Autor |
Wiadomość |
jaca
|
 Re: Kogo byście uratowali?
Nigdy nie chciałabym być w takiej sytuacji zapewne zabrałbym kota...
|
Cz cze 13, 2013 9:21 |
|
|
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Hmm, zgodnie z tym czego się spodziewałem przytłaczająca większość odpowiadających uratowałaby kota a nie embriony. To budujące, że jesteśmy czuli na cierpienie naszych braci mniejszych.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Cz cze 13, 2013 9:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Przytlaczajaca wiekszosc uznala to pytanie z wydumany problem, Jajko. To tak dla scislosci....
|
Cz cze 13, 2013 9:52 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@ Kael
Skąd wiesz? Z ankiety tak nie wynika.
|
Cz cze 13, 2013 9:54 |
|
 |
Jajko
|
Przytłaczająca większość??? Kael???? Gdzie Ty to widzisz???
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Cz cze 13, 2013 9:56 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): Hmm, zgodnie z tym czego się spodziewałem przytłaczająca większość odpowiadających uratowałaby kota a nie embriony. To budujące, że jesteśmy czuli na cierpienie naszych braci mniejszych. Tam, gdzie ty swoja przytlaczajaca wiekszosc widzisz....
|
Cz cze 13, 2013 10:05 |
|
 |
Jajko
|
Kael, trochę logiki i matematki by się przydało...
Odpowiedziało na pytanie 12 osób, z czego 10 uratowałoby kota. Za to mniej niż połowa (11 na 23) uznało pytanie za wydumane i odmówiło odpowiedzi. Teraz już rozumiesz swój błąd a moje poprawne rozumowanie?
|
Cz cze 13, 2013 10:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@Jajko: blad logiczny. To ty piszesz Jajko napisał(a): przytłaczająca większość odpowiadających A odpowiadali na ankiete, w ktorej sa 4 opcje. To o odpowiedzi tylko na pytanie: "kot czy embriony?" to sobie teraz doscisliles, zeby nie przyznac sie do swojego bledu
|
Cz cze 13, 2013 11:07 |
|
 |
Jajko
|
Ostatnia możliwość to nie będę odpowiadać, czyli odmowa udzielenia odpowiedzi!. A ja napisałem wyraźnie, że : Jajko napisał(a): Hmm, zgodnie z tym czego się spodziewałem przytłaczająca większość odpowiadających uratowałaby kota a nie embriony. To budujące, że jesteśmy czuli na cierpienie naszych braci mniejszych. Czy teraz rozumiesz, że jednak mam rację? Gdybym napisał przytłaczająca większość ankietowanych, to byłbym w błędzie.
|
Cz cze 13, 2013 11:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jezeli uwazasz, ze wybranie jednej z 4 odpowiedzi nie jest odpowiadaniem, to ja nie mam wiecej pytan...
A nie, jeszcze jedno: jak traktujesz tych, ktorzy nie uratuja nikogo? Odpowiedzieli, czy nie?
|
Cz cze 13, 2013 11:19 |
|
 |
mareta
|
Może uratować autora? 23 osoby to nie jest uznawana przez naukę grupa badawcza, którą można poważnie traktować. Porównaj ile osób przeczytało i nie napisało nic......
|
Cz cze 13, 2013 11:20 |
|
 |
Jajko
|
1 osoba zdecydowała się nie ratować nikogo. Jasne że ta osoba odpowiedziała. Osoby zaznaczające ostatnią opcję ODMÓWIŁY UDZIELENIA ODPOWIEDZI. Bardzo wiele w ogóle nie zawracało sobie głowy ankietą, ale po liczbie przeczytań wątku trudno wnioskować, bo przeczytania chyba nie są unikalne dla użytkownika? I oczywiście, że nie można takiej próbki traktować poważnie. No i brak tu analizy 3 sigma. TO była zabawa, ale na jej podstawie można próbować wyciągać ciekawe wnioski. W końcu odpowiedzi nie były zupełnie losowo rozłożone, tylko tak a nie inaczej. Dysproporcja jest bardzo wyraźna. Wierzący mają kłopoty z takimi pytaniami, co jest spowodowane zasygnalizowanym przez akruka dysonansem poznawczym. Od początku wiedziałem, że tak będzie, ale chciałem zrobić taki eksperyment i zobaczyć czy się zdziwię czy nie. Nie zdziwiłem się.
|
Cz cze 13, 2013 11:32 |
|
 |
Lurker
|
A najciekawsze, że jedyna osoba, która wyciągnęłaby z tego embriony (ja) umotywowała to kompletnie amoralnie, sprowadzając i je, i kota do poziomu rzeczy. Nauka Kościoła sobie, życie sobie...
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
Cz cze 13, 2013 19:31 |
|
 |
Jajko
|
To ciekawe co piszesz, Lurker. W ankiecie JEDNA osoba zaznaczyła embriony, a przyznają się do tego DWIE.... MIXer napisał(a): Jajko napisał(a): Rozumiem, że obaj w mojej ankiecie zaznaczyliście zatem, że ratowalibyście embriony? Ja zaznaczyłem. viewtopic.php?p=754122#p754122
|
Cz cze 13, 2013 19:53 |
|
 |
Lurker
|
Ja widzę w ankiecie przy tej opcji tylko jedną osobę, i krzyżyk, że to ja głosowałem. Bug w silniku forum?
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
Cz cze 13, 2013 20:03 |
|
|
|