Wzajemne uwagi - między użytkownikami
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami
Iago napisał(a): Warto w tym miejscu zaznaczyć, że powyższe jest definicją przyjętą przez regulamin tego forum.  Litości - regulamin sie przypomniał? Punkt 3 - skrót: dopuszczenie wyrażania własnych pogladów i przekonywania w sposób kulturalny. p.4 Zabrania się wypowiedzi o charakterze obraźliwymp6. Linii tematycznej powinni się trzymać wszyscy rozmówcy. W tym przypadku Całun! Nie mundrosc ludowa, ortografia, stylistyka, pisma adonai czy inne pierdoły. part 2: 3. Zobowiązuje się wszystkich dyskutantów do poszanowania poglądów innych oraz rzeczowości w dyskusji i sporach. Oznacza to, że żaden pogląd, choćby wydawał się dziwny i żadna wypowiedź, choćby świadczyła o niewielkiej wiedzy osoby wypowiadającej się, nie może być wyśmiewana czy atakowana.Trzeba sobie to chyba przypomniec i zacząć od nowa co??
|
Wt kwi 03, 2018 2:29 |
|
|
|
 |
Iago
|
Hades napisał(a): Trzeba sobie to chyba przypomniec i zacząć od nowa co?? Trzeba chyba zacząć choć w minimalnym stopniu czytać ze zrozumieniem... Iago napisał(a): Jeżeli coś mi zarzucasz to z łaski swojej udowodnij to w oparciu o moje wypowiedzi. Jeżeli nie wiesz, jak to powyżej w moich postach kierowanych do Małgosii masz przykład tego, jak można merytorycznie dowodzić, że ktoś pisze na Twój temat oszczerstwa. 
|
Wt kwi 03, 2018 2:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Iago napisał(a): Hades napisał(a): Gdyby chemik Willard F. Libby który otrzymał Nagrodę Nobla w dziedzinie chemii w 1960 roku zerknał lewym okiem na sprawozdanie z przebiegu datowania radiowęglowego Całunu w Turynie, które miało miejsce w roku 1988 zapewne złapał by sie za głowe i krzyknął o K....wa. Zatem kolejna merytoryczna wypowiedź Hadesa, trzymająca klasę.  No ale to akruk z Iago trolluje – absolutnie nie hades czy Marlow, nu nu  Ciekawe czy ewentualna zbieżność z poglądami osób autorytarnie decydujących co jest trollingiem a co nie, ma tutaj cokolwiek do rzeczenia?  A to był żart. Szkoda że nie załapałeś. 
|
Wt kwi 03, 2018 2:40 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A tak na serio. @ Iago wiesz że cię szanuje. Sam pisałes że biorę to zbyt serio - przestałem. Jest lepiej dla nas wszystkich jak sie wzajemnie będziemy szanowac i wykarzemy jakąś tolerancje. Łatwiej i przyjemniej sie wtedy rozmawia. To tak na zakończenie - musze juz isc jutro ciężki dzien. Nie mam absolutnie do nikogo żadnej pretensji - co sie stało sie nie odstanie - lepiej to po męsku sobie wybaczyc łapa na zgode i dobranoc!!
|
Wt kwi 03, 2018 2:49 |
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
Chronos napisał(a): Iago napisał(a): Widzisz, Małgosiaa pokazała już wcześniej, że w sytuacji podbramkowej potrafi się zachowywać w sposób nader niedojrzały, obrażając interlokutorów niczym dziecko: viewtopic.php?p=945789#p945789Szczerze powiem lekki szok po tym co tam przeczytałem, teraz to mnie nic już nie zdziwi:) Gratuluję rzetelności oceny sytuacji. Przeczytałeś całą dyskusję, w których użyłam takich a nie innych określeń? Przeczytałeś posty Lizy pod owym postem adyBRD? A po co, prawda? Ważne, że znalazł sie kij. Żałosne. Śmiem przypuszczać, że Iago świadomie się awanturuje chcąc wyprowadzić mnie z równowagi, jak to zrobiła tamta userka. Niedoczekanie. @IagoJeśli to Cię uspokoi, to nie mam problemu z przeproszeniem za przejęzyczenie. Przepraszam. Pomówienia o oszczerstwa przemilczę. Natomiast posta nie przywrócę, gdyż nie wnosi nic do tematu, a prowokuje do kłótni.
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
Wt kwi 03, 2018 5:48 |
|
|
|
 |
Iago
|
Buhahaha "Przejęzyczenie"  Żałosne zachowanie – napisałem Ci zresztą powyżej dlaczego: Iago napisał(a): Jeżeli naprawdę to było "przejęzyczenie", to dlaczego nie wyjaśniłaś go, gdy o to wielokrotnie prosiłem, tylko czekałaś, aż nie będziesz miała innego wyboru jako iż wkleiłem treść owej wypowiedzi, tak by wszyscy mogli się o Twoich oszczerstwach przekonać na własne oczy? A teraz masz jeszcze czelność dopominanie się o własne, dobre imię określać mianem „awanturnictwa”, podczas gdy sama straszysz innych użytkowników ostami jeżeli nie udowodnią postulowanych przez siebie twierdzeń… To już doprawdy sięgnęło już dna żenady. Napisałaś na mój temat oszczerstwo (co wielokrotnie wyczerpująco udowodniałem)i to za oszczerstwo oczekuję przeprosin. Zresztą, sprawa została już szczegółowo opisana i przekazana do administracji, więc nie będę więcej marnował czasu na jakąkolwiek dyskusję z Tobą. Dobitnie wystawiłaś znakomite wręcz świadectwo swojej hipokryzji, stronniczości i braku odpowiedzialności za własne słowa.
|
Wt kwi 03, 2018 5:56 |
|
 |
Iago
|
P.S. Oczywiście na wszystkie zarzuty – hipokryzja, stronniczość oraz brak odpowiedzialności za własne słowa – dowody są w moich postach powyżej w tym wątku, oraz w wątku "uwagi – tylko i wyłącznie – do moderacji". 
|
Wt kwi 03, 2018 6:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie wchodząc w polemikę, zadam jedynie pytanie - Iago, czy jest na tym forum choć jedna osoba, którą uznawałbyś za równą sobie i godną dyskusji z Tobą?
|
Wt kwi 03, 2018 7:29 |
|
 |
Iago
|
Tak. Wystarczy, czy będzie ciąg dalszy "Iago Q&A"? 
|
Wt kwi 03, 2018 7:33 |
|
 |
Chronos
|
Małgosiaa napisał(a): Chronos napisał(a): Iago napisał(a): Widzisz, Małgosiaa pokazała już wcześniej, że w sytuacji podbramkowej potrafi się zachowywać w sposób nader niedojrzały, obrażając interlokutorów niczym dziecko: viewtopic.php?p=945789#p945789Szczerze powiem lekki szok po tym co tam przeczytałem, teraz to mnie nic już nie zdziwi:) Gratuluję rzetelności oceny sytuacji. Przeczytałeś całą dyskusję, w których użyłam takich a nie innych określeń? Przeczytałeś posty Lizy pod owym postem adyBRD? A po co, prawda? Ważne, że znalazł sie kij. Żałosne. Oczywiście, że czytałem. Dziwna jest delikatnie mówiąc odpowiedź moderacji. Nazwanie kogoś głąbem widocznie jest uzasadnione jako odpowiedź na rzekomą czy prawdziwą prowokację. Ale to stara sprawa, chyba szkoda wracać do tamtego tematu.
|
Wt kwi 03, 2018 8:09 |
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
Nie byłam wówczas moderatorem, to po pierwsze. To, że stara sprawa i jedyna tego typu z moim udziałem, to po drugie. Wyciąganie tego przez Iago jako dowód na usprawiedliwienie swojego awanturnictwa jest chwytaniem się brzytwy przez tonącego, to po trzecie.
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
Wt kwi 03, 2018 8:17 |
|
 |
Iago
|
Małgosiaa napisał(a): Wyciąganie tego przez Iago jako dowód na usprawiedliwienie swojego awanturnictwa jest chwytaniem się brzytwy przez tonącego, to po trzecie. Pozwolę sobie sprostować kolejną już nieprawdę napisaną przez moderatorkę Małgosiaa w tym wątku – nie wyciągnąłem tego jako "dowód na usprawiedliwienie swojego awanturnictwa", no ale by to wiedzieć trzeba posiąść jakże deficytową ostatnio umiejętność czytania ze zrozumieniem, i zapoznać się z kontekstem, to po pierwsze. Po drugie, samo określanie zabiegania o własne dobre imię po przez sprzeciwianie się oszczerstwom, mianem "awanturnictwa" najlepiej świadczy o poziomie owej moderatorki. 
|
Wt kwi 03, 2018 8:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Małgosiu kochana! Może nieładnym jest wypominać Ci tamte akcje. Ale dobrze, żebyś sobie je przypomniała. Bo tak jak wstrętne zachowanie adyBRD jakoś usprawiedliwia Twój tekst, tak samo obrzydliwe, skrajnie nieuczciwe intelektualnie strategie Hadesa w wątkach o Całunie i o ewolucji też jakoś powinny być argumentem za pobłażaniem, gdy komuś się coś wymsknie. Nie pokazujmy Hadesowi, że jego strategie są skuteczne.
Iago – nie wiem, czy zauważyłeś, ale Hades nie włada polszczyzną jako pierwszym językiem. Więc trochę mu na tym polu pobłażaj.
|
Wt kwi 03, 2018 9:37 |
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
zefciu kochany, najwyraźniej umknęło Twojej uwadze, że zwróciłam Hadesowi uwagę: viewtopic.php?f=47&t=19230&p=998313&hilit=Ca%C5%82un+Tury%C5%84ski#p998313Obyło się bez awantury i zarzucania mi czegokolwiek. Czyżbyś powyższym postem chciał zarzucić mi stronniczość (Hades - katolik, Iago - ateista)? Treści wątku o Całunie Turyńskim mnie nie interesują, stąd nie ingeruje w to. Interesują mnie podjazdy personalne i próby wszczynania kłótni, a więc wątki pozamerytoryczne w temacie.
|
Wt kwi 03, 2018 9:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Małgosiaa napisał(a): zefciu kochany, najwyraźniej umknęło Twojej uwadze, że zwróciłam Hadesowi uwagę Umknęło. Ale fakt ten nie jest istotny dla sprawy. Cytuj: Czyżbyś powyższym postem chciał zarzucić mi stronniczość Absolutnie nie. Po prostu twierdzę, że przyjmujesz surową postawę, gdy są okoliczności łagodzące.
|
Wt kwi 03, 2018 13:20 |
|
|
|