Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 7:50

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 448, 449, 450, 451, 452, 453, 454 ... 976  Następna strona
 Przegląd prasy i Aktualności 
Autor Wiadomość
Post Re: Przegląd prasy i Aktualności
Ano tak. Pomyliły mi się identyczne szczekaczki. To andej wklejał Ziemkiewicza.

Pt sie 04, 2017 14:12

SweetChild napisał(a):
Coroner napisał(a):
Nawet skutecznie przeciwstawiają niemieckim kłamstwom rozgłaszanym o beznarodowych nazistach.

:shock: Gdzie z czymś takim się spotkałeś?

Widzę, że odpowiedzi się nie doczekam, więc zakładam, że Coroner zwyczajnie kłamał. Przypomina to sytuację, w której złodziej krzyczy "łapać złodzieja" :evil:

Pt sie 04, 2017 14:33
SweetChild napisał(a):
Alus napisał(a):
A teraz min finansów potwierdziło "wzrost" ściągalności VAT w 2016r
http://next.gazeta.pl/next/7,151245,221 ... at.html#MT

Dla uzupełnienia dorzucę MF: Dochody budżetowe nie są sztucznie zawyżane 'zatrzymanymi zwrotami':
Cytuj:
Warszawa, 04.08.2017 (ISBnews) - Dochody budżetu państwa z tytułu podatku VAT wzrosły o 28,1% r/r (tj. ok. 17,6 mld zł) w I połowie 2017 r., i wynikało to m.in. z równoczesnego wzrostu wpływów brutto z VAT (o 9,76 mld zł r/r) i spadku wartości zwrotów (o 7,9 mld zł r/r), informuje Ministerstwo Finansów.
"Reasumując, nie tylko nie miało miejsca zatrzymywanie zwrotów podatku VAT, jak twierdzą niektórzy komentatorzy, ale w rzeczywistości miała miejsce sytuacja odwrotna. Ograny podatkowe w 2017 roku zwracają szybciej VAT niż w roku 2016. Główną przyczyną wzrostu dochodów z VAT było zatem uszczelnienie systemu podatkowego, które skutkowało zmniejszeniem deklarowanych kwot zwrotów oraz zwiększeniem o około 9,76 mld wpływów brutto z VAT" - powiedział dyrektor Departamentu Poboru Podatków Tomasz Strąk, cytowany w komunikacie.
(...)

Okaże się na koniec roku, podobnie jak w 2016r. A eksperci nie dyskutowaliby o nieistniejącym problemie
http://next.gazeta.pl/next/7,151003,221 ... rm.html#MT
https://www.money.pl/gospodarka/wiadomo ... 48386.html
Zerknij w drugim linku na wykres zwrotu VAT.
Publicznie ogłoszono "Macierewicz nie będzie ministrem MON", co szkodzi publicznie zaprzeczać zatrzymywaniu zwrotu VAT?

Pt sie 04, 2017 14:39
SweetChild napisał(a):
Widzę, że odpowiedzi się nie doczekam, więc zakładam, że Coroner zwyczajnie kłamał.

Litości. Nie mógł wymyśleć tego sam, musiał koniecznie gdzieś się z tym zetknąć?

Kłamstwo o beznarodowych nazistach jest konieczne z powodów humanitarnych: żeby Niemcy mogli jakoś funkcjonować i żyć jako Niemcy. W tym celu muszą mieć jakiegoś kozła ofiarnego, choćby i wirtualnego, żeby im sumienia nie implodowały. Bo owszem, wszyscy wiemy, że zbrodni dokonywali karni, zwykli Niemcy pod kierunkiem nazistów, którzy, cóż za pech, bynajmniej nie gawarili pa russki; ergo umoczeni są w tym wszyscy.

Ale o tym cicho, sza. Dajmy im żyć.

Notka na marginesie: Ty sobie Coroner wyobrażasz, że my, Polacy ze swoim feblikiem na punkcie narodowości i Narodu, jesteśmy w Europie – ba; na świecie – wyjątkiem? To że my postrzegamy innych jako Narody, to jeszcze nie oznacza, że ci inni rzeczywiście stanowią Narody w naszym pojęciu.

Pt sie 04, 2017 14:58

Alus napisał(a):
Publicznie ogłoszono "Macierewicz nie będzie ministrem MON", co szkodzi publicznie zaprzeczać zatrzymywaniu zwrotu VAT?

:lol: Miałem już napisaną odpowiedź, ale jak przeczytałem to zdanie, to skasowałem. Oczywiście, przy założeniu że dane są fałszowane, nie ma o czym mówić/ pisać.

Alus napisał(a):
Okaże się na koniec roku, podobnie jak w 2016r.

Okaże się tyle, że dane zostaną sfałszowane ;)

Pt sie 04, 2017 15:00

ErgoProxy napisał(a):
SweetChild napisał(a):
Widzę, że odpowiedzi się nie doczekam, więc zakładam, że Coroner zwyczajnie kłamał.

Litości. Nie mógł wymyśleć tego sam, musiał koniecznie gdzieś się z tym zetknąć?

Skoro pisze "niemieckim kłamstwom rozgłaszanym o beznarodowych nazistach" to nie. Jeśli wymyślił sam, to łgał.

ErgoProxy napisał(a):
Kłamstwo o beznarodowych nazistach jest konieczne z powodów humanitarnych: żeby Niemcy mogli jakoś funkcjonować i żyć jako Niemcy.

Sugerujesz, że Coroner wymyślił to kłamstwo z powodów humanitarnych? No, to by nieco zmniejszało ciężar jego winy :D

Pt sie 04, 2017 15:06
Ojeżu. Mógł się pomylić co do szczegółu (to nie jest kłamstwo niemieckie, tylko tak się generalnie mówi na Zachodzie...), ale poza tym opisał rzecz celnie. A że to kłamstwo służy przetrwaniu Niemców jako Niemców, to jest inna sprawa. Gdyby nagle Episkopat poparł Nadprezessimusa in blanco w zamian za wprowadzenie obozów reedukacyjnych dla Biedronia et consortes, też byśmy potem wszyscy mówili, że to robił kler i genpaci; ale żeby Polacy? Neeeein!

Pt sie 04, 2017 15:15

ErgoProxy napisał(a):
Mógł się pomylić co do szczegółu (to nie jest kłamstwo niemieckie, tylko tak się generalnie mówi na Zachodzie...),

Tak się generalnie mówi, czyli coś w rodzaju jak wszyscy wiedzą? Jakoś ja nigdy się z takim określeniem nie spotkałem :? Określenie "beznarodowi naziści" brzmi zresztą dość pokracznie, bo naziści to skrót od... "narodowi socjaliści".

ErgoProxy napisał(a):
(...) ale poza tym opisał rzecz celnie.

:shock: W którym miejscu? Nic nie opisał, a jedynie nałgał i zamilkł, chyba że opisał w jakimś innym wątku (już od dawna nie śledzę całego forum).

Pt sie 04, 2017 15:24
Gramatyczny nazisto. Coroner ubrał pewien pogląd w zwarty, skondensowany slogan; jeśli Ty go nie umiesz rozpakować, albo wychodzi Ci sieczka, to czas najwyższy na dokonanie upgrade'u Twojego oprogramowania politycznego, bo... mówisz już PiSem. Od kiedy to, przepraszam bardzo, pogląd, z jakim się nie zgadzasz, z automatu staje się "łgarstwem"?

Zobacz, wakacje są. Melisa, wędka i na ryby marsz. A komp niech się kurzy...

Pt sie 04, 2017 15:31
zefciu napisał(a):
Ano tak. Pomyliły mi się identyczne szczekaczki. To andej wklejał Ziemkiewicza.

Miałem wrażenie ze jesteś mniej chamski. A tu widzę poziom pilastra reprezentujesz.

Pt sie 04, 2017 15:31
SweetChild napisał(a):
SweetChild napisał(a):
Coroner napisał(a):
Nawet skutecznie przeciwstawiają niemieckim kłamstwom rozgłaszanym o beznarodowych nazistach.

:shock: Gdzie z czymś takim się spotkałeś?

Widzę, że odpowiedzi się nie doczekam, więc zakładam, że Coroner zwyczajnie kłamał. Przypomina to sytuację, w której złodziej krzyczy "łapać złodzieja" :evil:

A wyszukiwarka u ciebie nie działa?

Pt sie 04, 2017 15:33

Nie narzekaj, widać wpływ Palikota, ale do Niesiołowskiego jeszcze trochę brakuje. Przede wszystkim tuby, jaką jest mikrofon i kamera zaprzyjaźnionych telewizji lub mównica sejmowa.
W zaprezentowanej formie i w nienawiści tkwi obecna opozycyjność.

Bo chyba nie zarzucisz opozycji, że robi cokolwiek konstruktywnie?

So sie 05, 2017 7:25
W ogóle, konstruktywność w Polsce ciężko ostatnio uświadczyć.

So sie 05, 2017 7:59

ErgoProxy napisał(a):
Gramatyczny nazisto. Coroner ubrał pewien pogląd w zwarty, skondensowany slogan; jeśli Ty go nie umiesz rozpakować, albo wychodzi Ci sieczka, to czas najwyższy na dokonanie upgrade'u Twojego oprogramowania politycznego, bo... mówisz już PiSem. Od kiedy to, przepraszam bardzo, pogląd, z jakim się nie zgadzasz, z automatu staje się "łgarstwem"?

Polecam upgrade'u Twojego oprogramowania odpowiedzialnego za czytanie ze zrozumieniem ;-)

Nigdzie nie pisałem, że ten pogląd jest łgarstwem. Nie czepiam się jego niegramatyczności, wskazałem na wewnętrzną sprzeczność, ale przecież poeta mógł celowo zastosować taki środek wyrazu. Nie chodzi też o to, czy się z nim zgadzam czy nie. Fakt, nie bardzo wiem, jak go rozpakować, więc dwa razy zapytałem Coronera o jakieś wskazówki.

Łgarstwo to następujący schemat:
1. X twierdzi, że Y głosi kłamstwo K.
2. X nie potrafi wskazać dowodów na to, że Y głosi K.

O to i tylko o to mi chodzi.

Coroner napisał(a):
A wyszukiwarka u ciebie nie działa?

Działa i w § II pkt 3 Regulaminu forum znajduje poniższe zdanie: Ciężar dowodzenia oskarżenia spoczywa na oskarżającym, a brak dowodu jest równoznaczny z oszczerstwem.

ErgoProxy napisał(a):
W ogóle, konstruktywność w Polsce ciężko ostatnio uświadczyć.

Czego dobrym przykładem jest ten wątek. Na jeden średnio merytoryczny post przypada ok. 10 komentarzy mniej lub bardziej ad personam.

So sie 05, 2017 8:58
Ojeżu. Ale tu nie chodzi o logikę, tu chodzi o emocje...

Konkretnie to chodzi o miłość Ojczyzny. Jeśli logicznie wykażesz patriocie P, że jest patridiotą P', to tylko zaskarbisz sobie jego dozgonną wrogość, zamiast dojść z nim do zgody i wspólnie coś konstruktywnego zbudować.

So sie 05, 2017 9:14
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 448, 449, 450, 451, 452, 453, 454 ... 976  Następna strona