Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 23:14

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6551 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 280, 281, 282, 283, 284, 285, 286 ... 437  Następna strona
 Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji 
Autor Wiadomość
Moderator

Post Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji
Tak.
Na Twoją złośliwość zawsze mogę liczyć i dziękuję, że nie zawiodłeś mnie także tym razem.

Cz paź 25, 2018 19:20

Czyli zgaszasz się Małgosiu, że to złośliwe wytykać komuś błędy?

Cz paź 25, 2018 19:27
Moderator

Wszystko zależy od kontekstu.

Cz paź 25, 2018 19:33
Kali ukraść krowa - dobrze, Kalemy ukraść krowa - źle. Nadal proszę o wyjaśnienie.

Cz paź 25, 2018 19:45
Moderator

Miłej zabawy!

Cz paź 25, 2018 21:00

Małgosiaa napisał(a):
Wyjaśniłam wyżej. Poza tym, jakoś nie pasuje mi awanturnictwo do Twojej osoby, a niestety, tak to wygląda, bp "przestępstwo" nie jest szkodliwe społecznie ;)

Owszem przyznaję, że się trochę zacietrzewiłem. Moje zgłoszenie było tylko formalne. Moje zdziwienie wywołał tylko fakt, że rozpatruje je osoba, której ono dotyczyło. Trochę mi to przypomina praktyki że tak to ujmę "wschodnie". Nie zamierzam już wracać do tego tematu.

Pt paź 26, 2018 6:50
Pytanie
- od kiedy na forum jest zakaz używania prześmiewczych słów?

Pt paź 26, 2018 14:57
Moderator

§ II: Prawa i obowiązki użytkownika:
4. Na forum zabrania się:
- wypowiedzi wulgarnych, obraźliwych, ośmieszających lub poniżających;

Pt paź 26, 2018 15:42
Cytuj:
Małgosiaa napisał(a):
@Believing
Zanim naskoczysz na @Kael, zapoznaj się z tematem, a konkretnie z postem @IrciLilith na str. 1, do którego @Kael odniosła się emocjonalnie.

Po pierwsze, nie naskakuję na kogokolwiek.
Po drugie, melduję wykonanie zadania zapoznania i rozpoznania:
viewtopic.php?p=1018659#p1018659

Nadal podtrzymuję że Kael tą wypowiedzią:
Cytuj:
kazdy Polak musi jesc przynajmniej raz na tydzien schabowego z wodka zeby wykazac swoja polskosc rodzimym "patryotom - idiotom"?

naruszyła moje dobra dotyczące Polskości i patriotyzmu.

Albo coś z tym zrobisz jako moderator, albo nie.
Wybór należy do Ciebie.

źródło:https://forum.wiara.pl/viewtopic.php?p=1018780#p1018780
pogrubienie: B

Cytuj:

@Believing
Jeśli miałabym "coś z tym zrobić", to raczej z wypowiedzią Irci. Uważam jednak, że żadna z wypowiedzi nie "zasługuje" na moją interwencję, gdyż:
a) wypowiedź Irci rozumiem jako żart w kontekście dawnej tradycji (faktem jest, że gościnność polska w czasach komuny polegała na przyjęciu gości przy suto zastawionym stole i z alkoholem)
b) wypowiedź Kael nie uwłacza polskości, bo nie jest zarzutem, co wyżej wyjaśniła. Bez tego wyjaśnienia nie odebrałam jej negatywnie.
Twój brak reakcji na to, co napisała Ircia, i ostra reakcja na to, co napisała Kael, świadczy o uprzedzeniach do Kael z powodu różnicy zdań na temat imigrantów.
Sprawę uważam za zamkniętą i kolejne posty dotyczące jej będą usuwane.

źródło: viewtopic.php?p=1018789#p1018789

Do Moderator Asieńka
Nie uważam tej sprawy za zamkniętą.
Nazywanie Polaków terminem "patryotom - idiotom" mówi samo za siebie. Zarówno w kwestii merytorycznej jak i ortograficznej. Dla mnie ten termin oznacza pogardę dla polskości i patriotyzmu. Niestety "zaklinania" moderator Małgosiaa na nic się zdadzą. Wiem co czuję, jak daną rzecz odbieram i mam do tego niezbywalne prawo. Podobnie ona. Dlatego piszę do wyższej instancji.

Co do wyimaginowanych hipotez o rzekomych uprzedzeniach do Kael - nie ma ich.

Natomiast co czuję, dość wyraźnie wybrzmiało, w napisanym przez ze mnie zdaniu:
Cytuj:
Twoja wypowiedź o Polakach jest stereotypowa, obraźliwa i mam nadzieję, że zastanowisz się, zanim coś tak obrzydliwego napiszesz o Polsce i Polakach.

źródło: viewtopic.php?p=1018777#p1018777

Asienka
Mój dziadek przeżył obóz koncentracyjny w Mathausen-Gusen. Po wyzwoleniu przez Amerykanów nie został w Bawarii, ale gdy odzyskał siły wrócił do Polski, do ziemi którą ukochał.

Informacje nt obozu i jego powojennych losów:
https://dorzeczy.pl/historia/28725/72-r ... hwitz.html

W tym poście chcę uzmysłowić jak różnie możemy odbierać patriotyzm i to co z nim związane.
Zapewne wynika to z faktu, że każdy z nas ma inną historię życia, rodziny a także wartości którymi kieruje się w życiu.

Pn paź 29, 2018 10:13

zefciu napisał(a):
To jest tak żałosne, że nawet nie ma jak tego skomentować. Naprawdę żyjesz w tak głębokim złudzeniu, że wydaje Ci się, że masz prawo ustalać intencje innych, czy obrażasz teraz naszą inteligencję?

Żałosny jesteś wydając taką opinię w obliczu dowodu jaki zacytowałem wcześniej. Normalny użytkownik by się chociaż trochę zastanowił. Ale ty dalej się ośmieszasz i uprawiasz swoje "wazeliniarstwo" moderatora Małgosiaa.
Masz prawo do swojej opinii, choćby nie wiadmo jak niedorzeczna była. Ale dopóki nie udownisz, że dowód jest fałszywy, ode mnie dostaniesz tylko wklejoną wypowiedź z tamtego postu.

zefciu napisał(a):
Gdzie to jest konkretnie? Wskaż i uzasadnij. Lejesz hektolitry wody, zamiast podać uzasadnienie: „Małgosiaa obraziła moją inteligencję takim a takim zdaniem, ponieważ to i to”.

Już raz uzasadniłem. Teraz jest to "w rękach" administratora. Twoja stronnicza opinia nie jest mi potrzebna.

zefciu napisał(a):
Nie. Nie wiedziałem.

To skąd wiedziałeś czego w tym zdaniu brakuje?

zefciu napisał(a):
Oczywiscie że był problemem. Jakim cudem brak orzecznika może nie stanowić problemu w zrozumieniu zdania? Czy jesteś może, że tak uważasz?

Jaki problem? wiedziałeś czego brakuje w tym zdaniu, wystarczyło sobie wstawić odpowiednie słowo. Tym bardziej, że w temacie którym to zdanie się wyraża, jesteś "biegły"?
A więc "znasz doskonale" temat i gramatykę, to jakie to stanowi wyzwanie dla ciebie?

Jeżeli ja mogę rozszyfrować:
Czy jesteś może, że tak uważasz?
A przecież jestem "gorszy" od ciebie z gramatyki, to sugerowanie że masz problem z moim zdaniem jest łgarstwem i próbą osiagnięcia jakiegoś celu związanego z moją osobą.

zefciu napisał(a):
Gdybym nie chciał, to bym nie dyskutował. Wywaliłbym od razu wszystkie posty, w których znajdowałyby się nieskładne zdania i miał Cię gdzieś. Ale chcę. Małgosiaa też chce. Oboje czynimy wysiłki beyond the call of duty.

Jeżeli nie możesz zrozumieć co twój adwersarz pisze, to albo próbujecie wspólnie dojść do porozumienia, albo odpuszczasz i nie rozmawiasz więcej. Ja nie mam nic przeciwko, więcej rozmawiam w temacie wątków z innymi użytkownikami i nikt nie narzeka tak jak ty, czy Małgosiaa. A już na pewno nikt inny nie wyraził braku zrozumienia sensu moich zdań.

A odnośnie stwierdzenia, że Małgosiaa też chce ze mną rozmawiać..... to nie wiem czy Małgosiaa ciebie upoważniła do takiego stwierdzenia? konsultowałeś to z nią? Po drugie, od początku moich postów w temacie "Czy kult Maryjny jest dozwolony?" Małgosiaa nie wyraziła ani jednego zdania związanego z dyskusją, tylko uwagi do tekstu, korekcje i przypomnienia o regulaminie.
Ty to nazywasz chęcią rozmowy?......kolejna twoja bezpodstawna opinia na temat Małgosi, czyli bez wartości.

Cz lis 01, 2018 1:04

Zgodnie z opinią moderatora Mrs_Hadley w poście: viewtopic.php?p=1018017#p1018017

Zgłaszam prośbę o potwierdzenie czy moderator Małgosiaa wycinając mi całe zdanie z postu:
viewtopic.php?p=1018837#p1018837 z powodu błędu ortograficznego - małej litery na początku zdania.

Oraz dokonaniu zmiany koloru czcionki w tym samym poście, argumentując (viewtopic.php?p=1018840#p1018840) że jest zastrzeżony dla moderacji.

Zrobiła to regulaminowo i przede wszystkim proszę zaopiniować oraz wydać decyzję, czy nie kierowała się już wcześniej deklarowanymi intencjami:
viewtopic.php?p=998699#p998699
Małgosiaa napisał(a):
@akruk
Nie jestem na etacie korektora, a poprawiam tym, którzy noszą wysoko głowę mając innych za prostaczków.

Tym bardziej, że poraz kolejny tylko mój post jest poprawiony/wycięty? (przynajmniej w czasie pisania tego postu)

Oczywiście proszę o decyzję większej ilości moderatorów i również administratora. A nie"zefcia", ponieważ to moje odpowiedzi do niego zostały poprawione i jest stroną w tym sporze.

Cz lis 01, 2018 1:29
Moderator

Przeemek napisał(a):

Zgłaszam prośbę o potwierdzenie czy moderator Małgosiaa wycinając mi całe zdanie z postu:
viewtopic.php?p=1018837#p1018837 z powodu błędu ortograficznego - małej litery na początku zdania.

Proszę udowodnić, że zrobiła to moderator Małgosiaa. Moderator Małgosia nanoszone przez siebie poprawki opatruje kwadratowym nawiasem i podpisuje, czego dowód masz w informacji o edycji (na dole owego postu).

Cz lis 01, 2018 1:36

Małgosiaa napisał(a):
towarzyski_pelikan napisał(a):
lewakowi o nicku Kael

Dość obrażania. Ostrzeżenie.

Cieszę się, że zauważyłaś, że określenie "lewak" jest obraźliwe. To znaczy, że nie jest z Tobą tak źle.

Czy Kael otrzyma ostrzeżenie, za imputowanie mi nawoływania do morderstw oraz obraźliwe zniekształcanie mojego nicka?
Cytuj:
(...)uważa, że lepiej żeby się pozabijali jako nacjonaliści,

Cytuj:
egzotyczna pelikan

Czyń Małgosiu swą powinność ;)

Cz lis 01, 2018 20:33
Przeemek napisał(a):
Żałosny jesteś wydając taką opinię w obliczu dowodu jaki zacytowałem wcześniej.
Jakiego znowu dowodu? Pytam się już któryś raz, gdzie ten dowód? A Ty mi zamiast dowodu prezentujesz tylko prywatne głębokie przekonanie, że znasz „prawdziwe intencje” Małgosi. Ja ich nie znam. Być może rzeczywiście Małgosiaa to skrajnie podła osoba, która wszystko co czyni czyni złośliwie. Ale póki nie mamy ku temu dowodów, nie nie mamy podstaw, by ją tak traktować.
Cytuj:
Normalny użytkownik by się chociaż trochę zastanowił.
Ale nad czym tutaj się zastanawiać? Nie ma żadnych dowodów, że Małgosiaa chciała Cię obrazić. Tylko Twoje przekonanie, które płynie z jakichś kompleksów.
Cytuj:
Ale dopóki nie udownisz, że dowód jest fałszywy
Żeby udowodnić, że dowód jest fałszywy muszę najpierw ten dowód zobaczyć.
Cytuj:
To skąd wiedziałeś czego w tym zdaniu brakuje?
Stąd, że orzeczenie imienne powinno mieć łącznik i orzecznik. A to zdanie miało łącznik. No to logicznym jest, że brakuje orzecznika.
Cytuj:
Jaki problem? wiedziałeś czego brakuje w tym zdaniu, wystarczyło sobie wstawić odpowiednie słowo.
Przecież orzecznikiem może być dowolny rzeczownik, przymiotnik bądź zaimek. Więc skąd miałem wiedzieć, jakie słowo jest „odpowiednie”?
Cytuj:
Jeżeli ja mogę rozszyfrować:
Czy jesteś może, że tak uważasz?
Nie. Nie możesz rozszyfrować, bo celowo napisałem to „zdanie” tak, aby nie miało sensu. To jest przykład „zdania” bez orzecznika. Nie ma rozwiązania tej zagadki.
Cytuj:
Jeżeli nie możesz zrozumieć co twój adwersarz pisze, to albo próbujecie wspólnie dojść do porozumienia, albo odpuszczasz i nie rozmawiasz więcej.
No też próbuję dojść do porozumienia i proszę Cię i błagam od kilku postów, abyś dodał brakujący orzecznik w tamtym zdaniu. A Ty się oburzasz.
Cytuj:
A odnośnie stwierdzenia, że Małgosiaa też chce ze mną rozmawiać..... to nie wiem czy Małgosiaa ciebie upoważniła do takiego stwierdzenia?
Nie. Nie upoważniła. Ale z jej zachowania wynika, że chce.

Cz lis 01, 2018 21:11
Moderator

Cieszę się, że zauważyłaś, że określenie "lewak" jest obraźliwe. To znaczy, że nie jest z Tobą tak źle.

Dziękuję za diagnozę, a słowo "lewak" w żaden sposób mnie nie obraża (myslę, że Kael też nie) z tego powodu, który przedstawiła siostra Chmielewska do czego podałam link cytując jej wypowiedź. Twoją intencją było obrażenie i za to dostałas ostrzeżenie.
Czy Kael otrzyma ostrzeżenie, za imputowanie mi nawoływania do morderstw oraz obraźliwe zniekształcanie mojego nicka?
Cytuj:
(...)uważa, że lepiej żeby się pozabijali jako nacjonaliści,

Cytuj:
egzotyczna pelikan

Czyń Małgosiu swą powinność

Nie widzę, aby Kael cokolwiek Ci imputowała. Masz problem z rozumieniem tesktu? Twój problem.A co do przekręcania nicka: czy pelikan to polski ptak? Chyba nie, więc o co ten bój? W jaki sposób Cię obraża? Bo nie polski? Zmień nick na pliszka, sikorka czy dudek i nie będziesz egzotycznym ptakiem.

Cz lis 01, 2018 21:30
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 6551 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 280, 281, 282, 283, 284, 285, 286 ... 437  Następna strona