Moje świadectwo uzdrowienia
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Moje świadectwo uzdrowienia
[quote="czytelnikBiblii"]@wybrana a podasz link do wklejonego artykułu, poproszę?[/quot
Artykuł z wikipedii
|
Pt maja 13, 2016 11:27 |
|
|
|
 |
Robek
|
wybrana napisał(a): Powiadomiona o zdarzeniu białostocka kuria biskupia zleciła badanie próbek hostii przez dwóch patomorfologów (prof. Stanisław Sulkowski i prof. Maria Sobaniec-Łotowska) z Uniwersytetu Medycznego w Białymstoku[5], którzy zgodnie orzekli, że „przysłany do oceny materiał (...) wskazuje na tkankę mięśnia sercowego, a przynajmniej, ze wszystkich tkanek żywych organizmu najbardziej ją przypomina” Z wyglądu poznali, że to jest tkanka sercowa, Jezusa w agonii Jak wszystkie cuda eucharystyczne tak wyglądają, to aż strach sie bać wybrana napisał(a): Quote-alpha.png Badanie DNA precyzyjnie wskazałoby, czy tkanka, która została przebadana, jest ludzka czy zwierzęca i czy to materiał męski czy żeński. Z dużą dozą prawdopodobieństwa określilibyśmy, z jakiego rejonu świata pochodzi. Rozwialibyśmy wszelkie wątpliwości.[11] Jednakże metropolita białostocki abp Edward Ozorowski nie był zainteresowany przeprowadzeniem szczegółowych badań molekularnych materiału. Jakby zrobiono te badania DNA, to by sie mogło okazać, że Jezus jest Polakiem  czytelnikBiblii napisał(a): Gdy się poza Pismem Świętym przyjmuje coś, co odbiega od jego treści, to już krok ku popadnięciu we wszelakie odstępstwa od pierwotnej wiary Kościoła Apostolskiego, w którym nie było np.: 1. kultu maryjnego, ani kultu żadnego innego świętego oraz świętych przedmiotów (obrazy, figury, relikwie, medaliki...) 2. cielesnego pojmowania Eucharystii, z którego cuda eucharystyczne by miały wynikać. 3. wielu innych nauk i praktyk, których nie będę nawet wymieniał bo to nie temat o nich. Pismo Święte w wielu miejscach, samo sobie przeczy, więc nie da sie przyjąć czegoś co w jednym miejscu mówi tak, a w drugim zupełnie inaczej. Tutaj jest potrzebny ktoś, kto będzie to wszystko interpretował.
_________________ Wymyśliłem swoje życie od początku do końca bo to, które dostałem mi się nie podobało.
|
Pt maja 13, 2016 14:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@Robek,twoje żarciki nie są smaczne, ani śmieszne. Pamiętaj - ten się śmieje, kto się się śmieje ostatni.
|
Pt maja 13, 2016 14:53 |
|
|
|
 |
Askadtowiesz
|
wybrana napisał(a): Jednakże metropolita białostocki abp Edward Ozorowski nie był zainteresowany przeprowadzeniem szczegółowych badań molekularnych materiału. No i tu jest pies pogrzebany. Nie da sie zbadać zgodnie z obowiazujacymi procedurami, bo KK nie wyda materiału. Zamiast tego upowszechnia się enigmatyczne twierdzenia, ze ktos coś badał.
_________________ Rozsądne, a nie pętające swej wolności umysły są lekkimi ciałami lotnymi, wybiegającymi zawsze naprzód i rozpoznającymi okolice, do których dostojnie kroczący, zwarty korpus ortodoksów w końcu także kiedyś dotrze. G.C. Lichtenberg
|
Pt maja 13, 2016 20:26 |
|
 |
Askadtowiesz
|
Robek napisał(a): wybrana napisał(a): Powiadomiona o zdarzeniu białostocka kuria biskupia zleciła badanie próbek hostii przez dwóch patomorfologów (prof. Stanisław Sulkowski i prof. Maria Sobaniec-Łotowska) z Uniwersytetu Medycznego w Białymstoku[5], którzy zgodnie orzekli, że „przysłany do oceny materiał (...) wskazuje na tkankę mięśnia sercowego, a przynajmniej, ze wszystkich tkanek żywych organizmu najbardziej ją przypomina” Z wyglądu poznali, że to jest tkanka sercowa, Jezusa w agonii Jak wszystkie cuda eucharystyczne tak wyglądają, to aż strach sie bać Jest to zwyczajne oszustwo. Ich uczelnia odcięła sie od tego. Nie ma opisu badań, zdjec, czy w ogóle jakiejkolwoiek dokumentacji.
_________________ Rozsądne, a nie pętające swej wolności umysły są lekkimi ciałami lotnymi, wybiegającymi zawsze naprzód i rozpoznającymi okolice, do których dostojnie kroczący, zwarty korpus ortodoksów w końcu także kiedyś dotrze. G.C. Lichtenberg
|
Pt maja 13, 2016 20:31 |
|
|
|
 |
Robek
|
wybrana napisał(a): @Robek,twoje żarciki nie są smaczne, ani śmieszne. Pamiętaj - ten się śmieje, kto się się śmieje ostatni. Cały czas mówie na serio Jedyne co może być śmieszne, to efekt końcowy badań takich eucharystycznych cudów. Sam fakt, że kościół by pozwolił, te cuda zbadać, już sam w sobie byłby cudem  zresztą nawet nie ma co sie za bardzo na to nakręcać, bo nawet jeśli by okazało sie że to wszystko jest prawdziwe, i zbadaliby DNA, i by mogło sie okazać, że Jezus był jednak czarny! to co wtedy? czy katolicy by byli w stanie to umysłowo wytrzymać? ile to obrazów w kościołach by trzeba przemalować Tu nie ma dobrego rozwiązania, co by nie robić, to będzie źle.
_________________ Wymyśliłem swoje życie od początku do końca bo to, które dostałem mi się nie podobało.
|
Pt maja 13, 2016 20:39 |
|
 |
czytelnikBiblii
|
Askadtowiesz napisał(a): Jest to zwyczajne oszustwo. Ich uczelnia odcięła sie od tego. Nie ma opisu badań, zdjec, czy w ogóle jakiejkolwoiek dokumentacji. ALE CUD JEST! 
_________________ ➤ LEKCJE BIBLIJNE ➤ INTERNETOWE ROZMAITOŚCI ➤ NOWE PRZYMIERZE - audiobook ➤ CHOMIK - jego zapasy ➤ A TY ZOSTANIESZ POMAGACZEM?
|
Pt maja 13, 2016 21:00 |
|
 |
Askadtowiesz
|
czytelnikBiblii napisał(a): Askadtowiesz napisał(a): Jest to zwyczajne oszustwo. Ich uczelnia odcięła sie od tego. Nie ma opisu badań, zdjec, czy w ogóle jakiejkolwoiek dokumentacji. ALE CUD JEST!  Moze na tym właśnie polega cud, ze sie nie bada lecz wierzy. Jak u Mickiewicza: "czucie i wiara...."
|
So maja 14, 2016 16:44 |
|
 |
Robek
|
Askadtowiesz napisał(a): Moze na tym właśnie polega cud, ze sie nie bada lecz wierzy. Jak u Mickiewicza: "czucie i wiara...." Z takim podejściem, za cud można uznać absolutnie wszystko.
|
So maja 14, 2016 20:28 |
|
 |
Askadtowiesz
|
Robek napisał(a): Askadtowiesz napisał(a): Moze na tym właśnie polega cud, ze sie nie bada lecz wierzy. Jak u Mickiewicza: "czucie i wiara...." Z takim podejściem, za cud można uznać absolutnie wszystko. I o to chodzi. Coś się dzieje, ruch w interesie jest. Oficjalny Kościół jest sceptyczny i łatwo ne akceptuje wspólczesnych cudów, ale lokalni pasterze nabieraja wiatru w zagle.
|
N maja 15, 2016 19:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Askadtowiesz napisał(a): Robek napisał(a): Askadtowiesz napisał(a): Moze na tym właśnie polega cud, ze sie nie bada lecz wierzy. Jak u Mickiewicza: "czucie i wiara...." Z takim podejściem, za cud można uznać absolutnie wszystko. I o to chodzi. Coś się dzieje, ruch w interesie jest. Oficjalny Kościół jest sceptyczny i łatwo ne akceptuje wspólczesnych cudów, ale lokalni pasterze nabieraja wiatru w zagle. O jakim ruchu w interesie piszesz ?. Co masz na myśli ?.
|
Cz maja 19, 2016 8:29 |
|
 |
Askadtowiesz
|
wybrana napisał(a): O jakim ruchu w interesie piszesz ?. Co masz na myśli ?. Niekoniecznie o interesie finansowym. Takie wydarzenia powodują przypływ nowej energii u wiernych, cud umacnia w wierze. Tak w każdym razie było dawniej. Dziś jest to ryzykowne, bo cud zdemaskowany będzie miał działanie odwrotne. Stad scptycyzm oficjalnego Kościoła. Natomiast lokalni kapłani chcą mieć swoje 5 minut, działają krótkowzrocznie.
|
Cz maja 19, 2016 20:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Robek napisał(a): Askadtowiesz napisał(a): Moze na tym właśnie polega cud, ze sie nie bada lecz wierzy. Jak u Mickiewicza: "czucie i wiara...." Z takim podejściem, za cud można uznać absolutnie wszystko. I tu ci przyznam rację. Wszystko, co się dzieje w naszym życiu jest cudem - cudem stworzenia. Ty jesteś cudem, twoje życie jest cudem.
|
N maja 22, 2016 10:01 |
|
 |
Robek
|
wybrana napisał(a): I tu ci przyznam rację. Wszystko, co się dzieje w naszym życiu jest cudem - cudem stworzenia. Ty jesteś cudem, twoje życie jest cudem. Gadasz jak jakie stare ludzie, co uznają za cud możliwość chodzenia o własnych siłach 
|
N maja 22, 2016 10:26 |
|
 |
czytelnikBiblii
|
Robuś, ja wiem, że masz nadmiar czasu i pisać chce Ci się jak małemu dziecku płakać... ale naprawdę nie musisz wciąż ulegać tej pokusie! Możesz ją odeprzeć -idąc np. na spacer, taka ładna pogoda... Albo jeszcze lepiej: postudiuj Pismo Święte - np. temat zmartwychwstania ogarnij... Co Ty na to?!
_________________ ➤ LEKCJE BIBLIJNE ➤ INTERNETOWE ROZMAITOŚCI ➤ NOWE PRZYMIERZE - audiobook ➤ CHOMIK - jego zapasy ➤ A TY ZOSTANIESZ POMAGACZEM?
|
N maja 22, 2016 13:50 |
|
|
|