Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 10, 2025 11:32

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 673 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 45  Następna strona
 Antykoncepcja i planowanie rodziny 
Autor Wiadomość
DDV, ty mnie napprawdę załamujesz: Napisałam kilka postów wcześniej:
(...)
No, chyba ze uwazasz, ze "nierozregulowywanie organizmu hormonami" i "otwartosc na życie"=> czytaj:"jak pan Bóg da" jest wazniejsze niż troska o to żeby dziecko zostało poczęte wtedy kiedy nic nie zagraża jego rozwojowi...

Efka - załamujesz mnie ciągłym powtarzaniem w kółko, że metody NPR to
Efka napisał(a):
"otwartosc na życie"=> czytaj:"jak pan Bóg da" jest wazniejsze niż troska o to żeby dziecko zostało poczęte wtedy kiedy nic nie zagraża jego rozwojowi...

Zatem - jeszcze raz - gdyby antykoncepcja zawiodła (jej skuteczność jest na podobnym poziomie jak metody NPR), nie mówiąc już o sytuacjach (nota bene bardzo częstych), w których pigułka również jest nieskuteczna, bowiem np. niewłaściwie dobierze się sam środek - to czy zdecydowałabyś się na aborcję ??
:oops: :oops: :oops:
Wałkujesz, kobieto, jeden i ten sam temat od ok. 500 postów i nie dociera do ciebie ta podstawowa sprawa :-( :cry: :cry: :cry:
"Zabezpieczanie" się przy pomocy antykoncepcji to pewnego rodzaju "samooszukiwanie" - zarówno psychiki jak i samego organizmu.
A otwartość na życie to nic innego, jak tylko gotowość na przyjęcie dziecka - którego się nie planowało - niezależnie od metody ...
Powielasz schematy, z których nie sposób ci się wydostać :-(

So kwi 23, 2005 11:22
ddv163 napisał(a):

2. schciałem spwodować, byś zastanowiła sie nad tym, co piszesz - a widać, że nie myślisz co wypisujesz, jeżeli źródła medyczne jednoznacznie podają metody antykoncepcji wczesnoporonnej jako metody "antykoncepcyjne" a nie "wczesnoporonne".

DDV, czy Ty nie miałeś nigdy stycznosci z takim przedmiotem jak logika???

Twoje dowodzenie przebiega następująco:

środki Antykoncepcjne mają działanie wczesnoporonne ponieważ źródła medyczne środki wczesnoporonne nazywają "antykoncepcją po"

Oj, a gdzie uczyłaś się logiki :o
Nie powiedziałem nic takiego, co sugerujesz - powiedziałem natomiast, że nie ma rozróżnienia w antykoncepcji pomiędzy antykoncepcją która służy "zapobieganiu" ciąży - a tej, która doprowadza do usunięcia już zapłodnionego jajeczka.
Różnica zasadnicza.
Zatem - nie obrażaj i nie daj mi kolejnego powodu do tego, bym znów zarzucał ci zaślepienie w poglądach - i na dodatek próby wmawiania innym tego, co nie zostąło powiedziane :-(
Coś dziwna ta twoja logika, Efko ... :-(

Wszystkim, którzy wątpią w moje słowa - proponuję wykonać mały eksperyment - wpisać w wyszukiwarkę "metody alarmowe" + antykoncepcja - a dowiecie się, co się poleca w momencie, gdy antykoncepcja zawiedzie :-( :cry: :cry: :cry:

"lecę" z pamięci lecz powiem krótko - zaleca się zastosowanie :
- antykoncepcji wczesnoporonnej w postaci tabletek hormonalnych - lub spirali ... :-(
I dlatego nie ma żadnej przesady w twierdzeniu, że antykoncepcja - to tylko zamknięcie się na życie własnego dziecka - natomiat otwarcie drogi, przyzwolenia do stosowania aborcji.
Oczywiście - nie każda z matek decyduje się na antykoncepcję wczesnoporonną.
Jeden warunek - musi wiedzieć które z tabletek działają "zapobiegawczo" a które "wczesnoporonnie". A z tym - o wiele gorzej, gdyż => nie ma rozróżnienia pomiędzy antykoncepcją "zapobiegawczą" a tą, która powioduje poronienie zapłodnionego jajeczka. :-(

So kwi 23, 2005 11:52
DDV jeśli już wyrywasz moje słowa z kontekstu to rób to chociaż ze zrozumieniem :)

Tak, dla mnie najważniejsza jest:

troska o to żeby dziecko zostało poczęte wtedy kiedy nic nie zagraża jego rozwojowi...

I owszem, jest to myślenie anty-koncepcyjne czyli przeciwdziałające poczęciu. Po prostu czasami jest to jedyne odpowiedzialne wyjscie.

A tak tak na marginesie, to dlaczego nie przyjmujesz do wiadomości tego co po raz setny powtarza Color??-Jeśli mowisz o "skuteczności NPR" to również zdradzasz myślenie antykoncepcyjne. Tyle, ze twoja metoda na uniknięcie poczęcia to współżycie w czasie niepłodnym...

A co do "otwartości na zycie" to używam tego pojęcia , zgodnie z definicją Hebbame:

Cytuj:
Para katolików świadomie stosująca zasady NPR liczy się z tym, że to pan Bóg jest dawcą życia . Takie podejście łączy się z otwartością na nieoczekiwane poczęcie

Moja "nieotwatosć" polegająca na przeciwdziałaniu poczęciu nie ma więc nic wspólnego z próbujesz mi imputować!!!! NIe, nie zdecydowałabym się na aborcję, ponieważ dziecko w momencie poczęcia już istnieje- i ja wiem o tym!!! PRZYJĘCIE DZIECKA KTÓREGO SIĘ NIEPLANOWAŁO JEST OCZYWISTE.

ALE RÓWNIE OCZYWISTE JEST TO- ZE NALEŻY MOMENT POCZĘCIA PLANOWAĆ, TAK ABY DZIECKU NIC NIE ZAGRAŻAŁO (VIDE MÓJ PRZYKLAD Z ZAPRASZANIEM GOŚCIA- PARĘ STRON WCZEŚNIEJ)

Bo jeśli, dziecko urodzi się chore, i mając 10 lat zapyta :"Tatusiu, dlaczego mi się to stało?" To co odpowiesz? " Wiesz, kochanie- mamusia brała takie leki, które mogłyby zaszkodzić dzidziusiowi w brzuszku- ale to Pan Bóg jest dawcą życia i tylko on planuje kiedy dziecko pojawi się w brzuszku mamy" :co:

Zaznaczam, ze w sytuacji tej przewlekłej choroby i mutogennych leków jest wyjscie żeby nie narzac na szwank ani zdrowia dziecka ani więzi małżeńskiej: Petting przy pełnym zabezpieczeniu antykoncepcyjnym (ale kosciół w swej mądrosci również tego zabrania

So kwi 23, 2005 12:09
I wciąż to samo - przecież to byłowałkowane prze blisko 30 stron... :-(

So kwi 23, 2005 12:42
Efka napisał(a):
ddv163 napisał(a):

2. schciałem spwodować, byś zastanowiła sie nad tym, co piszesz - a widać, że nie myślisz co wypisujesz, jeżeli źródła medyczne jednoznacznie podają metody antykoncepcji wczesnoporonnej jako metody "antykoncepcyjne" a nie "wczesnoporonne".

DDV, czy Ty nie miałeś nigdy stycznosci z takim przedmiotem jak logika???

Twoje dowodzenie przebiega następująco:

środki Antykoncepcjne mają działanie wczesnoporonne ponieważ źródła medyczne środki wczesnoporonne nazywają "antykoncepcją po"

Cytuj:
Oj, a gdzie uczyłaś się logiki :o

Tak,szczerze - to dbam o prywatność ;-) Przedmiot ten wykładany jest chyba na wszystkich kierunkach studiów uniwersyteckich....

Cytuj:
Nie powiedziałem nic takiego, co sugerujesz - powiedziałem natomiast, że nie ma rozróżnienia w antykoncepcji pomiędzy antykoncepcją która służy "zapobieganiu" ciąży - a tej, która doprowadza do usunięcia już zapłodnionego jajeczka.
Różnica zasadnicza.
Wszystkim, którzy wątpią w moje słowa - proponuję wykonać mały eksperyment - wpisać w wyszukiwarkę "metody alarmowe" + antykoncepcja - a dowiecie się, co się poleca w momencie, gdy antykoncepcja zawiedzie :-( :cry: :cry: :cry:

"lecę" z pamięci lecz powiem krótko - zaleca się zastosowanie :
- antykoncepcji wczesnoporonnej w postaci tabletek hormonalnych - lub spirali ... :-(

Tak? No jeśli ktoś całą swą życiową wiedzę czerpie z wyszukiwarki internetowej, to faktycznie mze miec problem. Rozróżnienie jest

Wszyscy zainteresowani znalezc je mogą u lekarzy lub nawet na ulotkach pigułek. Nawet schering na swojej stronie mówi które środki nie dopuszczają do zapłodnienia a które do zagniezdzenia zapłodnionego jajeczja A, że jest to ostatnie takze powszechnie nazywane "antykoncepcją"? Cóż , dowodzi to tylko że większość ludzi nie rozumie słów których używa. I ze z programu nauczania zniknęłą łacina:

"środek przeciw-zapłodnieniu którego działane polega na miedopuszczeniu do zagniezdzenia : zapłodnionego jajeczka" :hahaha:

Cytuj:
I dlatego nie ma żadnej przesady w twierdzeniu, że antykoncepcja - to tylko zamknięcie się na życie własnego dziecka - natomiat otwarcie drogi, przyzwolenia do stosowania aborcji.

Bzdura!Nie rób z ludzi idiotó!!!

Cytuj:
Oczywiście - nie każda z matek decyduje się na antykoncepcję wczesnoporonną.

Woow Nareszcie, to napisałeś. Więc nie muszę ci zarzucac całkowitego zaslepienia....

Cytuj:
[Jeden warunek - musi wiedzieć które z tabletek działają "zapobiegawczo" a które "wczesnoporonnie". A z tym - o wiele gorzej, gdyż => nie ma rozróżnienia pomiędzy antykoncepcją "zapobiegawczą" a tą, która powioduje poronienie zapłodnionego jajeczka. :-(

....ale częściowe chyba tak. Naprawdę myślisz ze większosc ludzi nie czyta ulotki informacyjnej leku ani nie pyta lekarza???

A warunek owszem jest jeden, ale inny niz myslisz: Musi wiedzieć ze zycie dziecka zaczyna się w chwili zapłodnienia

So kwi 23, 2005 12:45
Metody NPR nie mają nic wspólnego z "myśleniem antykoncepcyjnym", gdyż wykorzystuje naturalne cykle płodności kobiety - udowodniła ci to już wcześniej Agniulka.
Jak ciężko to zrozumieć co niektórym .... :-(

So kwi 23, 2005 12:45
Metody NPR nie mają nic wspólnego z "myśleniem antykoncepcyjnym", gdyż wykorzystuje naturalne cykle płodności kobiety - udowodniła ci to już wcześniej Agniulka.
Jak ciężko to zrozumieć co niektórym .... :-(

Jest to kwestia przyjętego nazewnictwa i techniki- wyłąćznie.Udowodnił to juz wcześniej color. Jeśli planujesz poczęcie to jest to myslenie antykoncepcyjne- wszystko jedno co wykorzystujesz.

Chyba faktycznie szkoda mojego czasu na dalszy udział w tej dyskusji

So kwi 23, 2005 12:59
Ktoś tu coś pisał o "wyrywaniu z kontekstu" - proszę, podaj zatem post z którego dałaś poprzednie cytaty moich wypowiedzi - bo z tegop, co widać, to nie pozostało ci już nic innego, jak tylko operowanie wyrwanymi z kontekstu zdaniami :-(
Szczególnie zaś:
Cytuj:

Bo jeżeli napisałaś to na podstawie :
Cytuj:

to gratuluję - złośliwości i wyobraźni

So kwi 23, 2005 13:01
Poza tym - "lekką ręką" wkładasz do jednego worka zarówno antykoncepcję jak i metody NPR, mieszasz - po to by wyciągnąć to, co dla ciebie wygodne ...
Niestety - mijasz się z prawdą.
Ani metody NPR nie są wyrazem "myślenia antykoncepcyjnego" ani ja nie wykazuję braku logiki ...
Może jedynie popełniłem w którymś miejscu "literówkę" - jednak wypominanie czegoś takiego w internecie świadczy o braku kultury.
A jawne wyciąganie nieodpowiednich wniosków i wyśmiewanie kogoś na podstawie "literówki" wyrwanej z kontekstu - świadczyłoby o braku argumentacji - lub wręcz o złej woli ... :-(

So kwi 23, 2005 13:48
Kolejna - szalenie przykra sprawa - wpierw Agniulka udowadnia ci poronne działanie tabletek antykoncepcyjnych na podstawie tłumaczenia z niemieckojęzycznej tekst z REKLAMOWEJ notatki środków hormonalnych antykoncepcyjnych o ewidentnym działaniu uniemożliwiającym zagnieżdżenie poczętego dziecka jasno mówiący o jego wczesnoporonnym działaniu
viewtopic.php?p=64214#64214
- ty tymczasem używasz tego jako "asa atutowego" w rozmowie ze mną pisząc o tym, że przecież o wczesnoporonnym działaniu mówią ulotki :?
Szkoda tylko, że polskie źródła o tym oficjalnie nie informują - i polecają antykoncepcję hormonalną - niezależnie od tego, jakie ma ona działanie (wczesnoporonne, lub nie) :-(
Kolejna:
Efka napisał(a):
Środki wczesnoporonne tez są na bazie hormonow (postinor , wydzielająca hormony wkładka domaciczna) jednak mają inny skład niz pigułki dwuskladnikowe

viewtopic.php?p=65469#65469

Tymczaem Polskie Towarzystwo Ginekologiczne pisze:
Cytuj:
Antykoncepcja doraźna [wczesnoporonna !! - przyp. mój] nie powinna być stosowana jako stała metoda planowania rodziny. Jej wartością jest zapobieganie niepożądanej ciąży w sytuacjach szczególnych.
(...)
Kolejną metodą antykoncepcji jest użycie progestagenów w postaci iniekcji oraz tabletek doustnych. Przeciwwskazania są takie same jak przy DTA. Dużej ostrożności wymaga stosowanie tej metody u kobiet z obniżonym nastrojem i depresją, z ryzykiem osteoporozy, a także u planujących ciążę w okresie krótszym niż 2 lata.
(...)
Aneks Nr 1

NIEPOWODZENIA W TRAKCIE STOSOWANIA POSZCZEGÓLNYCH METOD ANTYKONCEPCJI (Wskaźnik Pearla’ - liczba ciąż mimo stosowania danej metody antykoncepcji w przeliczeniu na 100 kobiet stosujących daną metodę przez pierwsze 12 miesięcy)*

Metoda antykoncepcyjna

Przy skrupulatnym przestrzeganiu wszystkich zaleceń dotyczących stosowania danej metody

Przy niepełnym przestrzeganiu wszystkich zaleceń dotyczących stosowania danej metody

Tabletki antykoncepcyjne dwuskładnikowa E+P

0,1
6,0 – 8,0

Iniekcje hormonalne typu depo-

0,3
0,3

Tabletka antykoncepcyjna jednoskładnikowa (P)

(skuteczność oceniana u kobiet w okresie laktacji)

0,5
1,0

Antykoncepcyjna wkładka domaciczna

0,6
0,8

Prezerwatywa męska

3,0
14,0

Środki plemnikobójcze

6,0
26,0

Metody okresowej abstynencji

1,0 - 9,0
20,0

Współżycie bez zabezpieczenia

85,0
85,0

*/ źródło: Hatcher RA i inni, The Essentials of Contraception Technology, Baltimore, John Hopkins University, Population Information Program, 2001

http://www.gpsk.am.poznan.pl/ptg/rekome ... ntykon.htm
No cóż- sądzę, ze to doskonały przsykład na to, jakich paskudnych metod używa się do zbijania argumentacji zwolenników metod naturalnych i prób podważania zasaności nauczania Kościoła :-(
Szalenie przykre, że nawet na stronach środowiska lekarskiego nie można doczytać się takich informacji :-(
Szalenie przykre również, że korzystasnie z większości fachowych portali i innych źródeł medycznych jest zarezerwowane tylko dla środowiska lekarskiego :-( Sądzę, ze wiele innych ciekawych spraw możnaby się z nich dowiedzieć ...

Kolejna sprawa:
Color zaczyna rozumieć na czym rzecz polega:
Color napisał(a):
Antykoncepcja ubezpładnia akt, NPR nie. I to jest jasne. Nikt się nie upiera, że jest inaczej.

viewtopic.php?p=65046#65046
Agniulka napisał(a):
Color napisał(a):
Antykoncepcja ubezpładnia akt, NPR nie. I to jest jasne. Nikt się nie upiera, że jest inaczej.

Nareszcie załapałeś istotę sprawy.
W dzień płodny akt jest płodny
W dzień niepłodny akt jest niepłodny
NPR stosuje się do tej prawidłowości, szanując ten Boży rytm
Antykoncepcja to SZTUCZNE UBEZPŁODNIENIE aktu z natury płodnego

viewtopic.php?p=65079#65079
Taka jest różnica pomiędzy NPR a antykoncepcją - Ty tymczasem próbujesz wpierać, że stosowanie metod naturalnych NPR to również "myślenie antykoncepcyjne" :-(
No cóz :oops: :oops: :oops: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

So kwi 23, 2005 16:43
Hmmm "Color zaczyna rozumieć na czym rzecz polega":

Color napisał(a):
Agniulka napisał(a):
Nareszcie załapałeś istotę sprawy.

Nie pochlebiaj sobie ;)

Agniulka napisał(a):
W dzień płodny akt jest płodny
W dzień niepłodny akt jest niepłodny
NPR stosuje się do tej prawidłowości, szanując ten Boży rytm

Nie będę się powtarzać. Nie chce mi się... ;)

A swoją drogą wątek cieszy się dużą popularnością. Dyskutujących jest kilka osób (chyba 6). Cała reszta woli się nie wypowiadać. Dlaczego? Czyżby dlatego żeby nikt nie mógł odsądzić ich od czci i wiary? ;)

Hi hi, i kto tu wyrywa zdania z kontekstu.

Najpierw w trzech postach pod rząd imputujesz mi że dokonałabym aborcji. (Kilkanaście stron wcześniej wmawiałes to takze yasmin) a potem zarzucasz mi brak kultury w dyskusji:

Cytuj:
Może jedynie popełniłem w którymś miejscu "literówkę" - jednak wypominanie czegoś takiego w internecie świadczy o braku kultury.
A jawne wyciąganie nieodpowiednich wniosków i wyśmiewanie kogoś na podstawie "literówki" wyrwanej z kontekstu - świadczyłoby o braku argumentacji - lub wręcz o złej woli
..

Gdzie ja ci niby "literówkę" wytykałam. ????Wytykałam Ci jedynie tworzenie pseudo-argumentów w oparciu o błąd logiczny

1 To że środki wczesnoporonne powszechnie nazywane są antykoncepcyjnymi nie znaczy ze faktycznie nimi są :) (widać to w opisie ich działania- ogólnie dostępnym)

2ani tym bardziej nie znaczy że osba stosująca środki przeciwdziałające poczęciu dopusci się w razie wpadki aborcji- jesli faktycznie wie ze aborcja to morderstwo

No chyba ze uwazasz kobiety za idiotki nie potrafiące ze zrozumieniem przeczytac ulotki- jesli sugerujesz ze pomylą postinor z pigułkami dwuskładnikowymi przez przypadek.

Nie zamierzam prowadzić z tobą dłuzej polemiki. bo albo nie umieszczytać ze zrozumieniem albo, co bardziej prawdopodobne ,stosujesz celowo chwyty jak lider Samoobrony (ostatnie kilka twoich postów o tym świadczy. Myślę ze kazdy kto przeczyta tą dyskusję osądzi)

So kwi 23, 2005 17:33
Ktoś tu coś pisał o "wyrywaniu z kontekstu" - proszę, podaj zatem post z którego dałaś poprzednie cytaty moich wypowiedzi - bo z tegop, co widać, to nie pozostało ci już nic innego, jak tylko operowanie wyrwanymi z kontekstu zdaniami :-(
Szczególnie zaś:
Cytuj:

Bo jeżeli napisałaś to na podstawie :
Cytuj:

to gratuluję - złośliwości i wyobraźni

Tak, na tej właśnie podstawie. Jak również na podstawie tych twoich słów (str.32 niniejszej dyskusji):

Cytuj:
Efka napisał:

Ad2. Patrz wyzej. Myślę ze nikt odpowiedzialny nie stosuje prezerwatywy jako jedynego środka... Ale nie obrażaj ludzi tym postinorem i aborcją!
Co wtedy?Ja wyobrazam sobie tylko jedną reakcję "Witaj maleństwo" ( ze wszystkimi konsekwencjami, które biorę na siebie)

Nie ściemniaj - już dawno jasno było pokazane, że wśród środków "antykoncepcyjnych" znajdują się środki wczesnoporonne.

Jesli cie zle zrozumiałam to napisz co miałeś na myśli.????

Jeśli ściemniam ,jak mi zarzucasz to:

. Stosowałabym postinor jako antykoncepcję- czy to mi usiłowałeś zarzucić???

Jeśli tak to sugerujesz że:

1. Jestem głupia i nie rozumiem słowa antykoncepcja, bo nie wiem ze niedopuszczenie do zagniezdzenia zapłodnionego jajeczka to poronienie.

albo też:
2 imputujesz mi ze celowo dopusciłabym się aborcji.

A potem zgrywasz obrażone niewiniątko

So kwi 23, 2005 17:55
Przytocz zatem gdzie ja popełniłem ten "błąd logiczny" który próbujesz mi wmówić - (kliknij po prostu na białą karteczkę u góry postu) i udowodnij mi mój błąd (którego sobie po prostu nie przypominam ) - lub skończ z rzucaniem oskarżeń wobec mnie :?

So kwi 23, 2005 17:56
Juz to zrobiłam powyżej. Tym razem ja spytam na czym opiera się ten twoj zarzut:

Cytuj:
Kolejna - szalenie przykra sprawa - wpierw Agniulka udowadnia ci poronne działanie tabletek antykoncepcyjnych na podstawie tłumaczenia z niemieckojęzycznej tekst z REKLAMOWEJ notatki środków hormonalnych antykoncepcyjnych o ewidentnym działaniu uniemożliwiającym zagnieżdżenie poczętego dziecka jasno mówiący o jego wczesnoporonnym działaniu
viewtopic.php?p=64214#64214
- ty tymczasem używasz tego jako "asa atutowego" w rozmowie ze mną pisząc o tym, że przecież o wczesnoporonnym działaniu mówią ulotki
Szkoda tylko, że polskie źródła o tym oficjalnie nie informują - i polecają antykoncepcję hormonalną - niezależnie od tego, jakie ma ona działanie (wczesnoporonne, lub nie)

Bo już dawno temu pisałam że:

Efka napisał(a):
Dzięki jotko za link.
Ja pisałam kilka stron wcześniej odpowiadając DDV ze jest oczywiste ze pigułki hormonalne to nie cukierki i że istnieją przeciwskazania do stosowania, jak rowniez mozliwe są skutki uboczne. Nikt tego jak sama widzisz nie ukrywa...

NPRowcy robią jednak z igły widły i twierdzą że pigułka = na pewno wystąpią wszystkie skutki uboczne- nawet u kobiet u których przeciwskazań nie ma....Jest to zabawne zawieszenie logiki, bo przecież inne leki biorą chyba mimo ze na ulotkach są równie groznie brzmiące informacje

Z drugiej strony zastanawia mnie że nie bierzesz wogóle pod uwagę zamieszczonych równiez pod tym linkiem przeciwkazań do stosowania metod NPR( sytuacje obnizające znacznie ich skuteczność)???

Co więc ma zrobić kobieta o bardzo niskiej odpornosci która ma nawracające infekcje(zapalenie zatok, uszu, gardła itd) które często muszą być leczone antybiotykami?

1stany podgorączkowe są częste ( a przy okazji- jaki wpływ mają na wyniki pomiarów leki przeciwgorączkowe i przeciwzapalne ?? )
2 antybiotyki mogą wywołać infekcje pochwy i zmianę obrazu sluzu
3 jednoczesnie antybiotyki mogą byc szkodliwe dla rozwijającego sie dziecka!!

Co ma zrobić kobieta zmuszona do pracy w systemie zmianowym i mierzenie temperatury o stałej porze jest niemozliwe.??

1. sama metoda bilingsow bywa zawodna( wskaznik pearla do12!!!)
2. Jeśli koobieta godzi się na prace na takich warunkach to oznacza ze sytuacja finansowa rodziny jest dramatyczna....

Zeby ci udowodnic ze fanatyczką scheringa nie jestem :-D dodam ze zaszokowało mnie to co piszą o postinorze jako "antykoncepcji po "
Jest to absurd logiczny bo

anticoncepcio= przeciw poczęciu
a

con-ceptio- poczęćie, zapłodnienie
(słownik łacińsko polski, opac. K Kumaniecki, Wydawnictowo szkolne PWN , Wa-wa 2000, s.91)

Jeśli jednak piszą prawdę o postinorze (prawdę w aspekcie medycznym oczywiscie (!)- niezaleznie od nomenklatury i związaną z nią oceną moralną którą zafałszowują) to nie mieli by powodu ukrywać podobnego działania w przypadku pigułek dwuskładnikowych jako dodatkowego- zwłaszcza że za ukrycie tej informacji ,ze względow czysto medycznych tylko groziłyby im procesy, o czym juz pisałam...
[/b]

Agniulka przytoczyła jedynie informację o poronnym działaniu krążka dopochwowego. Ja tymczasem mówię o hormonalnych tabletkach dwuskładnikowych(nawet jeśli obydwa środki zawierają te same hormony - to na pewno w innych proporcjach i dawce) JESLI WIEC CHCECIE MNIE PRZEKONAĆ TO ZNAJDZCIE PROSZĘ ( w dowolnym języku- zaufam waszemu tłumaczeniu)ULOTKĘ INFORMUJĄCĄ O PORONNYM DZIAŁANIU PIGUŁEK DWUSKLADNIKOWYCH

powyzej udowodniłam już ze działanie środkow poronnych przedstawione jest zgodnie z prawdą tzn ze polega ono na niedopuszczeniu do zapłodnienia- nawet jeśli nazywa sie je eufemistycznie "antykoncepcyjnymi"....

So kwi 23, 2005 18:56
Przytoczyłam moj post ze str. 15 :) a link do informacji scheringa o działaniu postinoru to; http://www.schering.pl/aith_antykoncepcja_biol.php

So kwi 23, 2005 19:02
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 673 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 45  Następna strona