Przegląd prasy i Aktualności
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Przegląd prasy i Aktualności
Ano tak. Pomyliły mi się identyczne szczekaczki. To andej wklejał Ziemkiewicza.
|
Pt sie 04, 2017 14:12 |
|
|
|
 |
SweetChild
|
SweetChild napisał(a): Coroner napisał(a): Nawet skutecznie przeciwstawiają niemieckim kłamstwom rozgłaszanym o beznarodowych nazistach.  Gdzie z czymś takim się spotkałeś? Widzę, że odpowiedzi się nie doczekam, więc zakładam, że Coroner zwyczajnie kłamał. Przypomina to sytuację, w której złodziej krzyczy "łapać złodzieja" 
|
Pt sie 04, 2017 14:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
SweetChild napisał(a): Dla uzupełnienia dorzucę MF: Dochody budżetowe nie są sztucznie zawyżane 'zatrzymanymi zwrotami': Cytuj: Warszawa, 04.08.2017 (ISBnews) - Dochody budżetu państwa z tytułu podatku VAT wzrosły o 28,1% r/r (tj. ok. 17,6 mld zł) w I połowie 2017 r., i wynikało to m.in. z równoczesnego wzrostu wpływów brutto z VAT (o 9,76 mld zł r/r) i spadku wartości zwrotów (o 7,9 mld zł r/r), informuje Ministerstwo Finansów. "Reasumując, nie tylko nie miało miejsca zatrzymywanie zwrotów podatku VAT, jak twierdzą niektórzy komentatorzy, ale w rzeczywistości miała miejsce sytuacja odwrotna. Ograny podatkowe w 2017 roku zwracają szybciej VAT niż w roku 2016. Główną przyczyną wzrostu dochodów z VAT było zatem uszczelnienie systemu podatkowego, które skutkowało zmniejszeniem deklarowanych kwot zwrotów oraz zwiększeniem o około 9,76 mld wpływów brutto z VAT" - powiedział dyrektor Departamentu Poboru Podatków Tomasz Strąk, cytowany w komunikacie. (...) Okaże się na koniec roku, podobnie jak w 2016r. A eksperci nie dyskutowaliby o nieistniejącym problemie http://next.gazeta.pl/next/7,151003,221 ... rm.html#MThttps://www.money.pl/gospodarka/wiadomo ... 48386.htmlZerknij w drugim linku na wykres zwrotu VAT. Publicznie ogłoszono "Macierewicz nie będzie ministrem MON", co szkodzi publicznie zaprzeczać zatrzymywaniu zwrotu VAT?
|
Pt sie 04, 2017 14:39 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
SweetChild napisał(a): Widzę, że odpowiedzi się nie doczekam, więc zakładam, że Coroner zwyczajnie kłamał. Litości. Nie mógł wymyśleć tego sam, musiał koniecznie gdzieś się z tym zetknąć? Kłamstwo o beznarodowych nazistach jest konieczne z powodów humanitarnych: żeby Niemcy mogli jakoś funkcjonować i żyć jako Niemcy. W tym celu muszą mieć jakiegoś kozła ofiarnego, choćby i wirtualnego, żeby im sumienia nie implodowały. Bo owszem, wszyscy wiemy, że zbrodni dokonywali karni, zwykli Niemcy pod kierunkiem nazistów, którzy, cóż za pech, bynajmniej nie gawarili pa russki; ergo umoczeni są w tym wszyscy. Ale o tym cicho, sza. Dajmy im żyć. Notka na marginesie: Ty sobie Coroner wyobrażasz, że my, Polacy ze swoim feblikiem na punkcie narodowości i Narodu, jesteśmy w Europie – ba; na świecie – wyjątkiem? To że my postrzegamy innych jako Narody, to jeszcze nie oznacza, że ci inni rzeczywiście stanowią Narody w naszym pojęciu.
|
Pt sie 04, 2017 14:58 |
|
 |
SweetChild
|
Alus napisał(a): Publicznie ogłoszono "Macierewicz nie będzie ministrem MON", co szkodzi publicznie zaprzeczać zatrzymywaniu zwrotu VAT?  Miałem już napisaną odpowiedź, ale jak przeczytałem to zdanie, to skasowałem. Oczywiście, przy założeniu że dane są fałszowane, nie ma o czym mówić/ pisać. Alus napisał(a): Okaże się na koniec roku, podobnie jak w 2016r. Okaże się tyle, że dane zostaną sfałszowane 
|
Pt sie 04, 2017 15:00 |
|
|
|
 |
SweetChild
|
ErgoProxy napisał(a): SweetChild napisał(a): Widzę, że odpowiedzi się nie doczekam, więc zakładam, że Coroner zwyczajnie kłamał. Litości. Nie mógł wymyśleć tego sam, musiał koniecznie gdzieś się z tym zetknąć? Skoro pisze " niemieckim kłamstwom rozgłaszanym o beznarodowych nazistach" to nie. Jeśli wymyślił sam, to łgał. ErgoProxy napisał(a): Kłamstwo o beznarodowych nazistach jest konieczne z powodów humanitarnych: żeby Niemcy mogli jakoś funkcjonować i żyć jako Niemcy. Sugerujesz, że Coroner wymyślił to kłamstwo z powodów humanitarnych? No, to by nieco zmniejszało ciężar jego winy 
|
Pt sie 04, 2017 15:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ojeżu. Mógł się pomylić co do szczegółu (to nie jest kłamstwo niemieckie, tylko tak się generalnie mówi na Zachodzie...), ale poza tym opisał rzecz celnie. A że to kłamstwo służy przetrwaniu Niemców jako Niemców, to jest inna sprawa. Gdyby nagle Episkopat poparł Nadprezessimusa in blanco w zamian za wprowadzenie obozów reedukacyjnych dla Biedronia et consortes, też byśmy potem wszyscy mówili, że to robił kler i genpaci; ale żeby Polacy? Neeeein!
|
Pt sie 04, 2017 15:15 |
|
 |
SweetChild
|
ErgoProxy napisał(a): Mógł się pomylić co do szczegółu (to nie jest kłamstwo niemieckie, tylko tak się generalnie mówi na Zachodzie...), Tak się generalnie mówi, czyli coś w rodzaju jak wszyscy wiedzą? Jakoś ja nigdy się z takim określeniem nie spotkałem  Określenie "beznarodowi naziści" brzmi zresztą dość pokracznie, bo naziści to skrót od... "narodowi socjaliści". ErgoProxy napisał(a): (...) ale poza tym opisał rzecz celnie.  W którym miejscu? Nic nie opisał, a jedynie nałgał i zamilkł, chyba że opisał w jakimś innym wątku (już od dawna nie śledzę całego forum).
|
Pt sie 04, 2017 15:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gramatyczny nazisto. Coroner ubrał pewien pogląd w zwarty, skondensowany slogan; jeśli Ty go nie umiesz rozpakować, albo wychodzi Ci sieczka, to czas najwyższy na dokonanie upgrade'u Twojego oprogramowania politycznego, bo... mówisz już PiSem. Od kiedy to, przepraszam bardzo, pogląd, z jakim się nie zgadzasz, z automatu staje się "łgarstwem"?
Zobacz, wakacje są. Melisa, wędka i na ryby marsz. A komp niech się kurzy...
|
Pt sie 04, 2017 15:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
zefciu napisał(a): Ano tak. Pomyliły mi się identyczne szczekaczki. To andej wklejał Ziemkiewicza. Miałem wrażenie ze jesteś mniej chamski. A tu widzę poziom pilastra reprezentujesz.
|
Pt sie 04, 2017 15:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
SweetChild napisał(a): SweetChild napisał(a): Coroner napisał(a): Nawet skutecznie przeciwstawiają niemieckim kłamstwom rozgłaszanym o beznarodowych nazistach.  Gdzie z czymś takim się spotkałeś? Widzę, że odpowiedzi się nie doczekam, więc zakładam, że Coroner zwyczajnie kłamał. Przypomina to sytuację, w której złodziej krzyczy "łapać złodzieja"  A wyszukiwarka u ciebie nie działa?
|
Pt sie 04, 2017 15:33 |
|
 |
andej
|
Nie narzekaj, widać wpływ Palikota, ale do Niesiołowskiego jeszcze trochę brakuje. Przede wszystkim tuby, jaką jest mikrofon i kamera zaprzyjaźnionych telewizji lub mównica sejmowa. W zaprezentowanej formie i w nienawiści tkwi obecna opozycyjność.
Bo chyba nie zarzucisz opozycji, że robi cokolwiek konstruktywnie?
|
So sie 05, 2017 7:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
W ogóle, konstruktywność w Polsce ciężko ostatnio uświadczyć.
|
So sie 05, 2017 7:59 |
|
 |
SweetChild
|
ErgoProxy napisał(a): Gramatyczny nazisto. Coroner ubrał pewien pogląd w zwarty, skondensowany slogan; jeśli Ty go nie umiesz rozpakować, albo wychodzi Ci sieczka, to czas najwyższy na dokonanie upgrade'u Twojego oprogramowania politycznego, bo... mówisz już PiSem. Od kiedy to, przepraszam bardzo, pogląd, z jakim się nie zgadzasz, z automatu staje się "łgarstwem"? Polecam upgrade'u Twojego oprogramowania odpowiedzialnego za czytanie ze zrozumieniem  Nigdzie nie pisałem, że ten pogląd jest łgarstwem. Nie czepiam się jego niegramatyczności, wskazałem na wewnętrzną sprzeczność, ale przecież poeta mógł celowo zastosować taki środek wyrazu. Nie chodzi też o to, czy się z nim zgadzam czy nie. Fakt, nie bardzo wiem, jak go rozpakować, więc dwa razy zapytałem Coronera o jakieś wskazówki. Łgarstwo to następujący schemat: 1. X twierdzi, że Y głosi kłamstwo K. 2. X nie potrafi wskazać dowodów na to, że Y głosi K. O to i tylko o to mi chodzi. Coroner napisał(a): A wyszukiwarka u ciebie nie działa? Działa i w § II pkt 3 Regulaminu forum znajduje poniższe zdanie: Ciężar dowodzenia oskarżenia spoczywa na oskarżającym, a brak dowodu jest równoznaczny z oszczerstwem.ErgoProxy napisał(a): W ogóle, konstruktywność w Polsce ciężko ostatnio uświadczyć. Czego dobrym przykładem jest ten wątek. Na jeden średnio merytoryczny post przypada ok. 10 komentarzy mniej lub bardziej ad personam.
|
So sie 05, 2017 8:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ojeżu. Ale tu nie chodzi o logikę, tu chodzi o emocje...
Konkretnie to chodzi o miłość Ojczyzny. Jeśli logicznie wykażesz patriocie P, że jest patridiotą P', to tylko zaskarbisz sobie jego dozgonną wrogość, zamiast dojść z nim do zgody i wspólnie coś konstruktywnego zbudować.
|
So sie 05, 2017 9:14 |
|
|
|