/index.php/wy ... niach.html
Ale to publiczne radio, wiadomo kłamie, bo przecież powszechnie wiadomo, że Polska jest w ruinie .

Pn lis 02, 2015 12:05
@sapper, system jest jaki jest. Uwazasz ze socjalitm byl lepszy?

Pn lis 02, 2015 12:07

Kael napisał(a):
Czyli uwazasz, ze rzad ma dawac doplaty z twoich podatkow do orywatnych nierentownych przedsiebiorstw?

Nie twierdzę, że należy dotować, tylko uważam że powinno wyjść na jaw kłamstwo "nierentowne, należy zamknąć" tych co okradli Polskę.

Pn lis 02, 2015 12:22
akacja napisał(a):
Kael napisał(a):

Nie twierdzę, że należy dotować, tylko uważam że powinno wyjść na jaw kłamstwo "nierentowne, należy zamknąć" tych co okradli Polskę.

A nie zastanawiasz się czemu PiS w styczniu 2015r, wbrew zapowiedziom, nie zaskarżył do TK ustawy górniczej, która zakłada "restrukturyzację" nierentownych kopań. Choć "restrukturyzacja" oznacza częściową likwidację.

Pn lis 02, 2015 12:35
No to chyba troche poczekasz...
Stoczni Gdanskiej nawet o. Rydzyk nie uratowal. O PiSie nie wspominajac
...

Pn lis 02, 2015 12:37

powyzsze posty nie na temat . zglaszam do wykasowania .
to jest watek o " wierzyc czy nie wierzyc w pancerna brzoze " a nie kopalniach i stoczniach .

i przestan Alicjo trolowac " prangacych zmian " . PO zrobilo z Polski " sajgon " wiec logiczne ze ludzie w wyborach opowiedzieli sie za zmianami a nie za " irlandzkimi cudami gospodarczymi " . a na sukces PiS ciezko pracowala Ewa i przyjaciele . zgadza sie ?

Pn lis 02, 2015 13:08
Zglos siebie tez za trolling w ostatnim akapicie!

Pn lis 02, 2015 13:22
Kael napisał(a):
@sapper, system jest jaki jest. Uwazasz ze socjalitm byl lepszy?

Tu nie chodzi o zaden ustroj, bo kazdy jest kreowany przez ludzi i ci sami ludzie go pozniej wypaczaja.
Nie trzeba zmieniac ustroju, tylko prawo, tak aby uniemozliwic wszelakie manipulacje i nakladac osobista odpowiedzialnosc za kazde wykroczenie.
Podstawowa zmiana powinna byc zmiana w interpretacji immunitetow. One maja jedyniie chronic ciaglosc dzialania Rzadow, a nie chroniic dana jednostke przed odpowiedzialnoscia karna.
Immuniitet jest po to aby niie oslabiac Rzadu, ale bardzo latwo jest przeciez w krotkim czasie ustalic zastepstwo danej osoby i poddac ja normalnemu procesowi sadowniczemu, a nie czekac do konca kadencji aby dana osoba mogla zatuszowac swoja szkodliwa dzialalnosc i uniknac kary.
Nawet jesli ktos za skradzione fundusze czy machlojki kupil komus innemu np. dom, samochod itp. to mozna to sprawdzic i takze ewentualnie skonfiskowac.

Wiem, w dzisiejszych ukladach trzeba by bylo 90% Rzadow zastapic innymi i dlatego mamy co mamy. pusty kraj i mase dlugow.

Pn lis 02, 2015 13:26
Masa długów to spuścizna po wojnie światowej, okupacji sowieckiej, powiększana przez światowe kryzysy i dokładana przez rządzących - wszystkich bez wyjątku.
Ale pusty kraj? :o

Pn lis 02, 2015 13:32
Alus, daj spokoj! Kraj w ruinie a ty jakies miraze widzisz....
Uwaga: Ironia

Sapper przedtem pisales o gieldzie ktora rujnuje. To w koncu system kapitalistyczny z gielda czy rzad?

Pn lis 02, 2015 13:35
Alus napisał(a):
Masa długów to spuścizna po wojnie światowej, okupacji sowieckiej, powiększana przez światowe kryzysy i dokładana przez rządzących - wszystkich bez wyjątku.
Ale pusty kraj? :o

A, no co tam pozostalo?
Nierentowne zaklady i sila robocza wspierajaca obce konta bankowe.

Pn lis 02, 2015 13:38

Kael napisał(a):
No to chyba troche poczekasz...
Stoczni Gdanskiej nawet o. Rydzyk nie uratowal. O PiSie nie wspominajac
...

Już tyle lat czekałam bez żadnej nadziei ze świadomością "my nic nie zmienimy", że nic nie stanie się gdy poczekam jeszcze.

Chodzi o to, że ujawnienie prawdy jak byliśmy oszukiwani i okradani tyle lat jest potrzebne, dla zrozumienia że od razu Polska nie stanie się kwitnącą krainą i obiecywanym rajem, tylko czeka nas ciężka praca dla Ojczyzny.

Pn lis 02, 2015 13:46
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2124 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 142  Następna strona