Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 04, 2025 21:49

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 277, 278, 279, 280, 281, 282, 283 ... 498  Następna strona
 Wzajemne uwagi - między użytkownikami 
Autor Wiadomość

Post Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
A czytałaś te posty, do których się odnosiłem? Bóg mnie dał dobry węch i czuję szatana z daleka. Szatan przekonał Was, źe go nie ma.
Nerwice jest wtedy, jeśli reagujesz nerwowo na zdarzenia w realu. Jeśli prześladują cię dręczące myśli, których nie chcesz to znaczy, że dręczy cię szatan.

N lut 26, 2017 13:03
Twoja ignorancja jest po prostu przerażająca. Weź i wreszcie poczytaj czym są nerwice, a potem dopiero się wypowiadaj.

N lut 26, 2017 13:28
@krzysiekniepieklo pomyliles ignoracje i glupote z prostota i pokora. Swieci kochali wiedze i uzywali rozumu. Szatan niektorych odwodzi od uzywania wlasnego rozumu i zastepowania go straszeniem.

Pan Jezus mowi “nie lekajcie sie“, a diabel i jego (mozliwie ze nieswiadomi) wspolpracownicy strasza.

Ty do lekarza z zapaleniem pluc tez nie pojdziesz, tylko bedziesz wode swiecona pil? Powodzenia zycze!

N lut 26, 2017 13:35

Yarpen; widzisz w tym co mi przedstawiłeś, jakieś odniesienie do Biblii? Nauka nie uwzględnia działania szatana, a powiedziałbym, że wyklucza jego istnienie. Pan Jezys jednak często wspominał o jego oddziaływaniu na nas. To co, uważasz, że szatana nie ma?

N lut 26, 2017 15:01

Do Kael; Święci nigdy nie przedkładali rozumu ponad to co mówi Bóg. Rozum jest przydatny człowiekowi ale łaska Boga jest dla człowieka dużo bardziej przydatna, bo cała mądrość ludzka głupstwem jest u Boga. Dlatego staraj się być w stanie łaski.

N lut 26, 2017 15:07
krzysiekniepieklo napisał(a):
Yarpen; widzisz w tym co mi przedstawiłeś, jakieś odniesienie do Biblii?

Nie muszą tam być. Biblia to nie jest podręcznik, który zawiera informacje na temat wszystkich chorób, które mogą dotknąć człowieka.

Cytuj:
Nauka nie uwzględnia działania szatana, a powiedziałbym, że wyklucza jego istnienie.

I co z tego? To niczego nie zmienia w fakcie, że w swojej ignorancji uznałeś chorobę za działanie szatana.

N lut 26, 2017 15:16

Powiedz mi Yarpen, czy opętanie to jest choroba i należało by tą chorobę leczyć chemią? A może Bóg ma lepsze sposoby na taką chorobę? Dla nauki, wiara w Boga to jest ciemnogród i widzę, że swoją nadzieję pokładasz w nauce. Nie chcesz wierzyć w Boga i wolisz wierzyć w naukę - twoja rzecz.

N lut 26, 2017 16:04
Krzysiek, a co ma piernik do wiatraka? Weź i doczytaj czym jest nerwica, a potem się wypowiadaj.

N lut 26, 2017 16:06

Nie przypominam sobie, żeby Pan Jezus coś mówił o nerwicy. Jeśli chcesz rozmawiać o naukowych aspektach tego problemu, to znajdź sobie innego partnera do dyskusji. Ja rozmawiam o wierze.

N lut 26, 2017 16:37
Czyli ty do lekarza nie chodzisz i leczysz sie modlitwa. Twoj wybor.

Pan Jezus o pradzie i komputerach tez nic nie mowil, wiec niewatpliwue moga to byc narzedzia szatana i skonczyc sie opetaniem. Jak uzywanie telefonow.

N lut 26, 2017 16:39

A co nie słyszałaś o uzależnieniach od komputera, albo od telefonu? Są wynalazki, które szczególnie uzależniają. Ja się uzależniłem od Komunii więc zależę od Boga. Tyle, że to nie czyni mnie niewolnikiem.

N lut 26, 2017 17:37
Co ma piernik do wiatraka? Znowu odwracasz kota ogonem aby tylko nie przyznać, że masz wypaczony obraz nerwicy.

N lut 26, 2017 17:49
On nie ma wypaczonego obrazu nerwicy. Prowadzi jedynie pozorowaną rozmowę i wygrywa każde starcie. Prowadzi rozmówcę tam dokąd Krzysio chce. :)

N lut 26, 2017 18:04
Moderator

Ja mam wrażenie, że on jednak, w swoim mniemaniu, głosi Prawdę. Np. frater i sapper pisali podobnie.

~ Pink Floyd, "Hey you"

N lut 26, 2017 18:33
Moderator

Zważywszy na inne tematy zakładane przez niego i wyrażane tam zdanie, jego mniemanie jest o podłożu chorobowym i wszelka dyskusja jest bezcelowa.

N lut 26, 2017 18:36
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 277, 278, 279, 280, 281, 282, 283 ... 498  Następna strona