Ciekawe wypowiedzi z forum
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Ciekawe wypowiedzi z forum
Cawilian napisał(a): Wszystkie te zabiegi są bardzo skomplikowane i kosztowne. Poza tym chip się grzeje i trzeba rozwiązać problem jego zasilania i chłodzenia O wiele prościej jest więc zatem wprasować w kość płytkę biernego odczytu, która identyfikowałaby użytkownika, a elektronikę umieścić w smartwatch. W ten sposób mielibyśmy pełne znamię bestii - między oczami i na ręku.
Taka opcja jest najtańsza i najbardziej prawdopodobna, tym bardziej, że implant identyfikujący może też włączać inne drobiazgi, np. Google Glass, które w ten sposób działały by tylko na nosie właściciela.
Kolejny stopień to zastosowanie inżynierii genetycznej do tworzenia organizmów niezdolnych do samodzielnego rozmnażania, które by same odnajdowały odpowiednie struktury w mózgu i zagnieżdżały się tam, przejmując kontrolę nad jego funkcjonowaniem. Najbardziej prawdopodobne byłyby zmodyfikowane grzyby. Wymaga to licznych doświadczeń na żywym mózgu i prawdopodobnie trzeba by także opracować technikę pozbywania się dużych ilości nieudanych eksperymentów [t.j. samych grzybów, czy zagrzybionych mózgów?... Mariel]. Do tego trzeba mieć opracowaną technologię klonowania, ponieważ wątpię, aby znaleźli się ochotnicy... To brzmi jak chłodna kalkulacja o tym kto i jak zakopie babcię w ogródku. Najlepsze, że nie mam pewności czy wpis @Cawiliana był na poważnie czy też w zamierzeniu był końską dawką czarnego humoru. A najgorsze, że jak był na poważnie, a na mnie podziałał mocno rozweselająco to zbyt dobrze o mojej inteligencji nie zaświadczy.... Ale co mi tam viewtopic.php?p=788361#p788361
|
Wt sty 14, 2014 22:17 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
majanovak napisał(a): No i Johnny ty jestes dowodem na to ze KrK jest bardziej podzielony niz sie chcesz do tego przyznac.. Bo katolicy sa podzieleni. :roll: Trzymajcie mnie... I dywersanta J99 też ;) viewtopic.php?p=789160#p789160
|
So sty 18, 2014 8:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
micchaleq napisał(a): Osobiście uważam się już za ateistę, nie kradnę, niebawem kończę doktorat, staram się inwestować w ludzi ( być uprzejmym i pomocnym ) zatem uważam się za osobę lepszą od każdego katolika! http://www.youtube.com/watch?v=aNA64OGnVFkstąd
|
N sty 19, 2014 12:29 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): pilaster napisał(a): Tak jak w latach 2005-2007, kiedy to Johnny99 nie skrytykował PIS ani razu, tak samo jak po tej dacie. :roll: Pilaster najwyraźniej nie jest w stanie w ogóle pojąć tego, że J99 przed 2008 r. w ogóle na tym forum nie było :o Za trudne dla pilastra? :o Ooo Long John... Nie wiem jak Wam, ale mnie temat pisowskości Johnny'ego powoli zaczyna bokiem wychodzić ;)
|
Pt kwi 18, 2014 13:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Prezentacja - strzał w stopę: majanovak napisał(a): Ewolucja to tylko religia, bo dowodow na jej falsz jest pod dostatkiem. viewtopic.php?p=812785#p812785
|
Pt maja 30, 2014 21:04 |
|
|
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
panMK napisał(a): Oj jajko ty i ta twoja wyimaginowana wyobraźnia  źródło: viewtopic.php?p=812793#p812793
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Pt maja 30, 2014 22:17 |
|
 |
Eubulides
|
akruk napisał(a): Nie po to Bóg dał nam rozum, żeby potem oczekiwać od nas, że go sobie wyłączymy. viewtopic.php?p=810680#p810680Jeden z moich ulubionych. Sorry musiałem to wstawić 
_________________ Cogito ergo credo. / Dei servitus vera libertas.
|
Pn cze 09, 2014 12:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Eubulides napisał(a): Jeden z moich ulubionych. Userów czy wpisów?  Ja też pamiętam kilka owocnych dyskusji z @Akrukiem... @Mariel: - Czy to jest odpowiedź na moje pytanie?@Akruk: - Nie, to jest odpowiedź na pytanie, ile pasek ma zebra.
|
Pn cze 09, 2014 14:27 |
|
 |
Eubulides
|
Wpisów, ale myślę, że @Akruka da się lubić. 
_________________ Cogito ergo credo. / Dei servitus vera libertas.
|
Pn cze 09, 2014 15:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Eubulides napisał(a): Wpisów, ale myślę, że @Akruka da się lubić.  Psujesz mi opinię 
|
Cz cze 12, 2014 6:37 |
|
 |
Otto_Katz
Dołączył(a): Wt sty 03, 2012 14:37 Posty: 574 Lokalizacja: racjonalista@op.pl
|
Mnie tutaj w zasadzie nie ma, lecz polaryzacja użyszkodników i "ciał moderacyjnych" forów katolickich w związku ze "sprawą Chazana" daje asumpt do nader interesujących obserwacji, które wymagają wyeksponowania. W odwetowym temacie " Ekskomunika dla Gronkiewicz-Waltz", wbrew apelowi uczonego(?) pasterza ks. prof. Bortkiewicza Pawła TChr: jo_tka napisał(a): Paragrafów Kodeksu Prawa Kanonicznego nie można interpretować rozszerzająco. Ekskomunika z mocy samego prawa dotyczy tych, którzy aborcji dokonują, namawiają i tych, którzy w niej pomagają, po zaistnieniu skutku.
Po pierwsze, w tym przypadku aborcji NIE DOKONANO, zatem o ekskomunice mowy być nie może. Po drugie, decyzja prezydent Warszawy nie dotyczyła w najmniejszym stopniu samej aborcji. Po trzecie: chciałoby się, żeby przedstawiciele Kościoła nie mówili głupstw... [...] Wytłuszczenia moje. Być może nie zauważyłem wcześniej - a' priori przepraszam(?), lecz dla mnie jest to pierwsza humanistyczna/sensowna wypowiedź @jo_tki w kwestiach kolizji norm wyznaniowych z poszanowaniem praw (żyjącego) człowieka. (@WIST już od trzech lat wrócił na łono człowieczeństwa i wbrew fanatykom/faryzeuszom, odsądzających go od czci, wiary i konszachtów z diabłem - nadal spełnia kryteria katolika. Zatem bez obaw - droga pogodzenia wiary z empatią już przetarta!) Droga @Jo-tko. Ufając, iż nie jest to jednorazowy przejaw konformizmu, pozwolę sobie na zachętę sparafrazować personalnie słowa pani Elizy (względem pana Sułka): " Kocham Panią, Pani @jo_tko!". (Z hasłami typu: @jo_tka na przewodniczączą KEP powstrzymam sie może do czasu percepowania - PRZEBUDZENIA samych kobiet, iż nie są (zgodnie z 9 i 10 Przykazaniem) własnością mężczyzn i zrównane z osłem, kozą i rzeczą).
_________________ 1. Religijność to postawa, w której BOHATERSKO pokonuje się trudności nieznane osobom bezwyznaniowym - trawestacja ze Stefana Kisielewskiego 2. Gdzie mod nie może - admina pośle? -
|
Pt lip 11, 2014 11:30 |
|
 |
Otto_Katz
Dołączył(a): Wt sty 03, 2012 14:37 Posty: 574 Lokalizacja: racjonalista@op.pl
|
Z cyklu - obcy język polski jedynie prawdziwych; Polaków, katolików, patriotów(?). quas napisał(a): (...) Ile to razy widziałem w proPlatformianych mediach jak nie dopuszczano do głosu pisowców mówiących o Smoleńsku. Zapraszano tak gości aby wszyscy zakrzykiwali pisowca chcącego mówić o Smoleńsku. 4 na jednego razem z dziennikarzami aby zakrzykiwać głoś PIS o Smoleńsku. Uporczywe utrudnianie wypowiedzi, zakrzykiwanie, wtrącanie się w zdanie..... to wszystko było aż rażące jak media, dziennikarze współgrali z PO aby PIS nie mógł mówić o Smoleńsku. Więc jak by tak było, że gadanie PISu o Smoleńsku ich pogrąża, a PO razem z mediami nie bali się tego głosu, bo by widzieli że PIS przez to się pogrąża, nie było by takich sytuacji w proplatformerskich mediach. Ich paniczny strach na mówienie PIsu o Smoleńsku był widoczny od pierwszych dni przez 4 lata. (...) viewtopic.php?p=822042#p822042(Wytłuszczenie i kolor - własne).
_________________ 1. Religijność to postawa, w której BOHATERSKO pokonuje się trudności nieznane osobom bezwyznaniowym - trawestacja ze Stefana Kisielewskiego 2. Gdzie mod nie może - admina pośle? -
|
So lip 26, 2014 17:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
viewtopic.php?p=822251#p822251 Cawilian napisał(a): Stany Zjednoczone, aby zdobyć dominację nad Ziemią sprzymierzyły się z obcym gatunkiem ezoteryków. Oni dają USA najnowsze technologie, a władze amerykańskie prowokują konflikty, w których giną ludzie. Energia wydzielana podczas śmierci jest pokarmem obcych.
Fundacja Randiego to przykrywka tajnej agencji, której celem jest pozbawienie Ziemian możliwości buntu przez blokowanie ezoterycznych możliwości ludzkich talentów, drogą oddziaływania na kundalini poprzez czakrę muladhara. Robi się to niemal bezinwazyjnie, przez sondę doodbytniczą. Nagroda ma przywabić utalentowanych celem pozbawienia ich możliwości.  Moja biedna przeforsowana przepona 
|
Pn lip 28, 2014 18:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
viewtopic.php?p=825239#p825239WIST napisał(a): Ja mam prawo sądzić i ja jestem prawą ręką Boga.
|
So sie 23, 2014 13:04 |
|
 |
odrzucony
|
Jeżeli WIST jest prawą ręką Boga, to Pan Bóg mu pokaże, jaką on jest prawą ręką i czyją (chyba demona). Prawda zawsze jest gorzka, a kłamstwo słodkie.
|
So sie 23, 2014 14:10 |
|
|
|