Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji
Autor |
Wiadomość |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
 Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.
Proszę o interwencję w sprawie braku źródła wątpliwego cytatu Stephena Hawkinga. Autor wątku nie uczynił zadość mojej prośbie. viewtopic.php?f=47&t=35096&p=786574#p786574
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Śr sty 08, 2014 10:40 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@Jajko, proszę, nie posuwaj się do absurdu. Nie bądź trollem.
|
Śr sty 08, 2014 10:45 |
|
 |
Gorgiasz
|
Kod: Uważam, że kiedykolwiek zaczynamy omawiać początki wszechświata dochodzimy do czysto religijnych wniosków. Źródło: Kitty Ferguson, Stephen Hawking, Quest for a Theory of Everything (1991), s. 93. http://pl.wikiquote.org/wiki/Stephen_HawkingZnalezienie tego (co prawda jest to tylko część cytatu) zajęło mi ok. 45 sekund. Mógłbyś drogi Jajko wykazać więcej inicjatywy i ruszyć paluszkami po klawiaturze.
_________________ http://chomikuj.pl/LittoStrumienski/Genesis+-+propozycja+nowej+interpretacji,3484705218.pdf
|
Śr sty 08, 2014 11:55 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kolejny dowod na to, co Jajko robi na forum. to, do czego sam sie przyznal, a MARIEL zacytowala. Wlasciwie to zahacza o trolling.
|
Śr sty 08, 2014 11:57 |
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Formalnie mam rację, bo nie podano źródła istotnego z punktu widzenia dyskusji cytatu. Szukałem oryginału, obawiając się że polski cytat mógł być zmanipulowany - w polskiej Wiki jest tylko jego fragment, a w angielskiej w ogóle go nie ma.
Wreszcie jednak udało mi się znaleźć. Co prawda nie w podanym źródle ale w wielu książkach o naturze religijnej, cytujących najróżniejsze inne książki, w których ktoś cytował Hawginga mówiącego te słowa. Trochę to dziwne, ale muszę przyznać, że wszystko wskazuje iż manipulacji nie ma. Choć do końca pewien nie jestem.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Śr sty 08, 2014 12:47 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
...trolling...
|
Śr sty 08, 2014 15:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Z innej beczki: czy można by nieco łagodniej odnosić się do newbies, którzy zakładają dziesiąty temat na ten sam temat? Chodzi mi o to, że mają oni pewnie przyzwyczajenia z innych forów, gdzie często bumpowanie archaicznych tematów jest wręcz zakazane... akurat to forum jest pod tym względem nietypowe, więc...? Troszkę więcej wyrozumiałości, OK?
|
Wt sty 14, 2014 15:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gaazkam napisał(a): Z innej beczki: czy można by nieco łagodniej odnosić się do newbies Któryż to cerber ostatnio zbeształ i jakiego njubi jeśli mogę zapytać? Link będzie mile widziany.
|
Wt sty 14, 2014 15:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To ja Przyznaje sie bez bicia. ale ja nie moderacja, tylko uzytkownik, ktory gubi sie w ilosci tych samych tematow. Chyba o Aga2003 chodzi? No i ostatnio sigmasigma, ktora zalozyla drugi temat o tym samym, co jej pierwszy byl.
|
Wt sty 14, 2014 15:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@gaazkam chyba ma na myśli jakiegoś moderatora, bo złożył uwagę w uwagach do moderacji  Jeśliby chodziło o podrzucanie przez stałych użytkowników - nowym linków do aktywnych tematów to jest to akurat miły gest...
|
Wt sty 14, 2014 16:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Linki. Oprócz powyższego Kaelowego: viewtopic.php?f=46&t=34930viewtopic.php?f=31&t=34773viewtopic.php?f=26&t=35064 (to znów nie moderacja udzieliła reprymendy, ale zamknęła temat) Ogólnie: zapodanie linków z pewnością jest uprzejmym gestem, ale jeśli przy okazji jest sucha informacja "proszę skorzystać z wyszukiwarki przed założeniem tematu" czy wręcz "proszę czytać regulamin" i zamknięcie tematu, to ma to już IMHO cechy pretensji. Jak najbardziej uzasadnionej, jeśli user konsekwentnie ignoruje panujące tu zasady. Ale jeśli user ma 1 post i jego pierwszy temat zostaje potraktowany w ten sposób, to może to chyba zniechęcać. Zamknąć temat można, ale z uprzejmą informacją, że na tym forum panują troszkę inne reguły niż zwykle i czy mógłbyś/mogłabyś następnym razem użyć wyszukiwarki? Oczywiście nieczytanie regulaminu nie jest chwalebne, ale jak dla mnie zrozumiałe - z ręką na sercu, Kael, czy czytasz zawsze wszystkie regulaminy i umowy licencyjne i polityki prywatności etc? W Internecie tyle się tego namnożyło (z czego wiele ma po kilka stron maczkiem papieru kancelaryjnego, z których co najmniej 3/4 to są informacje do niczego normalnemu człowiekowi nie potrzebne), że nauczyliśmy się już tego po prostu nie zauważać. offtop: a szkoda, bo to się czasem na samym użytkowniku odbija... a potem afery medialne że oszuści internetowi, a potem google w majestacie prawa wszystkich inwigiluje.
|
Wt sty 14, 2014 18:40 |
|
 |
Asienkka
|
Gaazkam - to że ktoś nie czyta regulaminów, umów - nie zwalnia go z żadnej odpowiedzialności i ponoszenia konsekwencji... Weźmiemy pod uwagę Twoją prośbę 
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
Śr sty 15, 2014 16:26 |
|
 |
lokis
|
To juz dolowanie ateistow wam nie starcza? Teraz bierzecie sie za analfabetow? Wstyd!
|
Śr sty 15, 2014 17:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Postanowienia Kościoła, oraz dogmaty ! [Tutaj można znaleźć odpowiedź na większość tych zarzutów: http://www.analizy.biz/marek1962/odpowiedzi.pdf - s33]120 r. - Pierwsze wzmianki o używaniu wody święconej do "wypędzania duchów" nieczystych. 156 (lub 167) r. - Po męczeńskiej śmierci biskupa Polikarpa i jedenastu wiernych z kościoła w Smyrnie (Turcja) zainicjowano praktykę czczenia zmarłych "świętych" i ich relikwii. II w. - Święty Klemens z Aleksandrii pisał: "Każda kobieta powinna być przepełniona wstydem przez samo tylko myślenie, że jest kobietą". (...) Kilka postów później S33 napisał posta, gdzie ponownie podaje ten sam link. Czy taka nadgorliwość nie jest już przesadą? Userzy różne głupoty piszą i dotychczas wystarczało, aby ktoś prostował informacje w swoim poście, a nie w cudzym, gdzie zarzut się pojawia. IMHO polemizowanie z tekstem autora w jego własnym poście, wykorzystując swoją pozycję moda, świadczy o arogancji z uwagi na to, że nie jest to uwaga regulaminowa. Co prawda, regulamin zezwala na pewną subiektywność ocen, ale mod chyba ponad regulaminem nie jest  Ponadto, z uwagi na cenzurę satyry z LPSem w poście Otta, chciałabym się dowiedzieć, czy nie wolno już wykorzystywać Latającego Potwora Spaghetii, jeżeli zachodzi prawdopodobieństwo, że parodiuje chrześcijaństwo?
|
Cz sty 16, 2014 22:40 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Val napisał(a): ...polemizowanie z tekstem autora w jego własnym poście... To zdecydowanie najbardziej zabawna wypowiedź, jaką czytałem w tym roku  Milion razy kopiowana po sieci lista bzdurnych zarzutów wobec KK nazwana "tekstem autora" postu. Zapewniam jednak, że moje działanie było przemyślane. Zamieściłem link w samym poście, ponieważ teraz wyszukiwarki zindeksują go razem z listą.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Cz sty 16, 2014 23:42 |
|
|
|