Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 02, 2025 16:56

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
 dlaczego moderatorzy łamią regulamin? 
Autor Wiadomość
Post dlaczego moderatorzy łamią regulamin?
z regulaminu:

Cytuj:
1. Forum serwisu WIARA.PL jest miejscem spotkania ludzi pragnących pogłębić swoją wiarę, poszukujących Boga i zainteresowanych problemami religii, a chrześcijaństwa w szczególności. W sposób kulturalny mogą być zatem wyrażane również poglądy kontrowersyjne.

Tymczasem okazuje się, że nie wolno tu dyskutować na temat wyprzedawania kościołów. Skutkuje to blokowaniem, kasowaniem wątków i dalej idącymi konsekwencjami.

HIPOKRYCI JESTEśCIE

Śr sie 02, 2006 18:47

Post Re: dlaczego moderatorzy łamią regulamin?
Tomek Torquemada napisał(a):
HIPOKRYCI JESTEśCIE

A Pan jesteś lasandrysta i nie rozumiesz Pan ducha soboru! :jezor:

Śr sie 02, 2006 20:05

Uprzedzam, że jeśli w tym miejscu padnie jeszcze jeden post na temat "ducha soboru", "lefebryzmu" lub jakikolwiek podobny komentarz, temat zostanie zamknięty.

Śr sie 02, 2006 21:07
Uprzedzam, że jeśli w tym miejscu padnie jeszcze jeden post na temat "ducha soboru", "lefebryzmu" lub jakikolwiek podobny komentarz, temat zostanie zamknięty.

Zamykać tematy - tyle potraficie.

A wyjaśnić dlaczego na tym forum nie można kulturalnie dyskutować o kontrowersyjnym temacie wyprzedawania kościołów - nie chcecie.

Śr sie 02, 2006 21:23
Zajrzalem do tego watku. viewtopic.php?t=8673
Pytanie rzeczowe, ale da sie je postawic w zupelnie inny sposob. Zostalo jak wiekszosc pytan w tym dziale postawione prowokacyjnie, z polaczeniem sprzedazy kosciolow (fatalna praktyka, zgadzam sie) z (cyt.) "duchem postepowego ekumenizmu". Postawione jest raczej bez kultury (Autor wyrzuca nam, ze w USA sprzedaja koscioly ?), i zapewni zamieni sie w kolejna awanture o Vaticanum Secundum, modernistow i lefebrystow. Trudno sie dziwic, ze moderacja nie ma juz cierpliwosci.

Sugeruje zmiane stylu pisania :idea: O ile maciek_z_gdanska stawia pytania w sposob kulturalny (pozdrawiam), podajac je do dyskusji, to o Tobie, Dextimusie, m_q, i vvv, etc. trudno to niestety powiedziec :roll:

Śr sie 02, 2006 21:41
"duchem postepowego ekumenizmu".

Przepraszam, chodzilo o "postepy ekumenizmu stosowanego". Rozumiem, ze w USA i innych krajach zachodu ekumenizm jest zbyt daleko posuniety (o ile mozna wtedy mowic o ekumenizmie), ale to nie powod zeby jechac po ekumenizmie w ogolnosci.

Śr sie 02, 2006 21:44
Sugeruje zmiane stylu pisania :idea: O ile maciek_z_gdanska stawia pytania w sposob kulturalny (pozdrawiam), podajac je do dyskusji, to o Tobie, Dextimusie, m_q, i vvv, etc. trudno to niestety powiedziec :roll:

Sam o tym pisałem w wątku:
viewtopic.php?t=8691

O ile blokowanie moich ostrych wątków mnie specjalnie nie dziwi, to nie mogę pojąć powodu blokowania i kasowania grzecznych wątków Maćka. Moderatorzy łamiąc regulamin uparli się, że o sprzedawaniu kościołów innowiercom nie wolno tu dyskutować w jakikolwiek sposób i jakimkolwiek stylem.

Śr sie 02, 2006 21:58

Jo_tko, nie świruj proszę. Tomek podał konkretny zarzut, a Ty zamiast odpowiedzieć czepiasz się jakiegoś żartu innego usera i od razu wyskakujesz z czerwoną czcionką "ja zamknę to zaraz". Pretekst się zawsze znajdzie, ale to co wyprawiacie zaczyna już być żenujące.

Śr sie 02, 2006 22:16

1. Na teksty pt: "Jesteście hipokrytami" z zasady nie odpowiadam.
2. Gdybym chciała zamknąć ten temat z powodu pyskówki to bym nie ostrzegała - wystarczyłoby poczekać.
3. Pozwolę sobie zacytować fragment pw:

Cytuj:
w Twojej działalności na tym forum dominuje nie dyskusja, a kolejne prowokacje przetykane insynuacjami w stosunku do Kościoła katolickiego

Nie mam ochoty czytać kolejnych prowokacji i ani obraźliwych insynuacji.

Jeśli zobaczę temat, w którym Panowie
a) dyskutują merytorycznie
b) podają argumenty (a nie linki do artykułów, których nie raczą nawet w punktach streścić) - może uważają, że nie warto ich czytać w ogóle, warto tylko wrzucić prowokacyjny tytuł - hasło?
c) powstrzymują się od obrażania gospodarzy

uwierzę że i ten temat ma szansę być dyskusją a nie przepychanką.

Niestety - kolejne rozpoczynane (mimo zamknięcia tematu) wątki o tym samym i styl formuowania wypowiedzi utwierdzają mnie jedynie we wniosku podanym w cytacie. Skoro można zarzucić katolickim biskupom nawet brak konsultowania swoich decyzji z wiernymi i zarzut stawia tradycjonalista, to aż się prosi wniosek, że nieważne czy z sensem czy nie, ważne żeby coś zarzucić...

Ostatnio edytowano Śr sie 02, 2006 22:38 przez jo_tka, łącznie edytowano 1 raz

Śr sie 02, 2006 22:36

Zajrzalem do tego watku. viewtopic.php?t=8673
Pytanie rzeczowe, ale da sie je postawic w zupelnie inny sposob. Zostalo jak wiekszosc pytan w tym dziale postawione prowokacyjnie, z polaczeniem sprzedazy kosciolow (fatalna praktyka, zgadzam sie) z (cyt.) "duchem postepowego ekumenizmu". Postawione jest raczej bez kultury (Autor wyrzuca nam, ze w USA sprzedaja koscioly ?), i zapewni zamieni sie w kolejna awanture o Vaticanum Secundum, modernistow i lefebrystow. Trudno sie dziwic, ze moderacja nie ma juz cierpliwosci.

Dokładnie to jest problem.

Pewne osoby na forum - wymienione - w każdym problemie doszukują się winy "ekumenizmu" itp. I jak tutaj się dziwić, że takie tematy ludzie zamykają :?:

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Śr sie 02, 2006 22:38
Zobacz profil WWW
3. Pozwolę sobie zacytować fragment pw:

Cytuj:
w Twojej działalności na tym forum dominuje nie dyskusja, a kolejne prowokacje przetykane insynuacjami w stosunku do Kościoła katolickiego

Jeśli nie możesz się powstrzymać przed ujawnianiem PW, to chociaż rób to w całości, bo niektóre słówka Ci uciekają.

cała PW napisał(a):
Żeby nie było najmniejszych wątpliwości, że ostrzeżenie należy traktować poważnie, napiszę jeszcze wyraźnie: w Twojej działalności na tym forum dominuje nie dyskusja, a kolejne prowokacje przetykane obelżywymi insynuacjami w stosunku do Kościoła katolickiego. Informuję, że jeszcze jeden post w tym stylu i zostaniesz z tego forum usunięty.

Ciekaw jestem cóż takiego obelżywego insynuowałem? I dlaczego było to bardziej obelżywe od profanacji świątyni Pańskiej sprzedanej protestantom?

jo_tka napisał(a):
Nie mam ochoty czytać kolejnych prowokacji i ani obraźliwych insynuacji.

Jak już pisałem w wątku:
viewtopic.php?t=8691
blokowanie moich wątków mnie nie dziwi. Natomiast wkurza mnie, że blokowaliście kulturalne i rzeczowe wątki Maćka na ten sam temat.

jo_tka napisał(a):
Jeśli zobaczę temat, w którym Panowie
a) dyskutują merytorycznie
b) podają argumenty (a nie linki do artykułów, których nie raczą nawet w punktach streścić) - może uważają, że nie warto ich czytać w ogóle, warto tylko wrzucić prowokacyjny tytuł - hasło?
c) powstrzymują się od obrażania gospodarzy

uwierzę że i ten temat ma szansę być dyskusją a nie przepychanką.

Akurat. Kulturalny wątek Maćka został zablokowany.
viewtopic.php?t=8681

jo_tka napisał(a):
Niestety - kolejne rozpoczynane (mimo zamknięcia tematu) wątki o tym samym i styl formuowania wypowiedzi utwierdzają mnie jedynie we wniosku podanym w cytacie.

Akurat. Co niestosownego było w tym wątku?
viewtopic.php?t=8681

jo_tka napisał(a):
Skoro można zarzucić katolickim biskupom nawet brak konsultowania swoich decyzji z wiernymi i zarzut stawia tradycjonalista, to aż się prosi wniosek, że nieważne czy z sensem czy nie, ważne żeby coś zarzucić...

A to nie na temat, chyba tylko by dowalić. A z innych wątków offtopiki wyrzucacie. Mimo wszystko zacytuję ów post:

Tomek Torquemada napisał(a):
Angielscy i walijscy biskupi w tajemnicy przed wiernymi załatwili w Watykanie zgodę na przeniesienie świąt Bożego Ciała, Wniebowstąpienia i Trzech Króli na niedziele.

Od razu przypomniało mi się podobne załatwienie w Polsce cichaczem przeniesienie Wniebowstapienia, zniesienie postu w Wigilię Bożego Narodzenia i obowiązku uczestnictwa w mszy w święta będące dniami roboczymi, poza Trzema Królami. O ile pamiętam, uzasadniano to u nas prośbami wiernych. A ja jakoś nie przypominam sobie, by ktokolwiek poddawał ten temat pod społeczną dyskusję przed wprowadzeniem zmian.

Co sądzicie o takim ułatwianiu sobie życia? Jak to się ma do ostrzeżenia Chrystusa, że do zbawienia wiedzie wąska ścieżka?

"w tajemnicy przed wiernymi" to nie zarzut, tylko FAKT, o którym bym nawet nie wspominał, gdyby w Polsce podobnych rzeczy nie uzasadniano licznymi prośbami wiernych.

Śr sie 02, 2006 23:07

Sugeruje zmiane stylu pisania :idea:

Tu nie o styl idzie, co udowodnili poprzednicy w dyskusji.
Tu idzie o politykę "stłuczmy termometr to nie będziemy chorzy alleluja".

szalony napisał(a):
O ile maciek_z_gdanska stawia pytania w sposob kulturalny (pozdrawiam), podajac je do dyskusji, to o Tobie, Dextimusie, m_q, i vvv, etc. trudno to niestety powiedziec :roll:

A jeszcze trudniej byłoby to udowodnić...

Bo na brak kultury ateistów, protestantów czy satanistów jakos nikt tu nie reaguje...

Śr sie 02, 2006 23:22

Jeżeli będę pisała że cytuję moje pw do Pana, a nie fragment jakiegoś pw, które formuuje moje stanowisko wobec sposobu wypowiadania się conajmniej kilku osób, to z pewnością będę cytować w całości albo zaznaczę, że fragmenty zostały usunięte. Tyle w kwestii zarzutu.

Co do reszty - mam obowiązek oceniania całokształtu postawy użytkownika na forum, a nie jego pojedynczych postów. Zatem powtórzę - jeśli będą Panowie w stanie dyskutować merytorycznie i kulturalnie w innych wątkach, uwierzę, że będzie możliwa dyskusja również na ten temat.

Proponuję zacząć :)

Bo póki widzę głównie prowokacje, to wątek, który od prowokacji sie zaczął (proszę mi nie mówić, że założenie go drugi raz przez inną osobę było zupełnie niezależne, a zbieżność tematów przypadkowa :? ) pozostanie zamknięty. I zaczynanie go n-ty raz (zresztą już niekoniecznie w tonie merytorycznej dyskusji) tu nie pomoże...

Śr sie 02, 2006 23:36

Ja (i zapewnie sporo innych niekatolików) chętnie bym podyskutował na temat "dlaczego sprzedawane są kościoły".

Na temat "dlaczego wredny SV2 i sataniści-ekumniści do spółki z Urbanem zamieniają kościoły w burd..." jakoś nie mam ochoty odpowiadać... A szczególnie na poważnie...

Śr sie 02, 2006 23:37

A na temat "dlaczego kościoły sprzedawane są w pośpiechu choć wierni tradycji lacińskiej (nie związani z FSSPX) zglaszają chec kontynuacji w nich slużby Bogu wedlug starego rytu?

Śr sie 02, 2006 23:40
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona