Wzajemne uwagi - między użytkownikami
Autor |
Wiadomość |
krzysiekniepieklo
|
 Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
A czytałaś te posty, do których się odnosiłem? Bóg mnie dał dobry węch i czuję szatana z daleka. Szatan przekonał Was, źe go nie ma. Nerwice jest wtedy, jeśli reagujesz nerwowo na zdarzenia w realu. Jeśli prześladują cię dręczące myśli, których nie chcesz to znaczy, że dręczy cię szatan.
|
N lut 26, 2017 13:03 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Twoja ignorancja jest po prostu przerażająca. Weź i wreszcie poczytaj czym są nerwice, a potem dopiero się wypowiadaj.
|
N lut 26, 2017 13:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@krzysiekniepieklo pomyliles ignoracje i glupote z prostota i pokora. Swieci kochali wiedze i uzywali rozumu. Szatan niektorych odwodzi od uzywania wlasnego rozumu i zastepowania go straszeniem.
Pan Jezus mowi “nie lekajcie sie“, a diabel i jego (mozliwie ze nieswiadomi) wspolpracownicy strasza.
Ty do lekarza z zapaleniem pluc tez nie pojdziesz, tylko bedziesz wode swiecona pil? Powodzenia zycze!
|
N lut 26, 2017 13:35 |
|
|
|
 |
krzysiekniepieklo
|
Yarpen; widzisz w tym co mi przedstawiłeś, jakieś odniesienie do Biblii? Nauka nie uwzględnia działania szatana, a powiedziałbym, że wyklucza jego istnienie. Pan Jezys jednak często wspominał o jego oddziaływaniu na nas. To co, uważasz, że szatana nie ma?
|
N lut 26, 2017 15:01 |
|
 |
krzysiekniepieklo
|
Do Kael; Święci nigdy nie przedkładali rozumu ponad to co mówi Bóg. Rozum jest przydatny człowiekowi ale łaska Boga jest dla człowieka dużo bardziej przydatna, bo cała mądrość ludzka głupstwem jest u Boga. Dlatego staraj się być w stanie łaski.
|
N lut 26, 2017 15:07 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
krzysiekniepieklo napisał(a): Yarpen; widzisz w tym co mi przedstawiłeś, jakieś odniesienie do Biblii? Nie muszą tam być. Biblia to nie jest podręcznik, który zawiera informacje na temat wszystkich chorób, które mogą dotknąć człowieka. Cytuj: Nauka nie uwzględnia działania szatana, a powiedziałbym, że wyklucza jego istnienie. I co z tego? To niczego nie zmienia w fakcie, że w swojej ignorancji uznałeś chorobę za działanie szatana.
|
N lut 26, 2017 15:16 |
|
 |
krzysiekniepieklo
|
Powiedz mi Yarpen, czy opętanie to jest choroba i należało by tą chorobę leczyć chemią? A może Bóg ma lepsze sposoby na taką chorobę? Dla nauki, wiara w Boga to jest ciemnogród i widzę, że swoją nadzieję pokładasz w nauce. Nie chcesz wierzyć w Boga i wolisz wierzyć w naukę - twoja rzecz.
|
N lut 26, 2017 16:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Krzysiek, a co ma piernik do wiatraka? Weź i doczytaj czym jest nerwica, a potem się wypowiadaj.
|
N lut 26, 2017 16:06 |
|
 |
krzysiekniepieklo
|
Nie przypominam sobie, żeby Pan Jezus coś mówił o nerwicy. Jeśli chcesz rozmawiać o naukowych aspektach tego problemu, to znajdź sobie innego partnera do dyskusji. Ja rozmawiam o wierze.
|
N lut 26, 2017 16:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Czyli ty do lekarza nie chodzisz i leczysz sie modlitwa. Twoj wybor.
Pan Jezus o pradzie i komputerach tez nic nie mowil, wiec niewatpliwue moga to byc narzedzia szatana i skonczyc sie opetaniem. Jak uzywanie telefonow.
|
N lut 26, 2017 16:39 |
|
 |
krzysiekniepieklo
|
A co nie słyszałaś o uzależnieniach od komputera, albo od telefonu? Są wynalazki, które szczególnie uzależniają. Ja się uzależniłem od Komunii więc zależę od Boga. Tyle, że to nie czyni mnie niewolnikiem.
|
N lut 26, 2017 17:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Co ma piernik do wiatraka? Znowu odwracasz kota ogonem aby tylko nie przyznać, że masz wypaczony obraz nerwicy.
|
N lut 26, 2017 17:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
On nie ma wypaczonego obrazu nerwicy. Prowadzi jedynie pozorowaną rozmowę i wygrywa każde starcie. Prowadzi rozmówcę tam dokąd Krzysio chce. 
|
N lut 26, 2017 18:04 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Ja mam wrażenie, że on jednak, w swoim mniemaniu, głosi Prawdę. Np. frater i sapper pisali podobnie.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
N lut 26, 2017 18:33 |
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
Zważywszy na inne tematy zakładane przez niego i wyrażane tam zdanie, jego mniemanie jest o podłożu chorobowym i wszelka dyskusja jest bezcelowa.
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
N lut 26, 2017 18:36 |
|
|
|