dlaczego moderatorzy łamią regulamin?
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 dlaczego moderatorzy łamią regulamin?
z regulaminu:
Cytuj: 1. Forum serwisu WIARA.PL jest miejscem spotkania ludzi pragnących pogłębić swoją wiarę, poszukujących Boga i zainteresowanych problemami religii, a chrześcijaństwa w szczególności. W sposób kulturalny mogą być zatem wyrażane również poglądy kontrowersyjne.
Tymczasem okazuje się, że nie wolno tu dyskutować na temat wyprzedawania kościołów. Skutkuje to blokowaniem, kasowaniem wątków i dalej idącymi konsekwencjami.
HIPOKRYCI JESTEśCIE
|
Śr sie 02, 2006 18:47 |
|
|
|
 |
m_q
|
 Re: dlaczego moderatorzy łamią regulamin?
Tomek Torquemada napisał(a): HIPOKRYCI JESTEśCIE
A Pan jesteś lasandrysta i nie rozumiesz Pan ducha soboru! 
|
Śr sie 02, 2006 20:05 |
|
 |
jo_tka
|
Uprzedzam, że jeśli w tym miejscu padnie jeszcze jeden post na temat "ducha soboru", "lefebryzmu" lub jakikolwiek podobny komentarz, temat zostanie zamknięty.
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
Śr sie 02, 2006 21:07 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
jo_tka napisał(a): Uprzedzam, że jeśli w tym miejscu padnie jeszcze jeden post na temat "ducha soboru", "lefebryzmu" lub jakikolwiek podobny komentarz, temat zostanie zamknięty.
Zamykać tematy - tyle potraficie.
A wyjaśnić dlaczego na tym forum nie można kulturalnie dyskutować o kontrowersyjnym temacie wyprzedawania kościołów - nie chcecie.
|
Śr sie 02, 2006 21:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zajrzalem do tego watku. viewtopic.php?t=8673
Pytanie rzeczowe, ale da sie je postawic w zupelnie inny sposob. Zostalo jak wiekszosc pytan w tym dziale postawione prowokacyjnie, z polaczeniem sprzedazy kosciolow (fatalna praktyka, zgadzam sie) z (cyt.) "duchem postepowego ekumenizmu". Postawione jest raczej bez kultury (Autor wyrzuca nam, ze w USA sprzedaja koscioly ?), i zapewni zamieni sie w kolejna awanture o Vaticanum Secundum, modernistow i lefebrystow. Trudno sie dziwic, ze moderacja nie ma juz cierpliwosci.
Sugeruje zmiane stylu pisania  O ile maciek_z_gdanska stawia pytania w sposob kulturalny (pozdrawiam), podajac je do dyskusji, to o Tobie, Dextimusie, m_q, i vvv, etc. trudno to niestety powiedziec 
|
Śr sie 02, 2006 21:41 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
szalony napisał(a): "duchem postepowego ekumenizmu".
Przepraszam, chodzilo o "postepy ekumenizmu stosowanego". Rozumiem, ze w USA i innych krajach zachodu ekumenizm jest zbyt daleko posuniety (o ile mozna wtedy mowic o ekumenizmie), ale to nie powod zeby jechac po ekumenizmie w ogolnosci.
|
Śr sie 02, 2006 21:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
szalony napisał(a): Sugeruje zmiane stylu pisania  O ile maciek_z_gdanska stawia pytania w sposob kulturalny (pozdrawiam), podajac je do dyskusji, to o Tobie, Dextimusie, m_q, i vvv, etc. trudno to niestety powiedziec 
Sam o tym pisałem w wątku:
viewtopic.php?t=8691
O ile blokowanie moich ostrych wątków mnie specjalnie nie dziwi, to nie mogę pojąć powodu blokowania i kasowania grzecznych wątków Maćka. Moderatorzy łamiąc regulamin uparli się, że o sprzedawaniu kościołów innowiercom nie wolno tu dyskutować w jakikolwiek sposób i jakimkolwiek stylem.
|
Śr sie 02, 2006 21:58 |
|
 |
Incognito
|
jo_tka napisał(a): Uprzedzam, że jeśli w tym miejscu padnie jeszcze jeden post na temat "ducha soboru", "lefebryzmu" lub jakikolwiek podobny komentarz, temat zostanie zamknięty.
Jo_tko, nie świruj proszę. Tomek podał konkretny zarzut, a Ty zamiast odpowiedzieć czepiasz się jakiegoś żartu innego usera i od razu wyskakujesz z czerwoną czcionką "ja zamknę to zaraz". Pretekst się zawsze znajdzie, ale to co wyprawiacie zaczyna już być żenujące.
_________________ Opuściłem forum wiara.pl i mój profil czeka na usunięcie.
Pożegnanie jest tutaj
|
Śr sie 02, 2006 22:16 |
|
 |
jo_tka
|
Hmmm
1. Na teksty pt: "Jesteście hipokrytami" z zasady nie odpowiadam.
2. Gdybym chciała zamknąć ten temat z powodu pyskówki to bym nie ostrzegała - wystarczyłoby poczekać.
3. Pozwolę sobie zacytować fragment pw:
Cytuj: w Twojej działalności na tym forum dominuje nie dyskusja, a kolejne prowokacje przetykane insynuacjami w stosunku do Kościoła katolickiego
Nie mam ochoty czytać kolejnych prowokacji i ani obraźliwych insynuacji.
Jeśli zobaczę temat, w którym Panowie
a) dyskutują merytorycznie
b) podają argumenty (a nie linki do artykułów, których nie raczą nawet w punktach streścić) - może uważają, że nie warto ich czytać w ogóle, warto tylko wrzucić prowokacyjny tytuł - hasło?
c) powstrzymują się od obrażania gospodarzy
uwierzę że i ten temat ma szansę być dyskusją a nie przepychanką.
Niestety - kolejne rozpoczynane (mimo zamknięcia tematu) wątki o tym samym i styl formuowania wypowiedzi utwierdzają mnie jedynie we wniosku podanym w cytacie. Skoro można zarzucić katolickim biskupom nawet brak konsultowania swoich decyzji z wiernymi i zarzut stawia tradycjonalista, to aż się prosi wniosek, że nieważne czy z sensem czy nie, ważne żeby coś zarzucić...
Ostatnio edytowano Śr sie 02, 2006 22:38 przez jo_tka, łącznie edytowano 1 raz
|
Śr sie 02, 2006 22:36 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
szalony napisał(a): Zajrzalem do tego watku. viewtopic.php?t=8673Pytanie rzeczowe, ale da sie je postawic w zupelnie inny sposob. Zostalo jak wiekszosc pytan w tym dziale postawione prowokacyjnie, z polaczeniem sprzedazy kosciolow (fatalna praktyka, zgadzam sie) z (cyt.) "duchem postepowego ekumenizmu". Postawione jest raczej bez kultury (Autor wyrzuca nam, ze w USA sprzedaja koscioly ?), i zapewni zamieni sie w kolejna awanture o Vaticanum Secundum, modernistow i lefebrystow. Trudno sie dziwic, ze moderacja nie ma juz cierpliwosci. Sugeruje zmiane stylu pisania  O ile maciek_z_gdanska stawia pytania w sposob kulturalny (pozdrawiam), podajac je do dyskusji, to o Tobie, Dextimusie, m_q, i vvv, etc. trudno to niestety powiedziec 
Dokładnie to jest problem.
Pewne osoby na forum - wymienione - w każdym problemie doszukują się winy "ekumenizmu" itp. I jak tutaj się dziwić, że takie tematy ludzie zamykają 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Śr sie 02, 2006 22:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
jo_tka napisał(a): 3. Pozwolę sobie zacytować fragment pw: Cytuj: w Twojej działalności na tym forum dominuje nie dyskusja, a kolejne prowokacje przetykane insynuacjami w stosunku do Kościoła katolickiego Jeśli nie możesz się powstrzymać przed ujawnianiem PW, to chociaż rób to w całości, bo niektóre słówka Ci uciekają. cała PW napisał(a): Żeby nie było najmniejszych wątpliwości, że ostrzeżenie należy traktować poważnie, napiszę jeszcze wyraźnie: w Twojej działalności na tym forum dominuje nie dyskusja, a kolejne prowokacje przetykane obelżywymi insynuacjami w stosunku do Kościoła katolickiego. Informuję, że jeszcze jeden post w tym stylu i zostaniesz z tego forum usunięty. Ciekaw jestem cóż takiego obelżywego insynuowałem? I dlaczego było to bardziej obelżywe od profanacji świątyni Pańskiej sprzedanej protestantom? jo_tka napisał(a): Nie mam ochoty czytać kolejnych prowokacji i ani obraźliwych insynuacji. Jak już pisałem w wątku: viewtopic.php?t=8691blokowanie moich wątków mnie nie dziwi. Natomiast wkurza mnie, że blokowaliście kulturalne i rzeczowe wątki Maćka na ten sam temat. jo_tka napisał(a): Jeśli zobaczę temat, w którym Panowie a) dyskutują merytorycznie b) podają argumenty (a nie linki do artykułów, których nie raczą nawet w punktach streścić) - może uważają, że nie warto ich czytać w ogóle, warto tylko wrzucić prowokacyjny tytuł - hasło? c) powstrzymują się od obrażania gospodarzy
uwierzę że i ten temat ma szansę być dyskusją a nie przepychanką. Akurat. Kulturalny wątek Maćka został zablokowany. viewtopic.php?t=8681jo_tka napisał(a): Niestety - kolejne rozpoczynane (mimo zamknięcia tematu) wątki o tym samym i styl formuowania wypowiedzi utwierdzają mnie jedynie we wniosku podanym w cytacie. Akurat. Co niestosownego było w tym wątku? viewtopic.php?t=8681jo_tka napisał(a): Skoro można zarzucić katolickim biskupom nawet brak konsultowania swoich decyzji z wiernymi i zarzut stawia tradycjonalista, to aż się prosi wniosek, że nieważne czy z sensem czy nie, ważne żeby coś zarzucić... A to nie na temat, chyba tylko by dowalić. A z innych wątków offtopiki wyrzucacie. Mimo wszystko zacytuję ów post: Tomek Torquemada napisał(a): Angielscy i walijscy biskupi w tajemnicy przed wiernymi załatwili w Watykanie zgodę na przeniesienie świąt Bożego Ciała, Wniebowstąpienia i Trzech Króli na niedziele.
Od razu przypomniało mi się podobne załatwienie w Polsce cichaczem przeniesienie Wniebowstapienia, zniesienie postu w Wigilię Bożego Narodzenia i obowiązku uczestnictwa w mszy w święta będące dniami roboczymi, poza Trzema Królami. O ile pamiętam, uzasadniano to u nas prośbami wiernych. A ja jakoś nie przypominam sobie, by ktokolwiek poddawał ten temat pod społeczną dyskusję przed wprowadzeniem zmian.
Co sądzicie o takim ułatwianiu sobie życia? Jak to się ma do ostrzeżenia Chrystusa, że do zbawienia wiedzie wąska ścieżka?
"w tajemnicy przed wiernymi" to nie zarzut, tylko FAKT, o którym bym nawet nie wspominał, gdyby w Polsce podobnych rzeczy nie uzasadniano licznymi prośbami wiernych.
|
Śr sie 02, 2006 23:07 |
|
 |
m_q
|
szalony napisał(a): Sugeruje zmiane stylu pisania Tu nie o styl idzie, co udowodnili poprzednicy w dyskusji. Tu idzie o politykę "stłuczmy termometr to nie będziemy chorzy alleluja". szalony napisał(a): O ile maciek_z_gdanska stawia pytania w sposob kulturalny (pozdrawiam), podajac je do dyskusji, to o Tobie, Dextimusie, m_q, i vvv, etc. trudno to niestety powiedziec 
A jeszcze trudniej byłoby to udowodnić...
Bo na brak kultury ateistów, protestantów czy satanistów jakos nikt tu nie reaguje...
|
Śr sie 02, 2006 23:22 |
|
 |
jo_tka
|
Jeżeli będę pisała że cytuję moje pw do Pana, a nie fragment jakiegoś pw, które formuuje moje stanowisko wobec sposobu wypowiadania się conajmniej kilku osób, to z pewnością będę cytować w całości albo zaznaczę, że fragmenty zostały usunięte. Tyle w kwestii zarzutu.
Co do reszty - mam obowiązek oceniania całokształtu postawy użytkownika na forum, a nie jego pojedynczych postów. Zatem powtórzę - jeśli będą Panowie w stanie dyskutować merytorycznie i kulturalnie w innych wątkach, uwierzę, że będzie możliwa dyskusja również na ten temat.
Proponuję zacząć
Bo póki widzę głównie prowokacje, to wątek, który od prowokacji sie zaczął (proszę mi nie mówić, że założenie go drugi raz przez inną osobę było zupełnie niezależne, a zbieżność tematów przypadkowa  ) pozostanie zamknięty. I zaczynanie go n-ty raz (zresztą już niekoniecznie w tonie merytorycznej dyskusji) tu nie pomoże...
|
Śr sie 02, 2006 23:36 |
|
 |
filippiarz
|
Ja (i zapewnie sporo innych niekatolików) chętnie bym podyskutował na temat "dlaczego sprzedawane są kościoły".
Na temat "dlaczego wredny SV2 i sataniści-ekumniści do spółki z Urbanem zamieniają kościoły w burd..." jakoś nie mam ochoty odpowiadać... A szczególnie na poważnie...
_________________ "Diabolus enim et alii daemones a Deo quidem natura creati sunt boni, sed ipsi per se facti sunt mali"
 "Inter faeces et urinam nascimur".
|
Śr sie 02, 2006 23:37 |
|
 |
m_q
|
A na temat "dlaczego kościoły sprzedawane są w pośpiechu choć wierni tradycji lacińskiej (nie związani z FSSPX) zglaszają chec kontynuacji w nich slużby Bogu wedlug starego rytu?
|
Śr sie 02, 2006 23:40 |
|
|
|